4.5 G ayarını açmak için cihazınızın ayarlar bölümüne gidin. Daha sonra şebeke ayarlarının olduğu bölümde şebeke modu bölümüne girin. Burada 4G veya LTE olarak yazan seçeneğin seçili olması gerekiyor. Eğer sadece 3G veya 2G şebeke modu seçili olursa, cihaz 4.5G hızından faydalanamıyor.
- Telefonunuzun 4.5G'yi desteklediğinden emin olunuz. - Telefonunuzun mobil şebeke ayarlarında LTE/4G'nin seçili olup olmadığını kontrol ediniz. - Bulunduğunuz bölgede 4.5G kapsaması olup olmadığını kontrol ediniz. Telefonunuzun, bulunduğunuz bölgeye servis veren frekans bandını desteklediğinden emin olunuz.
Her şeyden önce 4G ile 4.5G arasında fark olmadığını bilmeniz gerekiyor. Yani 4.5G Türkiye'ye has bir tabir. 4G'nin geldiği en son noktayı temsil ediyor. Basitçe açıklamak gerekirse, 4.5G ile cebimizdeki internet tam 10-12 kat daha hızlı olacak. Şu anda 3G saniyede yaklaşık olarak 28 Mbps'lik bir hız sunuyor.
Android işletim sistemli cihazlarda ise ayaları açtıktan sonra diğer ağlar seçeneğine gelerek mobil ağlar menüsünden 4G seçeneğini işaretleyin. Android telefonlar için de yine Ayarlar menüsüne girip internet ayarlarından LTE veya 4.5G'yi seçmek gerekiyor.
LTE (Long Term Evolution) ağ teknolojilerine dayalı yüksek hızlı kablosuz veri aktarıma verilen addır. 4.5G hızının bir başka adı olan LTE' yi yüksek hızlı mobil internete veriln ad olarak da tanımlamak mümkün. LTE 2G ya da 3G gibi bağlantıların aksine, tamamen IP bazlıdır.
İlgili 36 soru bulundu
4.5 G ayarını açmak için cihazınızın ayarlar bölümüne gidin. Daha sonra şebeke ayarlarının olduğu bölümde şebeke modu bölümüne girin. Burada 4G veya LTE olarak yazan seçeneğin seçili olması gerekiyor. Eğer sadece 3G veya 2G şebeke modu seçili olursa, cihaz 4.5G hızından faydalanamıyor.
Sim kartınızı değiştirdiniz ve artık 4.5G yüksek hızlı internet bağlantısını destekleyen bir karta sahipsiniz ancak hala cep telefonu ekranında LTE yazısı görüyorsanız bu durumda ya telefonunun 4.5G yüksek hızlı internet bağlantısını desteklemiyor ya da ayarlarınızın güncel olmadığı anlamına geliyor.
4.5G'den yararlanabilmeniz için, 4.5G aboneliğinizin bulunması, 4.5G kapsama alanında olunması, SIM kart ve cihazınızın uyumlu olması gerekmektedir. 4.5G abonelik talebinizi iletmek ve SIM kartınızın ya da cihazınızın uyumlu olup olmadığını öğrenmek için 4.5G yazıp 2200'ye gönderebilirsiniz.
SIM kartımın 4.5G uyumlu olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? SIM kartınızın 4.5G uyumlu olup olmadığını öğrenmek için SOR 4.5G yazıp 4545'e kısa mesaj gönderebilirsiniz. Üzerinde 3G ve 4.5G ya da 64K-128K yazan tüm SIM kartların 4.5G uyumlu olduğunu da belirtmek isteriz.
Telefonunuz kısa süre içinde 4G veya 4.5G şebekesinden çıkıp 3G Şebekesine geçiş yapacaktır. Her hangi bir sorun yaşarsanız şebeke ile ilgili, telefonu bir kere kapatıp açmanız yeterli olacaktır. Bundan sonra 4.5G Şebekesini hiç kullanmayacak ve İnternet paketiniz yine eskisi gibi size ay sonuna kadar yetecektir.
Kullanıcının telefonu 4.5G teknolojisini destekliyor ancak SIM kartı 4.5G'yi desteklemiyorsa, SIM kartın 4.5G teknolojisini destekleyen USIM ile değiştirilmesi gerekmektedir.
Hayır. 4.5G teknolojisi aynı veriye 3G'ye göre daha hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlar. Yani bir videoyu izlemek daha kısa bir süre alır; ama videonun büyüklüğü değişmeyeceği için internet kotanızdan harcanan miktar da değişmeyecektir.
4.5G, daha yüksek mobil internet hızı, daha fazla data kapasitesi ve düşük gecikme süresi sunan dördüncü nesil telekomünikasyon hizmetidir. Kısaca; 4.5G'nin 3G ve 4G'den en büyük farkı ulaştığı hızdır! 4.5G ile artık bekleme süreleri tarih oluyor! İstediğiniz videoyu tıkladığınız anda izleyebileceksiniz.
Şimdi siz de 4.5G'ye geçin, 30 gün geçerli 30GB hediye internet kazanın! Hemen Türk Telekom bayilerine gidip, 4.5G uyumlu sim kartınızı ücretsiz alarak kampanyadan faydalanmaya başlayabilirsiniz. 4.5G 30 yazıp 5555'e gönderin.
4.5G'YE GEÇMEZSEM NE OLUR? -4.5G'ye geçmemeniz durumunda şu anda iletişiminizi aynı şekilde sağlayabilirsiniz. Başka bir deyişle iletişiminizin kesilmesi gibi bir durum söz konusu olmaz. Şu anda cep telefonunuzda internet bile kullanmıyorsanız 4.5G'li dönemde hiçbir değişiklik yapmadan iletişiminizi sağlayabilirsiniz.
Bu sorulardan biri de ellerindeki mevcut cihazları değerlendirmek amacıyla “4.5G uyumlu telefonlar 5G'yi destekler mi?” oluyor. Aslında bu soruya basitçe “hayır” cevabını verebiliriz. Biraz daha açıklamamız gerekirse, 5G teknolojisi telefonlara gelen herhangi bir güncelleme ile erişebileceğiniz bir yazılım değil.
4.5G'yi telefonunuzda kullanmak için özel bunu destekleyen bir SIM karta sahip olmanız gerekiyor. Eğer SIM kartınız 4.5G'ye uyumlu değilse değiştirmek zorundasınız. Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone sim kartlarını şimdilik ücretsiz olarak değiştiriyor.
4.5G için ek bir ücret ödeyecek miyim? Hayır, 4.5G yi kullanmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. 4.5G'de internet kotam daha mı hızlı bitecek? 4.5G'de telefonumun şarjı daha mı hızlı bitecek?
4G teknolojisi LTE'ye göre daha hızlı kablosuz bağlantı ve kullanıcı deneyimi sunar. LTE teknolojisinin ise gerçek bir hız standartı olmadığından bağlantı hızının 3G'nin sağladığı 20 Mbps(Teorik hız) ile 4G'nin sağladığı 100 Mbps (Teorik hız) aralığında olduğu düşünülüyor.
4.5G şebekesine bağlı olan bir akıllı telefon 3G şebekesine bağlanmaya çalıştığında kendini otomatik olarak 3G şebekesine düşürecek. Eğer karşı taraf 2G ise bu bir 2-3 saniyenin daha eklenmesi anlamına geliyor. Böylelikle şu anda ortalama 6 saniye olan bağlanma süresi 10 saniyeye kadar çıkabilecek.
Voice Over LTE (Volte) servisi, HD kalitesinde görüşme yapmayı sağlayan ve telefon operatörlerinin verdiği bir telekomünikasyon servisine verilen bir isimdir. Aynı anda veri ile ses kullanımına imkan sunan bir 4.5G hizmeti olarak da tanımlanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri