37 haftalık bebeğinizin kilosu bu dönemde ortalama olarak 2900-2950 gr'dır.
Hafta Bebek Kilosu. Gebeliğin 37. haftasında bebeğin baş popo mesafesinin uzunluğu ortalama olarak 33-34 santimetredir. Baş topuk mesafesi ise 48 santimetre civarındadır. Bu dönemdeki bir bebeğin vücut ağırlığı ise yaklaşık olarak 2,9-3 kilogram civarındadır.
37 haftalık gebelikte bebeğin boyu ortalama 47-49 cm. kilosu ortalama 2900-3100 gr. olup genetik faktörler boy ve kiloda önemli yer tutar.
38 haftalık gebelikte bebek artık dünyaya gelmeye hazır hale gelmiş ve bunun için gerekli olan organ gelişimini tamamlamıştır. Yaklaşık olarak bir karpuz büyüklüğünde olan bebeğiniz bu hafta itibariyle yaklaşık 47-50 cm boyunda ve 3000 gram civarındadır.
Bebek 37 haftalık hamilelikten önce doğduğu zaman erken doğum olarak kabul edilir. Doğum ne kadar erken olursa, bebek için sağlık riskleri o kadar ciddi olmaktadır. Erken doğan bebeklerin rahim dışında büyüyüp gelişmelerine yardımcı olmak için dikkatli bir şekilde izlenerek ve özel bakım uygulanması gerebilir.
İlgili 38 soru bulundu
Normal doğum kaçıncı hafta olur? Normal doğum, hamileliğin 38.- 40. haftaları arasında gerçekleşir. 37. hafta öncesindeki doğumlar erken doğum, 42. hafta sonrası doğumlar ise geç doğum olarak adlandırılır. Yukarıda sıralanan bazı doğum belirtileri, bebeğin gelmesinden 4 hafta öncesinde bile ortaya çıkabilir.
Bu hesaplamaya göre hamileliğinizin 37. haftasında, 9. ayın içinde bulunuyorsunuz. 37 haftalık 2 günlük gebelik kaç aylıktır? sorusunun cevabı da 9 aydır. Doğuma az zaman kaldığı için artık doktor muayene ve kontrolleriniz daha da sıklaşacak.
Bu haftada bebeğin kilosu ortalama 3000-3100 gr ağırlığındadır. Ancak bu ağırlık bebeğe göre değişiklik de gösterebilmektedir.
Gebeliğin 39. haftasında bebek hemen hemen doğum boyu ve kilosuna ulaşmıştır. Bu haftada bebeğin başından topuğuna kadar olan uzunluk yaklaşık 50 cm iken kilosu da 3200-3600 gramdır.
Anne adayının doğum sürecinin yaklaşmasında en önemli işaret rahim kasılmalarının düzenli hale gelmesidir. Kasılmalar ortalama 20 dakika aralıklarla görülmeye başlar ve ağrı ile kramp giderek şiddetli hale gelir. Düzenli sancılar her zaman doğumun başladığına dair haberidir.
Erken doğum, bebeklerin beklenenden önce doğması durumudur. Erken doğan bebekler, genellikle 37 haftalık hamilelikten önce doğan bebekler olarak kabul edilir. Erken doğum, bebeklerin sağlığı ve gelişimi açısından ciddi sorunlara neden olabilir. Erken doğan bebeklerin en önemli sorunlarından biri solunum problemleridir.
Hamilelik döneminde ortaya çıkan fizyolojik ve psikolojik nedenler sonucunda birçok kadın bebeğinin zarar göreceği endişesiyle cinsel ilişkiden kaçınıyor. Oysaki her şeyin yolunda gittiği hamileliklerde son 4 haftaya kadar hamilelikte cinsel ilişki yaşanmasında hiçbir kısıtlama yok.
Gebeliğin otuz yedinci haftasında sancı hissetmek normaldir. 37 hafta gebelik sancıları, doğumun yaklaştığına işaret eder ve sizi doğuma hazırlar.
Yenidoğan kız bebekler 1 haftalık olduklarında 3.3 kg, 2 haftalıkken 3.6 kg, 3 haftalıkken 3.8, 4 haftalıkken 4.1 kg'ye ulaşabilirler. Yenidoğan erkek bebek kilosu 1 haftalıkken 3.5 kg, 2 haftalıkken 3.8 kg, 3 haftalıkken 4.1 kg, 4 haftalıkken 4.4 kg olabilir.
Yenidoğanlar 3 kilo ağırlığında olmalı ve boyları da 50 cm'dir. Doğumun ilerleyen zamanlarında da doktor kontrolleri ve kilo takibi de yapılır. Diğer konuya gelecek olursak, kız bebeklerin boyu 49 cm, erkeklerin 50 cm'dir. Aynı zamanda kız bebeklerin ağırlıkları 3290 gram, erkek bebeklerin ağırlığı ise 3430 gramdır.
37. gebelik haftasında bebeğiniz büyümeye devam eder. Organların etrafındaki derinin alt tarafı ve bazı kaslar yağlanmaya devam eder. Bu yağ birikimi sayesinde, bebeğinizin doğduğunda sıcaklık kontrolü sağlamasında ve hayatta kalmasına yardımcı olacaktır. Bebeğiniz günde neredeyse 30 grama yakın ağırlık kazanmaktadır.
Hamilelikte ultrason yöntemi ile bebeğin tahmini olarak ağırlığı hesaplanabilmektedir. Burada yapılan gerçek br ağırlık ölçümü değildir, ultrason cihazı veya başka bir cihazla bebeğin ağırlığını tartı gibi gerçek anlamda ölçmek mümkün değildir.
40 hafta gebelikte bebeğin boyu ve kilosu ne kadardır? 40 haftalık gebelik 9 aylık gebelik sürecinin sonunu oluşturur. 40. haftada anne karnındaki bebek hemen hemen doğacağı kilo- boyda olur ve yaklaşık bir karpuz büyüklüğündedir. 3- 4 kilo ağırlığında olan bebeklerin boyları bu haftada 48- 53 cm arasında değişir.
28-29 haftalık gebelik, 7 aylık. 32-33 haftalık gebelik, 8 aylık. 36 haftalık gebelik, 9 aylık. 40. haftanın sonu ise 9 ay 10 günlük olarak kabul edilir.
Son haftada içerisinde kilo alımı çok düşük olsa da 40 hafta gebelik bebek kilosu ortalama 3400 gramdır.
Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür. Anne adayı doğuma 3 hafta kala yediklerine kontrollü bir şekilde devam etmelidir.
Kilosu ortalama 3100 gram iken boyu 48.5 cm kadar olmuştur. Baş çevresi ve karın çevresi aynı boyuttadır. Bu haftadan sonra artık bebeğiniz full-term olarak yani tam gelişmiş kabul edilir.
Anne karnında bebek hareketlerinin sayılmasında dünya sağlık örgütünün tanımladığı şekilde 2 saat içerisinde en az 10 kez hareket etmesi gereken bir alt sınır vardır. Ancak herhangi bir sürede fazla sayıda hareket etmesinin bir kriteri ve bir üst sınırı yoktur.
40 hafta olduğunda 9 ay 10 gün bitmiştir.
Hamilelikte karın sertleşmesi doğum belirtisi midir? Gebelikte karın sertleşmesi doğum belirtisi olabilir ancak her sertleşme hissi doğuma işaret eder denemez. Bazen yalancı sancılarda da karın sertleşmesi olur ama sonuç doğum olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri