Orta vadeli mevduatlar olarak bilinen aylık vadeli mevduat hesapları, hesabınızdaki paranın 32 gün boyunca değerlendirilmesini ve faizi ile birlikte anaparaya eklenerek birikiminizin büyümesini sağlayan hesaplardır.
Vadeli hesaplardan vade süresi bitmeden para çekilebilir ancak faiz getirisi elde edilemez. Vadeli hesabın açılmasının ardından 7 gün geçmelidir, vade süresi dolmadan da belirtilen paranın altına düşülmeden para çekilebilir.
Böylelikle kişiler, mevduat hesaplarında yer alan anaparayı günlük faize yatırdıkları zaman kaç TL getiri elde edebileceklerini hesaplama yöntemini keşfedebilir. Bu bağlamda ilk olarak 32 günlük faiz hesaplaması: Bir kişinin 10.000 TL tutarındaki anaparasını %19 yıllık faiz oranıyla günlük faize yatırdığı düşünülür.
Faizin hesaba geçmesi doğrultusunda talimat verdiyseniz, vadeli mevduatın vadesi dolduktan sonra, istediğiniz zaman işleyen faizi çekebilirsiniz. Bu para çekme işlemi, ana paranıza içinde bulunulan dönemde faiz işlemesini engellemez. Vade sonunda para çekmeniz durumunda faiz kaybınız olmayacaktır.
Yatırımcılar, vadeli mevduat hesabı açarak belirli bir süre için belirledikleri tutarı bankaya yatırır ve vade sonunda anapara ve faiz getirisini alırlar. Vadeli mevduat hesapları, düşük riskli olmaları nedeniyle özellikle acil nakit ihtiyacı bulunmayan yatırımcılar için uygun bir yatırım aracıdır.
İlgili 39 soru bulundu
Standart Vadeli Mevduat Hesabı'na vade boyunca yeni para eklenemez, ancak yeni bir hesap açılabilir. Standart Vadeli Mevduat Hesabı'ndaki tutar, vadenin son gününde çekilmediği takdirde, o gün Enpara.com'da geçerli olan faiz oranıyla, talimat yoksa aynı vadeyle, talimat varsa belirlenen yeni vadeyle yenilenir.
Vadeli mevduatınızın vade sonunu beklemeden ve mevduatınızın vadesi bozulmadan para çekimi yapabilirsiniz. 1 yıldan uzun vadeler için yapacağınız para çekim işlemlerinde birikmiş faizin tamamını alabilirsiniz. Belirtilen faiz oranları yıllık, brüt ve basit faiz oranı bazında alınmaktadır.
Bankalara belirli bir vade süresi (günlük, 32 gün, 3 ay, 1 yıl) belirlenerek yatırılan ana paranın, vade süresinin bitişiyle net faiz ödemesinin ana parayla birlikte size geri ödenmesidir. Bankaların belirledikleri faiz oranı aralıkları yatırılan miktara veya vade süresine göre değişiklik gösterebilmektedir.
Faiz hesaplaması için genel olarak şu formül kullanılmaktadır: Günlük Faiz Getirisi = (Anapara / 100) x (Faiz Oranı / 365) x Gün Sayısı Aylık Faiz Getirisi = (Anapara / 100) x (Faiz Oranı / 12) x Ay Sayısı
Kredi kartı akdi faiz günlük mü işler aylık mı? Kredi kartı dönem borçları için dikkate alınan akdi faiz oranı uygulaması, günlük işler.
Vadeli hesap ile ekstra getiri sağlanabilir
Anapara kaybı riski taşımayan yatırım araçlarının başında gelen standart vadeli hesap aracılığıyla müşteriler belirli oranda kazanç sağlar. Dolayısıyla vadeli mevduat hesabı, güvenli bir getiri sağlama yöntemi olarak tanımlanabilir.
Vadeli hesabınızın vadesi dolmadan para çekmeniz mümkün fakat paranız aynı meblağda işletilemeyeceği için vade anlaşması bozulmuş olur ve faiz getirisi elde edemezsiniz. Örneğin bir yıllık açılan bir vadeli mevduat hesabından bir yıl bitmeden para çekerseniz, faiz kazancınız olmaz.
Vadeli Türk Lirası Mevduat Hesabınız; vade bitiminde aksine bir talimat vermediğiniz sürece, otomatik olarak bir önceki vade süresi kadar yenilenir.
“Vadeli mevduat caiz değil”
Vadeli mevduat hesaplarından bir fazlalık herhangi bir şekilde elde edilmişse kişinin bu gelirleri kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu yakınları için kullanması caiz olmayıp sevap beklemeksizin ihtiyaç sahiplerine vermesi gerektiği vurgulanmıştı.
Vadeli hesapta, hesaba yatırılan ana para; 1 ay, 3 ay, 6 ay veya 1 yıl gibi belirli periyotlarda belirlenen faiz oranı kadar getiri sağlar. Belirlenen süre uzadıkça faiz oranı, dolayısıyla elde edilen getiri artar; hesaba yatırılan para miktarı arttıkça da faiz kazancı artar.
Vadeli hesaba istenildiği zaman para yatırılabilir ya da para çekilebilir. Ancak günlük faiz işleyen mevduat hesapları dışında para çekme/yatırma işlemi genel olarak vadenin bozulmasına, bu durum da faiz getirisi elde edilememesi veya bir kayıp yaşanmasına sebep olabilir.
*Birikimli Mevduat Hesabı asgari 500 TL, Çeyiz Hesabı asgari 207,66 TL, Konut Hesabı asgari 519,16 TL bakiye ile açılabilmektedir.
Standart olarak 1 ay, 3 ay, 6 ay, 1 yıl, 2 yıl ve 3 yıl vadelerde açılabilen Vadeli TL Mevduat Hesabı, tasarruf sahiplerinin isteği doğrultusunda farklı vadelerde de açılabilir. 5.000 TL'den başlayan birikimlerle açılabilen vadeli TL mevduat hesapları, dijital bankacılık kanallarımızdan günün her saati anında ...
Hoş geldin faizi süresi bittikten sonra hesabınızdaki bakiyeye göre avantajlı faiz oranlarından yararlanırsınız. Faiz oranlarını buradan görebilirsiniz. Faiz oranı toplam bakiye büyüklüğüne göre hesaplanır.
Ziraat Bankası: %1,94 faiz oranı ile 10.000 TL kredi 12 ay vadeli geri ödemenizi 11.695,40 TL olarak yapabilirsiniz. Halkbank: %1,89 faiz oranı ile 10.000 TL ihtiyaç kredisini 11.651,24 TL olarak ödeyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri