Mayıs, Gregoryen Takvimi'ne göre yılın 5. ayı olup 31 gün çeker.
Mayıs ayı kaçıncı ay ? Mayıs ayı 5.(beşinci) aydır.
Bazan Hicri-Kameri takvim diye anılan bu takvim, ayın dünyanın etrafındaki dönüşüne göre tanımlanır. Bir yıl Muharrem, Safer, Rebiülevvel, Rebiülahir, Cemaziyelevvel, Cemaziyelahir, Recep, Şaban, Ramazan, Şevval, Zilkade ve Zilhicce adı verilen aylardan oluşur.
Temmuz, Jülyen ve Gregoryen Takvimleri'ne göre 31 gün çeken ve yılın 7. ayını oluşturan bir ay.
Ekim, Gregoryen Takvimi'ne göre yılın 10. ayı olup 31 gün çeker.
İlgili 26 soru bulundu
ARALIK AYI. Türklerin aralık diye bildiği ay Zilkade ayıdır. Çünkü Türkler iki bayram bilirler; Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı. Üç aylar dediğimiz Recep, Şaban ve Ramazan'dan sonra gelen Şevval ayının ilk günü Ramazan Bayramıdır.
Ağustos, Gregoryen Takvimi'ne göre yılın 8. ayı olup 31 gün çeker. Türkçede bu aya "Harman ayı", "Lobut ayı" da denir.
Eylül, Jülyen ve Gregoryen Takvimi'ne göre yılın 9. ayı olup 30 gün çeker.
Kasım, Gregoryen Takvimi'ne göre yılın 11. ayı olup 30 gün çeker. Bir de erkek adıdır.
Bir takvim yılı 365 gün, artık yıl ise 366 gündür. Bir takvim yılında 12 ay veya 52 hafta vardır. Miladi takvimde yıl 1 Ocak'ta başlar ve 31 Aralık'ta sona erer.
March yani Mart ayı Romalıların savaş tanrısı olduğu bilinen Mars tanrısından gelir. Bazı isimler bilimde de kullanılır. Gezegenlere Roma tanrılarının adları verilmiştir.
Yalnız, 1944 sonunda değin teşrinievvel, teşrinisani, kânunıevvel ve kânunısani biçiminde kullanılan dört ayın adı, 10 Ocak 1945'te kabul edilen 4696 sayılı yasayla ekim, kasım, aralık ve ocak olarak Türkçeleştirilmiştir.
Bir yıl 365 günden oluşur ve bir yılda toplam 12 ay vardır.
Bir ay içerisinde 28, 29, 30 veya 31 gün vardır. 30 gün süren aylar: Nisan, Haziran, Eylül, Kasım. 31 gün süren aylar: Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Ağustos, Ekim, Aralık.
Etimoloji. Türkçede ve Türkiye'de kullanılan resmi takvim sisteminde "Haziran" olarak zikredilen ayın kökeni, Süryanicede 'sıcak' anlamına gelen "Hazıran" sözcüğüne dayanır.
Aylar, tıpkı haftanın günleri gibi özel isim değildir ve her zaman küçük harfle başlaması gerekir.
Ekim ayı, sonbahar aylarından biri olarak bilinir. Kasımdan önce ve eylülden sonraki ay olarak bilinir. Ekim ayı, kış ayından önce gelen bir sonbahar ayıdır. Sonbahar ayları içerisinde Eylül, Ekim, Kasım yer alır.
Astroloji sistemine göre 11 Eylül tarihinde doğmuş olan kişilerin hepsinin ortak özelliği başak burcu olmasıdır. Başak burcu olan kişiler eylül ayının ilk dönemlerinde doğmuş olan kişilerdir.
Eylül ayı 30 günden oluşmaktadır. 30 günden sonra bizi 1 Ekim günü karşılamaktadır. Kendisinden önce gelen Ağustos ayı ile kendisinden sonra gelen Ekim ayı 31 gün sürmektedir.
Nisan, Gregoryen Takvimi'ne göre yılın 4. ayı olup 30 gün çeker.
Augustus, tıpkı Julius Caesar'ın ayı Temmuz gibi (July- Temmuz) kendi ayının da 31 gün çekmesini istediği için, Ağustos'a Şubat'tan bir gün eklenerek 31 gün olması sağlanmış. Augustus, Cleopatra'nın öldüğü zamana denk geldiği için bu ayın, takvimde bulunduğu yere yerleştirilmesini istemiş.
Mart ayı Nisan ile Şubat ayının ortasında yer alan bir aydır.
Şubat ya da küçük ay (halk arasında gücük ay), Gregoryen Takvimi'ne göre yılın 2. ayı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri