derecesi 1-4 derece arasında olanlara 600 puan üzerinden ek gösterge ödemesi yapılması gerektiği değerlendirilmektedir.
Bununla beraber, birinci dereceye yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükümet olarak hayata geçireceğiz."
Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, "3600 ek göstergeden 2 yıl ve üzeri üniversite mezunu olanların faydalanmasının mümkün olduğunu söyleyebiliriz. 2 yıl üniversite mezunu olanlar 10. derece 2 dereceden başlamakta birinci dereye kadar yükselmekte. 4 yıllık üniversite mezunu olanlar daha avantajlı çünkü 9. derece 1. ...
2023 yılındaki seçim sürecinde hem dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1. dereceye gelen tüm memurların ek gösterge rakamlarının 3600'e yükseltileceğini dile getirmişti.
4a emekli maaşı hesaplamalarında temel olarak, “gösterge rakamı x aylık bağlama oranı x katsayı” formülünden yararlanılır. Bu formülde söz edilen gösterge rakamı, çalışanın emekliliği hak edeceği seneye bağlı olarak saptanan değeri ifade eder.
İlgili 25 soru bulundu
En düşük emekli maaşı düzenlemesi, emekli maaşı 7500 TL'nin altında olan vatandaşları kapsıyor. Meclisten geçen düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte Türkiye'de 7500 TL altı emekli maaşı olmayacak. Maaşı 7500 TL'nin üzerinde olan vatandaşların maaşlarında herhangi bir artırım olmayacak.
Birinci derecedeki memurların tamamının 3600 ek göstergeden yararlanacağını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, eksik kalan tüm kesimlerin isi hakkını alacağını açıkladı. İşte 1. derece memur kapsamı ve kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge son durum...
657 sayılı Kanunun 36. maddesinde memuriyete giriş ve memuriyette yüksele bilecekleri derece ve kademeler gösterilmiştir. Genel olarak, lise mezunları 13. derecenin 3. kademesinde, ön lisans mezunları 10. derecenin 2. kademesinde, lisans mezunları ise 9. derecenin 1. kademesinde memuriyet görevine başlar.
Devlet memurları ve kamu görevlilerine ilave derece verilmesi hakkında bu güne kadar çıkan yasal düzenlemelerde şartları taşıyan memurların ve kamu görevlilerinin kazanılmış hak aylık dereceleri ile emeklilik dereceleri 1 üst dereceye yükseltilmiştir.
657 sayılı Kanunun eki I sayılı Ek Gösterge Cetvelinde 3. derece mühendis kadrosu için 2200 ek gösterge rakamı, 1. derece şube müdürü kadrosu için ise yine 2200 ek gösterge rakamı belirlenmiştir.
“657 Devlet Memurları Kanunu tabi olarak görev yapan kamu çalışanlarının tümüne ek gösterge verilir ve ek gösterge oranları ise ; İlköğretim ve Ortaokul Mezunlarına 2000,Lise ve Dengi Okul Mezunlarına 2200, Ön Lisans Mezunlarına 3000 ve Lisans Mezunlarına 3600 Ek Gösterge verilir.” Şeklindedir.
Yaklaşık 470 bine yakın çalışan memur, kamu görevlisi ve memur emeklisinin 3600 ek gösterge düzenlemesinden yararlanacağını söyleyen Karakaş, düzenleme ile emekli olan memurların emeklilik maaşını arttıracağını, çalışan memurların ise bu düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte hem emekli ikramiyelerinde artış ...
Düzenlemeyle kamu kurumlarında çalışan tüm memurların ek göstergelerine 600 puan eklenecek. Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergeleri ise 3 bin 600'e çıkartılacak. Böylece memurların hem aylıkları hem de emekli ikramiyeleri artacak.
Ek göstergenin özellikle emeklilik haklarına etkisinin fazla olması nedeniyle, memurlar emekli olmadan önce 3600 ek göstergeli bir göreve atanma ya da ek göstergelerinin bu düzeye çıkarılması isteği oluşturmaktadır.
Kademe: Memur, 1. kademede en az 1 yıl başarılı hizmet süresini tamamladıktan sonra 2. kademeye ilerler. 3. Kademe: Memur, 2. kademede en az 2 yıl başarılı hizmet süresini tamamladıktan sonra 3. kademeye ilerler. 4. Kademe: Memur, 3. kademede en az 3 yıl başarılı hizmet süresini tamamladıktan sonra 4. kademeye ilerler.
Kadro derecesi; Memurun görev unvanı ile direkt bağlıdır. Memur için kadro derecesi 5, veri hazırlama kontrol işletmeni için kadro derecesi 3, Teknisyen Yardımcısı için kadro derecesi 5, Şef için kadro derecesi 3, Şube Müdürü ve üst unvanlar için kadro derecesi 1 gibi.
Genel olarak, lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinde, ön lisans mezunları 10 uncu derecenin 2 nci kademesinde, lisans mezunları ise 9 uncu derecenin 1 inci kademesinde memuriyet görevine başlar.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü 'nde düzenlenen Memur-Sen 7. Olağan Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin, Yeni Yasama Döneminde 1.Dereceye Gelen Tüm Kamu Görevlilerine 3600 Ek Gösterge Düzenlemesinin Hayata Geçeceği Müjdesini Verdi.
3600 ek gösterge düzenlemesi için çalışmaların devam ettiği biliniyor. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemenin 2024 yılı ilk yarısında tamamlanacağını ve Meclis'e sunulacağını açıklamıştı.
“Ek Gösterge: Bu Kanuna tabi kurumların kadrolarında bulunan personelin aylıkları; hizmet sınıfları, görev türleri ve aylık alınan dereceler dikkate alınarak bu kanuna ekli I ve II sayılı cetvellerde gösterilen ek gösterge rakamlarının eklenmesi suretiyle hesaplanır.
eleman.net verilerine göre, Emekli 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 26.600 TL maaş alıyor. Emekli, 2024 yılında en düşük 17.000 TL alırken, en yüksek 42.200 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Emekli, Temmuz 2023 yılında ortalama 18.800 TL maaş alıyordu.
Geçen yıl seyyanen zamla 5500 TL'den 7500 TL'ye çıkarılan en düşük emekli aylığı 10000 TL'ye yükseltildi.
Kök maaşı 6500 lira olan bir emekli en düşük emekli maaşı olan 10 bin liranın üzerinde aylık alacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri