Operatörler 8 sene içerisinde başka bir deyişle 2024'e kadar Türkiye'nin %95'ini 4.5G kapsamına almak zorunda oluşları. Tabi o vakte kadar 5.5G'ye de geçmiş olabiliriz.
Android işletim sistemli cihazlarda ise ayaları açtıktan sonra diğer ağlar seçeneğine gelerek mobil ağlar menüsünden 4G seçeneğini işaretleyin. Android telefonlar için de yine Ayarlar menüsüne girip internet ayarlarından LTE veya 4.5G'yi seçmek gerekiyor.
Operatörler, 1 Nisan 2016'dan itibaren yeni teknolojiyle vatandaşlara 4.5G hizmet vermeye başlayacak.
SIM kartınızın 4.5G uyumlu olup olmadığını öğrenmek için SOR 4.5G yazıp 4545'e kısa mesaj gönderebilirsiniz.
- Telefonunuzun 4.5G'yi desteklediğinden emin olunuz. - Telefonunuzun mobil şebeke ayarlarında LTE/4G'nin seçili olup olmadığını kontrol ediniz. - Bulunduğunuz bölgede 4.5G kapsaması olup olmadığını kontrol ediniz. Telefonunuzun, bulunduğunuz bölgeye servis veren frekans bandını desteklediğinden emin olunuz.
İlgili 33 soru bulundu
4.5 G ayarını açmak için cihazınızın ayarlar bölümüne gidin. Daha sonra şebeke ayarlarının olduğu bölümde şebeke modu bölümüne girin. Burada 4G veya LTE olarak yazan seçeneğin seçili olması gerekiyor. Eğer sadece 3G veya 2G şebeke modu seçili olursa, cihaz 4.5G hızından faydalanamıyor.
Bu sorulardan biri de ellerindeki mevcut cihazları değerlendirmek amacıyla “4.5G uyumlu telefonlar 5G'yi destekler mi?” oluyor. Aslında bu soruya basitçe “hayır” cevabını verebiliriz. Biraz daha açıklamamız gerekirse, 5G teknolojisi telefonlara gelen herhangi bir güncelleme ile erişebileceğiniz bir yazılım değil.
LTE (Long Term Evolution) ağ teknolojilerine dayalı yüksek hızlı kablosuz veri aktarıma verilen addır. 4.5G hızının bir başka adı olan LTE' yi yüksek hızlı mobil internete veriln ad olarak da tanımlamak mümkün. LTE 2G ya da 3G gibi bağlantıların aksine, tamamen IP bazlıdır.
Kullanıcının telefonu 4.5G teknolojisini destekliyor ancak SIM kartı 4.5G'yi desteklemiyorsa, SIM kartın 4.5G teknolojisini destekleyen USIM ile değiştirilmesi gerekmektedir.
Sim kartınızın ya da telefonunuzun uyumlu olup olmadığını 4.5G yazıp 2222'ye SMS göndererek öğrenebilirsiniz. 4.5G uyumlu sim kartlarınızı Turkcell Mağazalarından, kurumsal hat kullanıcısı iseniz kurumsal satış temsilcileri aracılığı ile şimdiden alabilirsiniz. Sim kartınızı üstelik ücretsiz değiştirebilirsiniz.
Tüm Türkiye 1 Nisan'dan itibaren Turkcell eşsiz 4.5G deneyiminden faydalanmaktadır.
3.2-) Android cihazlar için ayarlar;
"Mobil ağlar" ayarlarını seçin. "Şebeke modu" sekmesinden LTE seçeneğini seçerek 4.5G'yi aktifleştirin.
Şimdi siz de 4.5G'ye geçin, 30 gün geçerli 30GB hediye internet kazanın! Hemen Türk Telekom bayilerine gidip, 4.5G uyumlu sim kartınızı ücretsiz alarak kampanyadan faydalanmaya başlayabilirsiniz. 4.5G 30 yazıp 5555'e gönderin.
Basitçe açıklamak gerekirse, 4.5G ile cebimizdeki internet tam 10-12 kat daha hızlı olacak. Şu anda 3G saniyede yaklaşık olarak 28 Mbps'lik bir hız sunuyor. 4.5G'ye geçildiğinde ise bu hız saniyede ortalama 375 Mbps olacak.
Hayır. 4.5G teknolojisi aynı veriye 3G'ye göre daha hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlar. Yani bir videoyu izlemek daha kısa bir süre alır; ama videonun büyüklüğü değişmeyeceği için internet kotanızdan harcanan miktar da değişmeyecektir.
Yeni satın alınan hatlarda aktivasyon işlemi ortalama 1 gün sürmektedir. Hattınızı teslim aldıktan sonra yaklaşık 1 gün içinde kullanmaya başlayabilirsiniz.
Sim kart değişikliği ücretli midir? Evet, sim kart değişikliği KDV dahil 82,84 TL'dir.
Tabii ki eski telefonlara sahip olan ve büyük boyda sim kartı olanlar ilk sırada görünüyor. 3G'nin kullanıma girdiği 2009'dan beri 4G uyumlu sim kartlar dağıtılıyor. O tarihten itibaren operatörler yeni cep telefonu modelleriyle beraber 4G uyumlu sim kartları dağıtıyor.
Sim kartınızı değiştirdiniz ve artık 4.5G yüksek hızlı internet bağlantısını destekleyen bir karta sahipsiniz ancak hala cep telefonu ekranında LTE yazısı görüyorsanız bu durumda ya telefonunun 4.5G yüksek hızlı internet bağlantısını desteklemiyor ya da ayarlarınızın güncel olmadığı anlamına geliyor.
LTE, yüksek hızlı internet anlamına da gelir ve 4G'nin bir türüdür.
Vodafone 4.5G'ye nasıl geçebilirim? Eğer 4.5G uyumlu bir akıllı telefonunuz ve SIM kartınız varsa, hemen geçmek için 4.5G yazıp 4545'e gönderebilirsiniz. Sonrasında, telefonunuzun 4.5G ayarlarını aktif hale getirmeniz gerekmektedir.
Telefonunuz eğer otomatik olarak 4,5 G'ye geçmiş ise bağlantı simgesinde 3G yerine LTE, 4G veya 4,5 G ibareleri çıkacaktır. Eğer LTE, 4G veya 4,5G bağlantı ibaresini göremiyorsanız daha doğrusu bağlantınız hala 3G olarak görünüyorsa, Ayarlar/ Hücresel veri işlemlerine girin.
Telefonunuz kısa süre içinde 4G veya 4.5G şebekesinden çıkıp 3G Şebekesine geçiş yapacaktır. Her hangi bir sorun yaşarsanız şebeke ile ilgili, telefonu bir kere kapatıp açmanız yeterli olacaktır. Bundan sonra 4.5G Şebekesini hiç kullanmayacak ve İnternet paketiniz yine eskisi gibi size ay sonuna kadar yetecektir.
4.5G şebekesine bağlı olan bir akıllı telefon 3G şebekesine bağlanmaya çalıştığında kendini otomatik olarak 3G şebekesine düşürecek. Eğer karşı taraf 2G ise bu bir 2-3 saniyenin daha eklenmesi anlamına geliyor. Böylelikle şu anda ortalama 6 saniye olan bağlanma süresi 10 saniyeye kadar çıkabilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri