Bu yüzden para bitkisi olarak da bilinir. Bolluk bereket demişken sadece bulunduğu ortama bolluk katmayıp kendi içerisinde de bol bol yavru çoğaltan bu bereketli bitkinin yavru yapraklarını köklendirip başka saksıya dikebilir ve çoğaltabilirsiniz.
Kanalıma HOŞGELDİNİZ umarım FAYDALI BİR VİDEO OLMUŞTUR. #CrassulaOvata #CrassulaBakımı Crassula ovata yani para çiçeği yeşim çiçeği diyebiliriz ismine, para çiçeği yapraktan kolay çoğaltılır Crassula ovata nın yaprakları nı toprak yüzeyine yatırın ve üzerine su fıs fıs yapın toprağı kurudukça para çiçeği yaprakları nın ...
Para Çiçeği Nasıl Ekilir? Para çiçeklerinin ekimi oldukça kolay ve pratiktir, sadece bu çiçeklerin kökleri geniş olarak büyüdüğü için büyük bir saksıya ekilmesi gerekir. Para çiçekleri yapraklarıyla beraber ekilir. Yaprakları bir süre suda bekledikten çiçek köklenir ve sonrasında da filizlenmeye başlar.
Suya ihtiyacı olduğunu yapraklarını indirerek size belli eder. Direkt güneş ışığını sevmez ancak aydınlık bir ortamda daha hızlı gelişim gösterir.
İlgili 21 soru bulundu
Pilea çoğaltma. Pilea çoğaltması oldukça kolaydır. En yaygın ve kolay yöntem, suda çoğaltma yapmaktır. Bitkimizden bir yaprak keserek suyla dolu tüplere koymalısınız ve yeterli kök çıkana kadar bekleyin.
Bereket çiçeğini çoğaltmak çok kolaydır. Sağlıklı bir bereket çiçeği yaprağını bir bardak suyun içine koyun ve yaklaşık bir hafta kök vermesi için bekleyin. Yaprak kök verdiğinde, bu kökü iyi bir toprağa dikin. İşte hepsi bu kadar!
Bir bitkinin; gövde, mutasyona uğramış gövde, yapraklar ya da kökler gibi vejetatif organlarının ana bitkiden kesilip ideal ortam şartları altında başka bir alanda köklendirilmesine çelikleme ya da çelikle üretim denilmektedir.
“Para çiçeği evde nereye konur?” diye merak ediyorsanız, güneşe aşık bir bitki olduğunu bilerek hareket etmelisiniz. Soğuk ortamları sevmeyen bu bitki için oda sıcaklığının asla 15 derecenin altına düşmemesi lazım. Bu nedenle güneş alan pencere kenarları tamda bu bitkiye uygundur.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Peki Gerçekten Para Çiçeği Bereket Getirir Mi? Feng Shui Felsefesine Göre; Evinde Bu Bitkiyi Yetiştiren Kişilerin Yolları Berekete Ve Şansa Çıkıyor. Bu Bitkiyle İlgili Geçmişten Günümüze Uygulanan Güzel Bir Ritüel De Var. Bereket Çiçeğinin Toprağına Para Koymanın Ev Sahibine Para Ve Bereket Getirdiğine İnanılıyor.
Pilea Çiçek Açar Mı? Pilea peperomioides çiçek açabilir.
Direkt güneş ışığından uzak tutulması gereken Pilea'lar, hayvan dostu yani zehir içermeyen bitkilerdir.
Aydınlık ortamları çok fazla seven pilea çiçeği, karanlık yerlerde maalesef ki çok uzun süre boyunca yaşayamaz. Aynı zamanda doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Sıcaklık derecesi 10 derecenin altına düşmez ise eğer pilea çiçeği gelişimini güzel bir şekilde sürdürecektir.
Sulama vaktinin geldiğini anlamanın bir diğer yolu ise, bitki yapraklarının aşağı doğru eğilip sarkmasıdır. Bu da sulama vaktinin geldiğini işaret etmektedir. Sulama yapılan kap hep aynı ölçüde, sulama gün ve saati hep aynı olmalıdır.
Evinizin Neşesi Pilea Çiçeği
En az Monstera kadar popülerliğe sahip Pilea, sosyal medyanın da fenomen bitkileri arasında çoktan yerini almıştır. Bakımının çok kolay olması ise Pilea'yı bir başka cazip kılan sebepler arasındadır. Örneğin su isteği çok değildir. Toprak tamamen kurudukça sulama yapabilirsiniz.
Işık: Gölge ve yarı gölge ortamlara mükemmel uyum sağlayan para çiçeği bu özelliğiyle ev ve ofislerin neredeyse tüm odalarına uyum sağlamaktadır. Direkt gün ışığı yapraklarında yanıklar oluşturacaktır. Bu nedenle uzun saatler boyunca direkt gün ışığı almamasına özen göstermelisiniz.
Crassula çiçeği özellikle çiçek düzeniyle dikkat çeker. Genellikle yeşil yaprakları, küçük beyaz çiçekleriyle bilinir. Ev ile ofis dekorasyonunda tercih edilir. Sıcak ve kuru iklimleri seven bir çiçek olduğu için bakımı oldukça kolaydır.
Kökenini Güney Afrika olduğu tahmin edilen para çiçeğinin Türkiye'de de çok fazla çeşidi bulunmaktadır. En çok görülen çeşiti ağaca benzeyen yeşilli yapraklı çeşididir. Para çiçeğinin ekilmesinden 4 yıl geçmesi halinde pembe ve beyaz renkli çiçekler açmaya başlar.
Suda köklendirme işlemi doğru bir şekilde yapıldığında yaprak güzeli birkaç gün içerisinde kök verecektir. Bitkinin köklerini suda bekletmek dışında hiçbir çabaya gerek bırakmayan bu yöntemi uygulamadan önce bitkileri iyi tanımanız gerekmektedir.
Yaprak çelikleri
Daha çok süs bitkilerinin çoğaltılmasında kullanılırlar. Yeni bitki elde etmek amacıyla yaprak ayası veya onunla birlikte sapı kullanılır (Afrika menekşesi, begonya, sansevieria, bryophyllum gibi).
⏩ Suyunu her gün taze su ile değiştirmelisiniz. ⏩ Vazonuzu aydınlık ama direkt olarak güneşle temas etmeyecek bir yere yerleştirmelisiniz. ⏩ Vazo çiçekleri toprağa ekilmemelidir, suyunun her gün değiştirilmesi yeterli olacaktır.
Para ağacı çiçeğini budayabilmek için öncelikle soğuk havaların gitmesini beklemeniz gerekmektedir. Soğuk havalar gittikten ve havalar güzelleşmeye başladıktan sonra çiçeğinizin yani servinin uzamış olan dallarını kesebilirsiniz. Budama işleminden sonra budanan yerlerin hava almamasını sağlamanız gerekmektedir.
Para ağacı çiçeği uygun bakım tekniklerini kullandığınızda çok fazla uzayan bir bitkidir. Boyu 18 metreye kadar ulaşan bu bitkinin iç mekanlarda da bakılabileceğini söyleyebiliriz.
Mum çiçeği ne zaman açar? Mum çiçeği ilk yılında çiçek vermeye başlayabileceği gibi çiçeklenmek için iki ya da üç yıl da bekleyebilir. Çiçeklenmesi, bitkinin yaşına, yetiştiği ortama ve budanmasına bağlıdır. Eski ve kurumuş dalların budanması yeni çiçeklerin oluşumuna yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri