Eski dönemlerde yaşamış İslam âlimlerinin ve bizzat tecrübelerle belirlenmiş 4444 Tefriciye, 41 Yasin gibi sure ve salavatları okumak Allah'ın izniyle daha faziletli ve bazı sırların kaynağı olduğu görülmüştür.
Muhammed sav. Efendimiz: "Yasin suresi okunduğu şey içindir." diye buyurmuştur. Meşru herhangi bir arzu ve muradı olan kimse, bu maksatla 3 veya 7 gün, yatsıdan sonra veya fecir zamanında 41kere Yasin Suresi okur veya okutursa, çok kısa zamanda matlup ve muradına erişir.
Bir sayı ile sınırlandırılmamıştır. Ancak surenin daha faziletli olması için niyete göre okunması gereken sayılar vardır. Kişinin hayırlı bir hacetinin olması için 41 kez okunmalıdır.
Yasin suresinin fazileti hadisler ile sabit iken, kırk bir defa okunması Üstad Hazretlerinin bir tahric ve içtihadıdır. Bu yüzden bizim bir sevap ve fazilet takdir etmemiz kabil değildir.
(Barla Lâhikası-144) YÂSİN SURESİ OKUMANIN FAZİLETİ FAYDALARI: 1- Yasin süresi bir günde veya 7 güne bölerek 41 defa okunursa okuyan kişinin haceti hayırlı ise kabul olur. 2- Yasin süresini 1 defa okumak Kur'an-ı Kerimi 10 defa okumaya denk olduğunu söyler kaynaklar.
İlgili 21 soru bulundu
Yasin Suresinin Bitmesinden Sonra Okunan Dua Nedir? Yasin suresinin okunup bitirilmesinden sonra şu dua okunmaktadır: "Allahümme Rabbena ya Rabbena tegabbel minna duaena vekti hacetena bi hurmeti sureti yasin ve ecirna minennari ve min azabil kabri ve min şerri sualin bi fadli sureti yasin.
70 KERE OKUNAN DİLEK DUASI
Abdülehad Serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki: (70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.)
Dileklerin gerçekleşmesi için 41 İhlas suresini 41 zeytin yaprağına ayrı ayrı okumak tavsiye olunur. Ardından zeytin yapraklarını akan bir suya bırakmanız gereklidir. İhlas suresi okumanın faziletlerini sıralayacak olursak; İhlas Suresini okumak Kur'an'ın 1/3'ini okumaya denk gösterilmektedir.
Bu ayet şöyle de tercüme edilebilir: “Ne güneş aya yetişebilir ne de gece gündüzü geçebilir. Hepsi, (kendine özel) bir yörüngede yüzerler.”,Benzer mes... Devamı.. Kesinlikle güneş aya erişemez, gece de gündüzün önüne geçemez (ve böylece) her biri bir yörüngede yüzüp gider.
Yasın Suresi okunduktan sonra teslim edilir yani bağışlama duası okunur ve Yasin suresinin Yüce Allah tarafından kabulü umulur. Buna teslim etmek de denir. Genellikle de şu yakarış ile başlanır:" Ya Rabbi. Okuduğum Yasin-i Şerifi yüce katında kabul buyur.
40. âyetin “Ne güneşin aya yetişip çatması uygundur” anlamındaki cümlesiyle, güneşin ve ayın dünya ve insanlar için büyük önemi ve güçlü etkileri bulunmakla beraber, bunların kendileri için belirlenen düzenin dışına çıkamayacakları, hepsinin Allah Teâlâ'nın iradesine ve belirlediği yasalara tâbi oldukları ...
Yasin Suresi vefat etmek üzere olan kimsenin yanında okunur. Yasin Suresi gece vakitlerinde özellikle okunur. Allah'u Teala'nun rızasını kazanmak için geceleri Yasin Suresi'ni okumak tavsiye edilir. Ne niyet içi okunursa, Allah'ın izniyle kişi o muradına nail olur.
Muhammed (S.A.V)'den rivayet edildiğine göre: "Her gece Yasin Suresi'ni okumaya devam edip bu hal üzereyken ölen kişi, şehit olarak ölmüş olur." "Bir kişi, anne babasının ya da birinin kabrini her cuma ziyaret eder, orada Yasin okursa, Allah ona, Yasin'in her harfi miktarınca mağfiret eder."
-Enes (ra)' dan rivayet edilmiştir: dedi ki; Rasulullah (sav) buyurdu: "Herşeyin bir kalbi vardır ve Kur'an'ın kalbi de Yasin'dir. Her kim Sure-i Yasin'i okursa Allah ona bu sureyi okuması sebebiyle Kur'an'ı on kere okumuş kadar sevap ihsan eder."
Ancak Kur'ân'a abdestsiz olarak dokunulamayacağı ve Kur'ân'ın abdestsiz taşınamayacağı konusunda mezhepler ittifak etmiştir (bkz. Merğinânî, el-Hidâye, 1/33; Nevevî, el-Mecmû', 2/65; İbn Kudâme, el-Muğnî, 1/59).
Bu kapsamda dilek duasının Arapça okunuşu şu şekilde olmaktadır: "Estağfurullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh." şeklinde ifade edilmektedir. Bu oldukça etkili olan dilek duasının Arapça dilindeki okunuş biçimidir.
İhlas suresinin faziletleri arasında kısa bir sure olmasının yanında kolay ezberlenebilen ve her türlü istek ve dilek için okunabilen bir suredir.
Açıklama: Cuma günü cumadan 1-2 saat önce 1001 tane ZEYTİN YAPRAĞINA 1001 tane KEVSER SURESİ okunur. Her hangi bir günde ikindi ile akşam arası bir akar suya zeytin yaprakları dökülür.
Din İşleri Yüksek Kurulu
Bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi elektronik cihazlarda yer alan Kur'ân metinleri ve kayıtları, bizatihi Mushaf hükmünde değildir. Bu nedenle içinde Kur'ân yüklü olan bu tür cihazlara abdestsiz olarak dokunulabilir ve bu şekilde Kur'ân-ı Kerîm okunabilir.
La İlahe İlla Ente Sübhaneke İnni Küntü Minezzalimin bu dua, Allah'ın birliği ve büyüklüğünün kabul edilmesi, insanın kendi kusurlarını ve günahlarını kabullenmesi, Allah'tan af ve yardım dilenmesi anlamına gelir. La İlahe İlla Ente Sübhaneke İnni Küntü Minezzalimin duası ile ilgili hadis de mevcuttur.
Mübin duası dileklerin kabul edilmesine vesile olduğu İslam alimlerince rivayet edilen etkili bir duadır. Yasin suresinde geçen 7 ayetten oluşan bir duadır. Mübin duası bir anlamda Kur'an-ı Kerim ayetidir. Bu nedenle oldukça önemli, faziletli bir duadır.
Yasin-i şerîf okurken; 7 defa Yâsîn kelimesi, 14 defa zâlike takdîrul azîzil alîm, 16 defa selâmün kavlen min rabbirrahîm, 4 defa innemâ emruhû izâ erâde .........den sonuna kadar okunur. Böylelikle bu tekrarlananların toplamı 41 defa olmuş olur. Her kim bu tertip üzerine 3 defa okursa 123 defa okumuş gibi olur.
Kuran-ı Kerim'in kalbi olan Yasin Suresi, işlerin kolaylaşması, kalbin ferahlaması ve en önemlisi de Allah'ın rızasını kazanmak için okunur. Yasin Suresinin okunmasının ardından duaların kabul edilmesi ve günahların affedilmesi için bağışlanma duası okunur.
“Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri