Check-in (Uçuşa Kayıt) Kapanış Süreleri Boarding (uçağa biniş) ise yurt içi ve yurt dışı tüm uçuşlarda uçuş saatinden 20 dakika önce sona erecektir.
Normal Check-in ve Uçağa Biniş Süreleri
Check-in işlemleri tarifeli uçuş saatinden 40 dakika önce kapanır. Biniş kapısı tarifeli uçuş saatinden 15 dakika önce kapanır. Biniş kapısı tarifeli uçuş saatinden 15 dakika önce kapanır.
Tüm seferlerimiz için uçağın kalkış saatinden en geç 20 dakika, özel güvenlik kontrolü gerektiren (ABD, İsrail, İngiltere, Kanada vb.) seferlerimiz için ise uçağın kalkış saatinden en geç 25 dakika önce uçuş kapısında bulunmanız gerekir.
Check-in işlemleri dış hat uçuşlarımızda tarifeli kalkış saatinden asgari 60 dakika, iç hat uçuşlarında ise 45 dakika önce sona ermekte olup, check-in kapanış süreleri bazı havalimanlarında daha erken olabilir.
İç hat seferlerinde uçuşun tarifeli saatinden 45 dakika önce, dış hat seferlerinde uçuşun tarifeli saatinden 60 dakika önce check-in işlemleri sona erer.
İlgili 35 soru bulundu
Ancak işlemlerinizin sorunsuz yapılabilmesi için uçuşun kalkış saatine; iç hat uçuşları için 1,5 saat ve dış hat uçuşları için 2 saat kala havalimanında bulunarak check-in kontuarlarına başvurmanızı tavsiye ederiz. Sorununuz çözülmediyse, bize yazmak ister misiniz?
İç hat uçuşlarında uçuştan 60 dakika, dış hat uçuşlarında ise uçuştan 75 dakika önce check-in işlemleri sona erer.
Uçağın kalkış saatinden dış hat seferleri için 60 dakika, iç hat seferleri için 45 dakika öncesine kadar bu işlemleri tamamlamış olmanız gerektiğini belirtelim. Ayrıca bu süre bazı istasyonlarda değişiklik gösterebilir.
Boarding Time Ne Demek? Boarding, uçağa binmeden önce yapılan son kontrolü ifade eder. Uçağın kalkış saatinden bir süre önce yolcular son kontrol noktasından sırayla geçerler ve görevli tarafından yönlendirilerek uçağa binerler. Boarding time, Türkçesi ile boarding zamanı da bu işlemin bitiş süresini ifade eder.
İlgili hava yolu şirketinin bilet satış ofisindeki görevli, bilet ya da PNR numaranı sisteme girerek talebini gerçekleştirecektir. Eğer biletini bir acenteden aldıysan acente ile görüşerek de yardım almaya çalışabilirsin.
Sorunsuz bir biçimde işlemlerinizi yapabilmeniz için yurt içi uçuşlarda uçuşunuzdan 2 saat, yurt dışı uçuşlarda ise uçuşunuzdan minimum 3 saat önce havalimanında olmanız önerilmektedir.
Online check-in, uçakta yer belirleme işleminin internet üzerinden yapılmasına denir. Bu esnada koltuğunuzu seçebilir ve dilerseniz ek hizmet satın alabilirsiniz. İnternetten check-in işlem yaptırdığınız zaman, size özel ayrılmış kontuardan bagaj teslimi yapabilirsiniz.
Havalimanına gelirken e-biletimin çıktısını yanıma almam gerekir mi? Hayır, e-biletinizin çıktısını yanınızda taşımak zorunda değilsiniz. Bilet numarası, rezervasyon kodu (PNR) ve kimliğinizle kontuarda işlem yapabilirsiniz.
Günümüzde bir uçak 16 bin km'lik mesafe kat edip, 19 saate kadar havada kalabilme kapasitesine sahiptir. En uzun süre uçan uçak rekoru; 2005 yılında Boeing 777-200 LR sınıfı uçağa aittir. 22 saat 42 dakika süren bir uçuş olmuştur.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz.
Oysa check-in işlemleri genellikle uçuş saatinden yarım saat öncesinde kapanır. Bu sebeple uçuş saatine en az 45 dakika kala check-in işlemlerini başlatmanız yeterlidir. Ancak check-in işlemleri kapandığında uçak kalkmamış olsa da uçağa alınmanız mümkün olmayabilir. Bu durumlarda bilet parası iadesi de yapılmaz.
Valizinizi teslim edip boarding pass kartınızı aldıktan, ikinci güvenlik ve bilet-kimlik kontrolünden sonra uçağa binişte kullanacağınız kapıların bulunduğu bölüme geçiyorsunuz.
Online check-in yapmak için internetten biletinizi aldığınız havayolunun web sitesine giriyor ve “online check-in” sekmesini tıklıyorsunuz. Açılan kutuya PNR kodunuzu(rezervasyon numarası) ve ad-soyad bilgilerinizi giriyorsunuz. Şirket koltuk seçimine izin veriyorsa koltuğunuzu seçip işleminizi tamamlıyorsunuz.
Genel olarak online check-in işlem süreleri, ortalama uçuşa 24 saat kala başlayıp iç hatlar uçuşu için son 1 saat kala, dış hatlar uçuşu için uçuşa 3 saat kala sona ermektedir.
Uçağa binmeniz için gerekli boarding pass kartını ise online check-in yaptırdıktan sonra kendiniz bastırabilir, havaalanındaki check-in bankolarından nüfus cüzdanınızı göstererek alabilir veya mobil cihazınıza gelen QR kodlar ile uçağa biniş yapabilirsiniz.
7. Kraliyet mücevherlerinizi çıkarın. Güvenlik kontrolünde alarmların ötmesini istemiyorsanız, el bagajınızı X-ray cihazına bırakmadan önce anahtar ve cep telefonu gibi eşyalarınızı üzerinizden çıkarmayı unutmayın. Saatiniz, küpeleriniz, yüzüğünüz ya da kolyeniz de alarmın çalmasına neden olabilir.
Check-in İşlemleri
Havaalanlarında bagaj ve check-in işlemlerinizin iç hat seferlerinde uçuştan 45 dakika önce dış hat seferleri için ise 60 dakika öncesine kadar yapmış olmanız gerekiyor. Bu nedenle iç hatlar için 1 saat, dış hatlar için ise 2 ya da 3 saat önce havaalanında olmanız oldukça önemli.
Online check-in yaptıysam ve teslim edeceğim bagajım varsa ne yapmalıyım? Online check-in işlemleri sırasında yolcularımıza bagaj bilgisi sorulmadığından, bagajınızı teslim etmek için havalimanlarındaki “Bagaj Teslim” ya da “Online Check-in” bankolarına başvurabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri