– Yükseköğretim Kurumlarının Hemşirelik bölümü lisans mezunu olmak. – 01.01.2023 tarihi itibariyle 35 (Otuz beş) yaşını doldurmamış olmak. – Ortaöğretim Kurumlarının Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu alanının Hemşirelik dalından mezun olmak.
Yükseköğretim Kurumlarının Hemşirelik bölümü lisans mezunu olmak. Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış olmak (Doğum tarihi: 28.08.1988 (dahil) – 27.08.2005 (dahil) aralığında olanlar kabul edilir).
Yeni düzenleme ile 9 Kasım 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ilgili mevzuatın bazı maddelerinde değişikliğe gidildi. Buna göre, daha önceki mevzuatta bulunan "araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olma" şartı yürürlükten kaldırıldı.
Öğrenim süresi kaç yıldır? Hemşirelik Bölümü öğrenim süresi 4 yıldır.
İlgili 45 soru bulundu
AUZEF'e bağlı olan Hemşirelik Programı, iki yıllık açık öğretim lisans tamamlama programıdır. Ön lisans diploma derecesine sahip hemşirelerin; birey, aile ve topluma, sağlık bakım gereksinimleri doğrultusunda bakım vermek üzere, bilgi, beceri ve tutumlarının geliştirilmesini amaçlamaktadır.
eleman.net verilerine göre, Hemşire 2023 yılında ortalama 18.600 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Hemşire , Ocak 2023 yılında ortalama 14.520 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.976 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
MADDE 5 –Aynı Yönetmeliğin 7ncimaddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “MADDE 7 –(1) Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için en az lisans mezunu olmak ve ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir.
MADDE 7 – (1) (Değişik:RG-3/3/2022-31767) Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir.
Buna göre, kural olarak 18 yaşını bitirenler memur olabilir. İstisnai olarak bir meslek veya sanat okulunu bitirenler ise en az 15 yaşını doldurmuş olmak, kendi isteği ve velisinin rızasıyla mahkemece ergin kılınmak şartıyla memur olabilirler (DMK. m. 40). olarak aranabilir (DMK.
Yani, 2024 yılı Ocak ayı itibarıyla hemşire maaşlarına yüzde 15 oranında zam yapılacak. Bu zamla birlikte, en düşük 1/4 derece hemşire maaşı 26.440 TL'den 38.476 TL'ye yükselecek. Hemşire maaşları, unvan, hizmet yılı, eğitim durumu, görev yaptıkları bölge ve alınan ek ödemeler gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir.
Kaliteli sağlık hizmet sunma sorumluluğunu hekim ile servis sorumlu hemşiresi (SSH) birlikte taşır. Proje yöneticisi olan hekim ile fonksiyonel yönetici olan SSH arasında hiyerarşik bir bağ bulunmadığından, biri diğerine emir veremez.
Sağlık hiç bitmeyen bir ihtiyaç olduğu için hemşirelik bölümü mezunu olan kişiler iş bulmakta hiç zorlanmıyor. Dolgun maaş ile pek çok kamu kurum ve kuruluşta ya da özel sektörde rahatlıkla kendilerine uygun bir iş bulma şansı elde ediyor.
Ancak bir meslek ya da sanat okulunu bitiren kişiler için ise yaş sınırı şu an 15 olarak öne çıkar. Bu kapsamda Türk Medeni Kanununun 12 maddesine dayanarak, kazai rüşt kararı alma şartı üzerinden devlet memuru olmak mümkün. Aynı zamanda üst yaş sınırı olarak ise 35 ya da 40 yaş olduğunu ifade etmek gerekir.
Hemşirelik dalından mezun olmak. - 01.01.2023 tarihi itibariyle 35 (Otuz beş) yaşını doldurmamış olmak.
Hemşire olmak için 2 yıllık Sağlık Meslek Lisesi bitirerek hemşire yardımcısı olunabilir. Ardından 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olarak hemşirelik mesleğine adım atabilirsiniz. Ya da 4 yıllık Sağlık Bilimleri Fakültesi'ni bitirerek hemşire olunabilir.
Yaş sınırı yoktur. Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 80 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak En az tezli yüksek lisans mezunu olmak. Yazılı sınav yapılır. Yaş sınırı yoktur.
Yaş sınırı yoktur. Lisans öğreniminden mezun olunan alanda ALES'ten en az 70 puan. En az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübeli olmak.
Danıştay Sekizinci Dairesi başvuruyu kabul ederek yönetmelikte aranan yaş sınırlamasını iptal etmişti. Böylece yönetmelikle belirlenen yaş sınırının Kanunlara eklenmesi gerektiği ve Araştırma Görevlisi kadrolarına başvrularda yaş engeli ortadan kalkmıştı.
eleman.net verilerine göre, Araştırma Görevlisi 2023 yılında ortalama 25.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Araştırma Görevlisi , Ocak 2023 yılında ortalama 20.680 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 12.628 TL maaş alıyordu.
Akademisyen maaşlarının asgari ücrete oranı
7/1 kıdem araştırma görevlisinin maaşı 31 bin 763 lira oldu. Araştırma görevlisinin asgari ücrete oranı ise 2,8 olacak.
“(1) Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir.
Hemşire Maaşı 2023. 6 aylık enflasyon farkı ve 8.077 TL seyyanen zamla birlikte, 1/5 derecesine sahip hemşire maaşı 26 bin 152 TL'ye yükseldi. Bu artış, hemşirelerin emeklerine ve özverili çalışmalarına layık görülen bir ödül niteliğinde.
göreve başladığı tarihten ayın 14'üne (dahil) kadar maaşını çalışıp hak eder. Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.)
eleman.net verilerine göre, Yoğun Bakım Hemşiresi 2023 yılında ortalama 15.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Yoğun Bakım Hemşiresi , Ocak 2023 yılında ortalama 11.220 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 6.864 TL maaş alıyordu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri