5. ayın içerisinde olan annemizin o ay içerisinde haftada yarım kilodan toplamda 2 kilo alması beklenir. Annemiz 20 haftalık gebeliğin sonunda gebeliğin başından beri ortalama olarak toplamda 4,5 kilo civarında kilo almış olmalıdır. Hamilelik boyunca toplam kilo alımı ortalama 11 – 14 kilo aralığında olmalıdır.
Gebelikte kilo alımı haftalık veya aylık olarak takip edilmelidir.İlk 3 ayda toplam 1 kilo alınması yeterlidir.Sonraki aylarda ayda 1,5 kilo kadar kilo alınması normaldir.
20 Haftalık Gebelikte Kaç Kilo Alınmalı? Hamileliğin ilk 13 haftasında ortalama 1-3 kilo alan anne adayları, 14. haftadan itibaren 26. haftaya kadar ayda ortalama 1 kilo alırlar. Bu nedenle hamileliğinin 20. haftasına gelen bir anne adayının hamileliğin başlangıcından bu yana 5 kilo alması beklenmektedir.
22 Haftalık Gebelikte Kaç Kilo Alınmalı? 22 haftalık gebelikte anne gebeliğinin başından itibaren toplamda 5-6 kilo almış olmalıdır. Anne gebelik boyunca mutlaka kilo alacaktır ve kilo alması sağlıklıdır. Ancak bu kilo alışının dengeli bir şekilde ilerlemesi annenin sağlığı için önemlidir.
Üç aylık dönemlerde ortalama kilo artışı nasıl olmalıdır? - 1'inci Trimester: Toplam 900 gram – 1.8 kilogram. - 2'nci Trimester: 4-6 ay arasında 500 gram/hafta olmak üzere toplam 5-6 kilogram. - 3'üncü Trimester: Yaklaşık 500 gram/hafta üzerinden toplam 3-5 kilogram.
İlgili 22 soru bulundu
Hamilelik süresince normal kilolu bir kadının 12-16 kg alması gerekir. 8-20 hafta arasında ortalama olarak haftada 310 gram, 21. haftadan sonra ortalama 450 gram alınmaktadır. İlk aylarda kilo artışının büyük bir kısmı artan kan hacmine bağlıdır.
Hamilelikte bebeğe kilo aldıran yiyeceklere örnek olarak şunlar verilebilir: Tam yağlı süt ve süt ürünleri: Tam yağlı süt, peynir, yoğurt gibi süt ürünleri, yağ oranı yüksektir ve kilo almaya yardımcı olur. Ayrıca, kalsiyum, protein ve vitaminler açısından da zengindir.
Gebelikte ne kadar kilo alınır sorusunun cevabı hamilelik süreci boyunca değişir. Genellikle ilk kilo alımları hamileliğin 3. Ayında başlar. İlk üç ay içinde 1-2 kilo alımı olmaktayken 3. ayda toplam 3.5 – 4.5 kilo alınmış olduğu gözlemlenebilir.
Hamilelikte 5. ayın sonunda bebeğin boyu yaklaşık 28-29 santim, büyük boy bir patlıcan kadardır. Ağırlığı yaklaşık 430-450 gramdır.
21 haftalık gebelikte bebek nerede durur? Anne karnında bebeğin güvenli bir şekilde büyümesini sürdürdüğü rahim, hamileliğin 21. haftasında orta karın seviyesine kadar gelir. Rahim, 20. haftadan önce göbek deliğinin altındadır.
Saç ve kaşlar belirgin şekilde çıkmaya başlamıştır. Bebek anne karnında rahatlıkla hareket edebilir, dönebilir ve tekme atabilir. Bebeğin kalp atış hızı ise dakikada 120-160 civarındadır.
Anne gebeliğinin 25. haftasına ulaştığında 4-5 kilo almış olacaktır. Hamilelikte 6. ay boyunca haftada yaklaşık olarak yarım kilo alarak ay sonunda 2 kilo alınmaktadır. Her hafta alınan kilo miktarının aynı olmaması da olağandır. Bir hafta 250 gram alınırken diğer hafta 600 gram alınabilir.
Genellikle 7- 8 kilo almaları yeterli kabul edilir. Gebelikte alınan kiloların; 3 – 4 kilosu bebek, 700 gram 1 kilosu plasenta yani bebeğin eşidir. 1 kilo ya da rahmin büyümesine bağlı olarak 1,5 – 1,8 kilo annenin artan kan miktarıdır.
Gebeliğin ilk 3 ayında ekstra kalori ihtiyacı yoktur ama sonraki 3 ayda günlük 340, son 3 ayda da günlük 450 kilokalori fazladan alınması bebeğin sağlıklı gelişimi için yeterlidir.
Yaşamın ilk yılında ortalama kilo alımı şöyledir: 1-2-3 ay: 750 gr/ay, 4-5-6 ay: 600 gr/ay, 7-8-9 ay: 450 gr/ay, 10-11-12 ay: 200 gr/ay. Bebek bir yılını tamamladığında, doğum kilosunun yaklaşık 3 katına çıkar.
Bu dönemde bebeğin büyümesi hızlanır ve anne karnındaki göbeğin boyutu artar. Genellikle, 5 aylık hamile bir kadının karnı hafifçe yuvarlaklaşmış bir görünüme sahip olabilir. 5 aylık hamile anne adayının karnı, gebeliğin daha ileri aşamalarında daha da büyüyecektir.
Embriyoda ilk gelişen yapılar kalp ve merkezi sinir sistemidir.
17 - 18 hafta gebelik 4 aylık. 21 - 22 hafta gebelik 5 aylık. 25 - 26 hafta gebelik 6 aylık. 29 - 30 hafta gebelik 7 aylık.
Anne adaylarının aldığı hamilelik kiloları, aylar ilerledikçe artış gösterebilir. Genelde ilk 12 haftanın yani ilk üç ay sonunda anne adayı bir ya da iki kilo alabilir ve bu dönemden sonra da gebeliğin sonuna kadar her hafta 500 gr almaya devam edebilir.
C vitamini, potasyum ve B6 vitamini bakımından şifalı olan muz, hamilelik döneminde tüketildiği zaman anne karnındaki bebeğin kilo almasına yardımcı olur.
23 haftalık hamilelikte anne adayları genelde olarak 5,5-6,8 kg arasında kilo almaktadır. Bu kilo alımı her kadına göre değişiklik göstermektedir. Eğer bu kilodan az veya fazla aldıysanız doktorunuza başvurarak bir problem olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Tropikal meyveler özellikle mango, muz, ananas ve avokado gibi meyveler yüksek kalorileri ile enerji vericidir. Yine tropikal bir meyve olan passiflora da kilo almada etkin bir meyve çeşididir. Bunların yanı sıra üzüm, incir, kayısı gibi meyveler özellikle kuru olarak tüketildiklerinde yüksek enerji içermektedir.
Bu hafta gebelikte 5. ayın sonlarına yaklaşıldığı anlamına gelir. İkinci trimesterdeki ikinci ay olan bu ayı tamamlayan anne adayları, ikinci trimesterin son ayı olan 6. ayın içerisine girer. 22. hafta ve genel olarak ikinci trimester, anne adaylarının karınlarının büyüyüşünü keyifle izleyeceği bir dönemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri