- PTT kart şifresi sıfırlama işlemleri SMS yöntemi ile de yapılmaktadır. Cep telefonu ile ''SIFRE'' boşluk ''istenilen dört rakamlı şifre'' boşluk ''kart arkasındaki yedi rakamı'' yazılarak 3290'a gönderilmelidir.
KEP hesabım bloke oldu, giriş yapamıyorum.
Bu durumda, 444 1 788 numaralı Çağrı Merkezimiz üzerinden kimlik doğrulama sağlandıktan sonra blokenizi kaldırarak yeni parola ve şifre alabilirsiniz.
PTT sistemlerinde kayıtlı olan cep telefonu numarası üzerinden SİFRE yazıp boşluk bırakarak 4 haneli PTT kart şifresi sonrasında bir boşluk daha bırakarak PTT kart arkasında yer alan 7 rakamlı numarayı yazarak 3290' a mesaj atılması yeterlidir.
PTT Kampüs Kartınızı kullanabilmeniz için şifre alarak aktivasyon yapmanız gerekmektedir. Şifrenizi 444 1 788 PTT Çağrı Merkezi'ni arayarak ya da size en yakın PTT işyerinden alabilirsiniz. Şifrenizi PTT İşyerinden veya Pttmatik'lerden değiştiriniz.
Kuruluşumuz aracılığı ile sosyal yardım ödemesi alan hak sahiplerinin adına tanımlanan ön yüklemeli Pttkart'lardır.
İlgili 26 soru bulundu
PTT, vatandaşlara yeni bir kolaylık daha getiriyor.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın aile, eğitim, sağlık, engelli ve eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakit ödemeleri artık kolay ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Proje Haziran ayında başlayacak ve ödemelerin tamamı PTT KART ile alınabilecek.
PTT hesaplarınızda ödeme var mı yok mu e-Devlet şifresi ile öğrenmek mümkün. Bunun için tabi ki e-Devlet şifresine sahip olmalısınız. E-Devlet şifresi olmayan vatandaşlar PTT şubelerinden şifre alabilirler. E-Devlet şifresi aldıktan sonra hesabınızda para olup olmadığını sistem üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.
PTT'nin yeni cep uygulaması ile cep telefonunuzdan internet bankacılığı işlemlerini yapabilirsiniz; -Posta çeki hesap bakiyenizi sorgulayabilir hesap bilgilerinize ulaşabilirsiniz, -Posta çeki hesap hareketlerini izleyebilirsiniz.
Pttkart alabilmek için herhangi bir PTT İşyerine müracaat ederek Posta Çeki Hesabı açtırmanız yeterlidir. Ayrıca; Şirketimiz aracılığı ile emekli maaşı alan müşterilerimize ve Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Dairesi Başkanlığı yapılan ödemeler için silahaltına alınan tüm yükümlülere Pttkart verilmektedir.
PTTkart şifreleri adrese gönderilmemekte olup, kart hesap sahibinin eline ulaştıktan sonra herhangi bir PTT İşyerine müracaat edilmesi gerekmektedir. PTT İşyerince kimlik doğrulama işlemi yapılır ve kart şifresi verilir.
Kullanıcı Panelinden; Kullanıcı adı, şifre ve sms doğrulamasından geçerek ya da e-imza/mobil imza ile kimlik doğrulamasından geçerek Ptt KEP hesabına giriş yapılır.
SMS: ŞİFRE yazıp, kartınızın son 4 rakamını aralarında boşluk bırakarak 4440'a SMS gönderdikten sonra telefonunuza gelecek aramada talep ettiğiniz 4 haneli şifreyi tuşlayabilirsiniz. Bireysel İnternet Şubesi: “Kartlarım / Şifre İşlemleri” menüsünden banka kartınıza şifre alabilir veya değiştirebilirsiniz.
PTTEMKART MOBİL UYGULAMA İLE
PtteMKart'ınız yanınınızda olmasa bile, her an cebinizde.. Ödeme yapmak için PTTEM KART MOBİL uygulamasında yer alan QR Kodu kullanabilirsiniz. Kartınız yannızda olmasa bile mobil uygulamanın sağladığı bu kolaylık sayesinde ödeme işleminizi hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlayabilirsiniz.
Kredi kartı borçlarının belirli bir süre ödenmemesi doğrultusunda kredi kartına geçici olarak bloke konur. Ancak avukata verilmeden önce ödeme tamamlanırsa tekrar kullanıma açılabilir.
Bankaların müşteri hizmetlerini arayarak ya da hesabınızın bağlı olduğu banka şubesine giderek hesabınızda bloke olup olmadığını öğrenebilirsiniz. İnternet şubeler ya da cep şubeler de hesabınızda bloke olup olmadığını görebilmenizi sağlayabilir.
Yanlış şifre girme
ATM işlemleri veya alışveriş esnasında kredi kartının şifresi 3 kez yanlış girildiğinde kart geçici bir süreliğine bloke olur. Bu durumda bankanın sağladığı imkânlara bağlı olarak internet bankacılığı veya müşteri hizmetleri üzerinden kredi kartı PIN bloke kaldırma işlemleri gerçekleştirilebilir.
Elektronik imzanız veya mobil imzanız yok ise Online Ön Başvuru bölümünden PTTKEP hesabı ön başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra PTT Müdürlüklerimize şahsen/kanuni temsilciniz vasıtasıyla müracaat ederek sözleşme imzalama işlemlerinin tamamlanması sonrasında PTTKEP hesap sahibi olabilirsiniz.
Bundan sonra kısa çalışma ödeneği, sosyal yardım, doğum yardımı ve İŞKUR ödemeleri çipli TC kimlik kartlarıyla gerçekleştirilebilecek. Bugünden itibaren PTT'de hesabı olan veya olmayan tüm vatandaşlar kimliklerini ATM'ye okutarak kendisine yatan parayı çekebiliyor.
VakıfBank Kurum Kart Web Portal'dan İlk kez kart tanımlama veya kayıp yenileme ile yenilme yapılması esnasında kayıtlı cep telefonuna SMS olarak kart şifresi gönderilir. Şifre unutulduğunda VakıfBank Kurum Kart Web Portal'dan veya Şubelerimizden kayıtlı cep telefonuna SMS olarak yeni şifre gönderilebilmektedir.
PTT Bank'ın bir ürünü olan PTT Kart ile de yine pek çok bankacılık işlemi gerçekleştirebilmeniz, nakit ihtiyacınızı karşılayabilmeniz mümkündür. PTT Bank ile ilgili daha fazla bilgi almak için sayfamızda yer alan PTT Bankacılık yorumlarını inceleyebilirsiniz.
Aktif Bank, Türkiye'de PTT ile online entegrasyonu sağlayan ilk banka olarak size hesaplarınızdan anında işlem yapmanın ayrıcalığını sunmaktadır.
➔Kamu Bankaları arasında yapılan anlaşma gereğince, Müşterilerimizin Ziraat Bankası, Ziraat Katılım, Vakıflar Bankası, Vakıf Katılım Bankası, PTT ve Emlak Katılım Bankası ATM'lerinden yapacakları, yukarıda yer alan işlemlerden ücret alınmamaktadır.
PTT HESABIMA PARA YATMIŞ MI? PTT hesabınızda bulunan bakiye bilgilerinize Alo PTT hattı aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Hesap bakiyesi sorgulama yapmak için 444 1 788 numarasını aramanız yeterli olacaktır.
Çağrı Merkezini Arayarak Hesap Bakiyesi Sorgulama
PTT çağrı merkezini, 444 1 788 numarasını arayarak iletebilirsiniz. Bilgiye hızlı erişim için önce 1, ardından 2 tuşlayarak işlem yapabilirsiniz. Yönlendirmeleri takip ederek sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.
İşte detaylar. PTT kart, hesap sahiplerinin, hesaplarındaki bakiyeleri banka ATM'lerinden nakit çekim, yurtiçi/yurtdışı alışverişlerde nakit yerine kullanabilmesi ve Pttmatik'lerde nakit çekim ile birlikte fatura ödeme, anlaşmalı kuruluş ödemeleri, aktarma vb. işlemleri yapabilmelerini sağlayan ödeme aracıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri