1.4034 kalite paslanmaz çelik, ısıl işlem görebilen ve sertleşebilen bir paslanmaz kalitesidir. Bu kalite malzeme 1.4021 kaliteye oranla daha yüksek oranda karbon içermektedir ve bu sayede daha yüksek sertlik alabilmektedir. AISI 420D kalite EN normuna göre 1.4034 ya da X46Cr13 olarak adlandırılmaktadır.
DIN EN 1.4034, teslimatta taneler arası korozyona dayanıklı değildir. Klorsuz ve asit bazlı ortamlarda iyi korozyon direncine sahiptir; tavlanmış durumda cilalı yüzey iyi bir korozyon direncine sahiptir; Korozyon direncini korumak için tavlı veya yüksek sıcaklık koşullarında kullanılması tavsiye edilmez.
Kimya, beyaz eşya, endüstriyel mutfaklar, otomotiv yan sanayi, gıda sanayi gibi alanlarda kullanılır. 304 kalite paslanmaz dünya üzerinde en sık kullanılan paslanmaz çelik kalitesidir, her yemekte çatal-kaşık olarak karşımıza çıkmaktadır. Gıda ve tıbbi uygulamalarda 304 kalite her zaman tercih edilmelidir.
904L Paslanmaz Çelik: 904L paslanmaz çelik kaliteleri arasında korozyon direnci açısından en üst değere sahip paslanmaz çelik kalitesi olarak kabul edilmektedir.
1- 18/10 Cr/Ni Paslanmaz Çelik
Çelik tencereler toksik olmadığı için en güvenli pişirme sağlayan tencerelerden biridir. Tabii malzemenin kalitesi ve paslanmaz olması oldukça önemli. Bu nedenle tencerenizin standart bir kalite olan 18/10 Cr/Ni etiketini taşıdığından emin olmalısınız.
İlgili 26 soru bulundu
403 paslanmaz çelik, temel martensitik paslanmaz çeliktir, korozyona ve ısıya dayanıklı %12 Cr martensitik paslanmaz çeliktir.
430 kalite paslanmaz çelik malzeme krozyona karşı çok yüksek bir mukavemete sahip değildir. Genellikle dekoratif amaçlı imalatın olduğu yerlerde kullanılan bu paslanmaz çelik kalitesi fiyat bakımında uygundur ve paslanma probleminin çok olmayacağı yerlerde tavsiye edilir.
304 kalite paslanmaz çelikler, 430 kalite paslanmaz çeliklere göre daha yüksek korozyon direncine sahiptir. Bu özelliklerinden dolayı korozyon riski olan yerlerde kullanım için daha uygundur. 430 kalite paslanmaz çelikler, 304 kalite paslanmaz çeliklere oranla daha uygun fiyatlıdır.
Yüksek sıcaklıklarda müthiş bir performans sergileyen 304 ve 316 kalite saclar, paslanmaz çelik sınıfının en dayanıklı alternatifleri arasında yer almaktadır.
4116 Çelik, Tıbbi Malzemelerin Yapımında, Gıda İşleyen Makinelerde Veya Mutfak Gereçlerinde Kullanılır. Kullanım Alanlarından Anlaşılacağı Gibi Paslanmaz Çeliklerdendir ve Oldukça Yüksek Paslanma Direncine Sahiptir. Oldukça Sağlam, Güçlü ve Dayanıklı Bir Çelik Cinsidir...
904L kalite paslanmaz çelik, oldukça yüksek miktarda krom, nikel ve molipten içeren bir paslanmaz çelik kalitesidir. Bu kalite EN normuna göre 1.4539 ya da X1NiCrMoCu25-20-5, UNS normuna göre ise S08904 olarak adlandırılmaktadır.
420 kalite paslanmaz çelikler, "martensitik" denilen paslanmaz çelikler grubuna dahildir. Hem krom, hem de nikel içerirler. Polisaj için oldukça uygun bir malzemedir. Özellikle ısıl işlemlerin ardından, 420 kalite paslanmaz çeliklerin gerilime dayanımı oldukça yüksektir.
Günümüzde çokça bilinen AISI 304 dediğimiz malzeme 18-10'dur. Paslanmaz Çeliğe ait terimler hayatımıza tamamen girmeden önce Paslanmaz Çeliğin adı ülkemizde ''Krom'' ya da '' Krom Nikel'' diye bilinmekteydi.
18/8 veya 18/0 paslanmaz çelik de oldukça iyi çalışır. 18/8 paslanmaz çelik, güçlü olması gereken ancak çekici olması gerekmeyen öğelerle iyi çalışır. Diğer iki tip paslanmaz çelikten daha fazla kullanım içindir. 18/8 paslanmaz çeliğin bir avantajı, 18/10 paslanmaz çelikten daha ucuz olmasıdır.
430 kalite paslanmaz çeliğin mekanik dayanımı 304 ve 316 kalite paslanmaz çeliğe oranla çok daha iyidir. Öte yandan bu kalitedeki malzemeler ısıl işlem almamaktadır. Bu paslanmaz çelik kalitesi dövülerek şekillendirme için uygun değildir. Dövülme esnasında kırılabilir.
AISI 4140 çeliği (42CrMo4) genel olarak otomobil-inşaat-ziraat makine parçaları, takım tezgahları, uçak parçaları, akslar, krank milleri ve dişlilerde kullanılmaktadır.
Çeliklerin kalitesi yüzey kısımlarından anlaşılmaz. Çelik oluşumunda farklı bileşenler yer alacağı için yüzey görüntülerinde de çeşitlilik olabilir. Çeliğin kalitesi ile ilgili daha güvenilir sonuçlar elde etmek isteyenler KOSGEB ve TÜBİTAK laboratuvar merkezlerinden destek alabilir.
N690 çelik Bohler tarafından üretilen Avusturya meşeiili bir çeliktir. VG10 çeliğinin modifiye edilmiş şeklidir. Paslanmaz çelikler içerisinde kendi sınıfının en iyisidir. Namlu dayanımı, tokluk, paslanma direnci gibi ana konularda performansı kesinlikle yeterli seviyelerdedir.
Bugün tüm dünyada en sağlam çelik dendiğinde ilk akla gelen lokasyon olan İsveç, sahip olduğu fosfor ve kükürt içermeyen kaliteli demir yataklarıyla oldukça ünlü. 13. yüzyıldan bu yana bir gelenek olarak devam eden çelik üretimi, detaylı kontrol aşamaları ve köklü geçmişiyle en iyi olma unvanını fazlasıyla hak ediyor.
Manyetiklenme yapması malzemenin kalitesiz, çabuk korozyona uğrayacak ya da pas yapacağı anlamına gelmemektedir. Paslanmaz çeliğin ülkemizde bu kadar yaygın olmadığı dönemlerde 304 kalite (östenitik) ve 420, 430 kalite paslanmaz çelikler geldiği için 304 östenitik mıknatıs tutmuyor.
304 kalite paslanmaz çelik, temel paslanmaz çelik kalitelerinden biri olup, en yaygın kullanılanıdır. Bu kalite EN normuna göre 1.4301 ya da X5CrNi18-10, UNS normuna göre ise S30400 olarak adlandırılmaktadır.
Örneğin, 304 paslanmaz çelik, kuru ve temiz bir atmosferde mükemmel korozyon önleyici özelliklere sahiptir, ancak bir kıyı bölgesine taşınırsa, tuz bakımından zengin deniz sisinde hızla paslanır. Bu nedenle, tüm paslanmaz çelik türleri her zaman korozyona ve paslanmaya karşı koyamaz.
430 kalite paslanmaz çelik 0,30mm'den 3mm'ye kadar stoklarımızda bulunmaktadır. Bu kalite paslanmaz çeliğin 550- 600°C 'ye kadar yüksek ısıda oksidasyon direnci yüksektir.
AISI 430 Paslanmaz Çelik (SS430) Düz krom AISI 430 paslanmaz çelik (SS430), manyetik özelliklere ve iyi şekillendirilebilirliğe sahip geleneksel ferritik paslanmaz çeliklerden biridir, yumuşak bir atmosferde, hafif oksitleyici asit ve organik asitte iyi korozyon direncine sahiptir.
304 ile 316 Paslanmaz Çelik Arasındaki Fark Nedir? Anlaşılır cevap, 304'ün% 18 krom ve% 8 nikele sahipken 316'nın% 16 krom,% 10 nikel ve% 2 molibden olmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri