Bilmiyorsanız video izleyebilirsiniz, olması gerekenden düşük hız alıyorsunuz. Ayrıca 50 Mbps internette upload 8 Mbps olur.
Aynı zamanda saniyede ne kadar büyüklükte veri indirildiği download hızı ile belirleniyor. Örnek vermek gerekirse 100 Mbps hız ile saniyede 12.5 MB veri indirilebilirken, 50 Mbps ile saniyede 6.25 MB veri indiriliyor.
“İndirme hızı kaç olmalı?” diye soruyorsanız eğer kullanıma bağlı olarak değişecektir. Eğer 100 Mbps bir upload hızınız varsa 500 MB bir dosyayı ortalama 41 saniyede yükleyebilirsiniz.
Eğer upload hızına ihtiyacınız var ise, yani internete sürekli veri yüklemekle uğraşıyorsanız, video, fotoğraf, gönderi ve benzeri veriler ya da görüntülü aramalar yapıp online oyunlar oynuyorum diyorsanız, sizler için en ideal upload hızı en az 10 Mbps olmalıdır.
Veri indirmek ve yüklemek sizin için öncelikli ve sık yapılan işlemler arasındaysa“İnternet upload hızı kaç olmalı?”sorusuna da yanıt arıyor olabilirsiniz. 50 Mbps hız, upload ve download işlemlerini sürekli yapıyorsanız dahi yeterli bir hız.
İlgili 44 soru bulundu
Web sitelerinde gezinme, forumlarda işlem yapma, çevrim içi bankacılık işlemleri gibi temel düzeydeki pek çok görevi 8 Mbps ile yerine getirebilirsiniz. Yine 8 Mbps bağlantı hızı aracılığıyla da video konferanslara sorunsuz şekilde katılabilirsiniz.
İyi bir internet deneyimine sahip olmak için belli bir hız limiti bulunmaz. Bu noktada ise genellikle 50 mbps ile 100 mbps hız aralığı oldukça iyidir.
İnternet servis sağlayıcılarının en çok tercih edilen paketlerinden biri de hiç kuşkusuz 35 Mbps hız internettir. Bu hız ile saniye de yaklaşık 4 MB'lık veriye erişebilirsiniz.
Örneğin, 8 Mbps hızda bir internette bilgisayarınıza bir oyun indirmek saatler sürer. 50 Mbps internet ise dört kişilik bir aile için çok yeterlidir. 50 Mbps internet ile yüksek hızda oyun oynayabilir, YouTube videolarını UHD izleyebilir ve sorunsuz bir şekilde hızlıca büyük hacimli dosyaları indirebilirsiniz.
Upload, dilimizde daha çok yükleme hızı olarak kullanılıyor. Dowload'ın tam tersidir. Temelde internet ortamına bir dosya yükleme hızınızı ifade eder.
720p için 5 mbps, 1080p için ise en az 8 mbps upload hızı gereklidir.
Upload hızı, internet kullanıcıları için önemli bir faktördür. Dosya paylaşımı, video yayını, bulut depolama ve yedekleme gibi çeşitli alanlarda hızlı bir upload hızı gereklidir.
Buna yönelik sorgulanan soruya cevap olarak dowload hızının tek veya çift cihaz beraberinde 20 ile 40 mbps arasında olması gerektiğini söylemeliyiz. 3-4 cihaz arasında ise bu rakam 60 ile 80 mbps olmalıdır. Upload hızı ise 1-2 cihaz kapsamında 10mbps 3-4 cihaz dâhilinde de 20 mbps olması gerekmektedir.
* Akıllı Sınırsız Tarife sınırsız bir tarifedir, kullanım miktarına bağlı olarak ek ücret alınmamaktadır. Saat 00:00-19:00 saatlerini kapsayan günün büyük bölümünde bağlantı hızları tarifede belirtilen hızlara yükseltilmektedir. * Bu tarifenin özelliği sınırsız olmasıdır. Kotalı bir tarife değildir.
Megabitler çoğunlukla internet hızımız gibi iletişim hızını tanımlamak için kullanılır. Bu, ağ yükleme hızınız saniyede 8 Mbps ise, 1 MB (megabayt) veri yükleyebileceğiniz anlamına gelir. "50Mbps'" bir internet paketi satın alırsanız, indirme hızınız saniyede 6,25 MB olacaktır.
1-Kaç Mbps olduğu
Özellikle evinizdeki kişi sayısı artarsa ihtiyaç duyduğunuz Mbps 50 Mbps'e kadar çıkabilir. Kısacası eve internet bağlatacaksanız ve işlerinizi kolaylıkla halletmek istiyorsanız kişi sayısını da baz alarak 16 Mbps ile 50 Mbps aralığını tercih edebilirsiniz.
Daha sonra 4G/4.5G (IMT Advanced) ve 4.5G/4.9G (LTE Advanced Pro) türleri geliştirildi. Bağlantı hızı, cep telefonlarında 100 Mbps, Wi-Fi ağlarında 1Gbps'tir.
Upload yoksa download hızının önemi yok. Yani bir sorun yok.
Günümüzde, 16 Mbps – 50 Mbps hızları arasındaki internet paketleri ideal olarak görülmektedir.
Download biraz düşük ama upload günümüz şartlarına göre gayet yeterli. Eğer yüklü indirmeler(100 GB vs) yapmıyorsan sıkıntı olmaz download.
İnternetten bir dosya indirirken download hızı, internete bir şey gönderirken ise upload hızından faydalanılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri