Öğretmenlik mesleğine atanmada yaş sınırlaması kaldırılmıştır. Kadrolu veya sözleşmeli öğretmen olarak atanacaklardan 45 yaşında olanlar öğretmen olarak atanabilirler.
MEB öğretmenliğe ilk kez atanacaklar için 40 yaş sınırını kaldırdı. Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.
Öğretmenlik mesleğine başvurmak için belirli bir yaş sınırı bulunmamaktadır.
Şuan öğretmenlik yapmak isteyen kişiler için yaş sınırı yoktur. 40 yaşında olan mezunlarda istekleri ve atamalar üzerine öğretmenlik görevlerine başlayabilirler.
Öğretmenler 65 yaşını doldurduğu andan itibaren devlet memuru olarak çalışamazlar. Özel dershane ya da benzeri kurumlarda görev alma hakları bulunur. Bazı ülkelerde emeklilik yaşının yükseltilmesi gibi politik değişiklikler, öğretmenlerin çalışma yaşını etkileyebilir.
İlgili 45 soru bulundu
Birçok memurluk üzerinden genelde 35 veya 40 yaş sınırı ön plana çıkar. Ancak bunun yanı sıra 657 sayılı devlet memuru kanunu kapsamındaki 40 maddeye göre, altı üst yaş sınırı getirilmeyen her türlü devlet memurluğu başvuru hakkı bulunmaktadır.
Öğretmen adayları için “40 yaş sınırı“ kaldırıldı
KPSS A grubu için yasa gereğince belirlenmiş olan üst yaş sınırı 35, alt yaş sınırı ise 18 olarak karşımıza çıkıyor.
Memur olmanın asgari yaş sınırı 18'dir ancak bazı özel durumlarda yaş sınırı yükseltilebilir. Örneğin, sivil savunma uzmanı, mühendis, doktor, hemşire, öğretmen gibi bazı mesleklerde yaş sınırı 35'e kadar çıkabiliyor.
Bilindiği üzere sözleşmeli öğretmenlikte 40 yaşını doldurmamış olma şartı MEB tarafından artık aranmamaktadır. Ancak, verilen bu karar MEB tarafından getirilebilecek bir yaş şartının hukuka uygun olarak değerlendirilebileceğini göstermektedir.
Geçtiğimiz yıllarda öğretmenlik için 40 yaş sınırı vardı ve bu kaldırıldı. Şuan öğretmenlik yapmak isteyen kişiler için yaş sınırı yoktur.
Türkiye'de önlisans ve açıköğretim mezunları sınıf öğretmenliği, sosyal bilgiler, matematik, din kültürü ve diğer branşlarda eğitim verebiliyor.
Lisans mezunuysanız, mezuniyet ortalamanızın en az 2,5/4 olması gerekmektedir. Yurt dışındaki üniversitelerde eğitim görenlerin YÖK tarafından tanınan bir denklik belgesi almaları gerekir. Bunun ardından formasyon programına başvurabilirler. AÖF mezunları da bu şartları karşılıyorsa formasyon programına başvurabilir.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Yönergesi'nin 4. ve 7. maddesi gereği;Pedagojik Formasyon Sertifika Programı sadece "Lisans Programı Mezunları" nın başvurabileceği bir program olup, kesin kayıt listesinde ASIL görünen fakat önlisans mezunu olan adayların sertifika programına ...
İlk defaöğretmen kadrolarına atanacaklar bakımından, yönetmeliğin 11/g bendi gereğince, başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olmak şartı aranmaktadır.
8 Sağlık Teknikeri (Tıbbi Sekreter) KPSS (P93) 18 - Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programından mezun olmak. - Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış olmak (Doğum tarihi: 28.08.1988 (dahil) - 27.08.2005 (dahil) aralığında olanlar kabul edilir).
Hemşirelik dalından mezun olmak. - 01.01.2023 tarihi itibariyle 35 (Otuz beş) yaşını doldurmamış olmak.
KPSS-B. KPSS-B, Türkiye'de devlet kadrolarına personel almak amacıyla yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucuna göre yapılan bir atama ve kadro türüdür. Kpss'de lise, önlisans ve lisans mezunları Kpss B sınavına katılırlar. Sınav 2 senede bir olur.
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz'da yapılacak. Alan Bilgisi 1. gün oturumları 29 Temmuz'da 2. gün oturumları 30 Temmuz'da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 6 Ağustos'ta düzenlenecek.
KPSS puanları kaç yıl geçerli olacak? 2023-KPSS sonuçları, açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak ancak öğretmen adayları için 2023-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yılla sınırlı kalacak.
– Yükseköğretim Kurumlarının Hemşirelik bölümü lisans mezunu olmak. – 01.01.2023 tarihi itibariyle 35 (Otuz beş) yaşını doldurmamış olmak. – Ortaöğretim Kurumlarının Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu alanının Hemşirelik dalından mezun olmak.
5434 sayılı kanunun 40 maddesindeki hükmüne göre belirlenen memurların emeklilik yaş sınırı dışında kalan kişilerin görev yapabilecekleri süre, 65 yaşını doldurdukları süre ile sınırlıdır. Yani 65 yaşını doldurmuş olan memurlar kendiliğinden emekli sayılacaktır.
Bir bireyin memur olabilmesi için ilk önce lise, önlisans veya lisans derecesine sahip olan bir okuldan mezun olması gerekmektedir. Ardından KPSS'ye girmesi lazım. KPSS'ye girerek okumuş olduğunuz bölümde tercih edeceğiniz kadroları tespit ettikten sonra atandığınız zaman memur olursunuz.
Sınavsız kamu personeli alımına ilişkin ilk düzenlemeler, 1923 yılında kabul edilen 3201 sayılı Kanun ile yapılmıştır. Bu Kanun ile, kamu kurumlarına personel alımı için KPSS şartı aranmaksızın personel alımı yapılmasına izin verilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri