5000 zımpara ne işe yarar? Far parlatma ve far temizliğinde yüksek performans verir. Sulu ve kuru olarak zımpara yapılabilir. 2000-2500-3000 - 4000-5000 - 7000 kum zımparalar özel işlerinize çok uygundur. Çok ince kumlu zımparalar, yüksek taneli zımparalardır ve yüzeylerin son işlemi için kullanılırlar.
60 ila 7.000 arasında değişen birçok farklı kum mevcuttur. En yaygın olanları 60-80 kum (kaba), 100-150 kum (orta), 180-220 kum (ince) ve 320 kum (çok ince) içerir.
Otomotiv, ağaç ve metal sanayilerinde hem kuru hem de ıslak olarak uygulanabilen yüksek performanslı ve çok amaçlı bir üründür. Uygulama Alanları: Metalürjide. Metalürji sanajiinde polisajda. Boya ve dolgu maddesi yüzeyinde ıslak ve kuru zımparalama.
Zımpara kalınlığına mutlaka dikkat etmelisin. Zımpara kalınlığı 60, 80, 100 gibi sayılarla ifade edilir. Sayı büyüdükçe zımpara kalınlığı da azalır. Duvarda sadece alçı varsa ve son kat saten alçı henüz yapılmamışsa kalın zımparaları tercih etmelisin. 40 ve 60 numaralı zımparalar bu işlem için yeterli olacaktır.
3000 Zımpara Çeşitleri
İnce yapısı ve detay çalışmaya izin veren özelliği sayesinde 3000 zımpara pasta cila öncesi yüzeylerinizi en uygun hale getirerek kusursuz bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. 3000 zımparaların bantları son derece dayanıklıdır.
İlgili 42 soru bulundu
2000 zımpara ne işe yarar, 2000 zımpara nasıl yapılır gibi çok sayıda soru alıyoruz. Son kullanıcılar 2000 zımparayı genelde pasta ile far temizliği öncesinde yüzeyi zımparalamak amacıyla kullanırlar. Far dışında, kaporta üzerinde yapılan zımparalı pasta cila uygulamalarında da en çok tercih edilen zımparadır.
Otomotiv, ağaç ve metal sanayilerinde hem kuru hem de ıslak olarak uygulanabilen yüksek performanslı ve çok amaçlı bir üründür. Uygulama Alanları: Metalürjide.
Kalın zımpara kâğıdı yaklaşık 40 ila 60'lık zımpara kağıdına karşılık gelir. Orta Zımpara Kağıdı: yaklaşık 60 ila 100'lük ölçeğe denk gelir. Bazı son şekillendirme işlerinde kullanılır.
Yüksek Kum Numarasına Sahip Zımparalar (120-220 Kum): Ev kullanımlarında son adım olarak kullanılmaya uygun olan zımpara çeşidi, yüzeydeki son pürüzleri kaldırmak ve yüzeyi cilaya hazır etmek için de kullanılmaktadır. Düşük aşındırıcılığa sahip olmaktadır.
İlk olarak, 60 veya 80 numaralı zımpara kağıdı kullanarak ahşap yüzeyin kabaca zımparalanması gerekebilir. Daha sonra, 100 veya 120 numaralı zımpara kağıdı kullanarak daha ince zımparalama yapılabilir. Son olarak, 220 numaralı zımpara kağıdı kullanarak pürüzsüz bir yüzey elde edilebilir.
240 ve 400 arası kum deeğerine sahip zımparalar; boya ve vernik uygulamalarında katlar arasında kullanılırlar. Böylece yüzeyin tutuculuğu artar ve boya/vernik uygulamasında oluşan hatalar giderilir. 600 ve üstü kum değerleri çok ince kumlara sahip oldukları için yüzeyleri cilalamada kullanılırlar.
30 kum seviyesi olan zımpara kâğıtları daha kalın ve aşındırıcı, 1200 kum seviyesine sahip kağıtlar ile saha ince düzeltici olarak kullanılır.
Ynt: Bıçak için doğru bileme
Şu an için bence en uygunu zımpara. 800-1200 gibi kumlarda zımparayla çalışmalısın.
Kullanım Alanlaları: Her türlü yüzey temizlemede, parlatmada ve ahşapta kullanılabilir.
Zımpara çeşitleri, rulo zımpara, bez&bant – levha zımpara, disk zımpara, fırça zımpara ve profilli zımpara olarak sınıflandırılır.
Örneklemek gerekirse; Polyester malzemeler için 180 numaralı zımpara, astarlamak için 180 numaralı zımpara kullanılmalıdır. Son işlem olan parlatma evresi için 1200 ile 2000 arasında bir numara seçilmelidir.
Zımparalarda kum rakamı yükseldikçe zımpara incelir. 60-80-100 Kum:Kaba zımparalama ve kazıma işlemlerinde kullanılır. 120-150 Kum:Zemin düzeltme,astar zımparalama işlemlerinde kullanılır. 180-220 Kum: Cilalama işlemlerinde,alçıları zımparalamak için kullanılır.
Sünger zımpara, esnek sünger yapısı, dayanıklı zımparalama yüzeyi ve mükemmel tutuculuğu ile Metal, sıva, ahşap,plastik ve fiberglass malzemelerin zımparalanması ve temizlenmesinde kullanılmaktadır.
Yüzeyin temizlenmesi ve kurutulması, macunun karışımının hazırlanması, uygulanması (macun çekme) ve zımparalama (P80-120-180) (tesfiye) işlemlerinden oluşur.
Bu numaralar zımparadaki aşınmayı sağlayan kumların ne kadar iri veya ince olduğunu belirtir. Zımparanın numarası büyüdükçe zımparanın üstündeki kumlar incelir. Örnek olarak; 320-grit/kum zımpara 80-grit/kum zımparadan daha ince kum tanelerine sahiptir.
Silisyum karbür: Mermer, granit, kayrak gibi doğal taşlar, belenco gibi kuvars yüzeyler ve yapay taşlarda, cam, cam ürünlerini rodaj ve zımparalama işlemlerinde sıklıkla kullanılır.
Aşındırıcı madde malzemesi
Eski boyaların, dolgu malzemelerinin, plastiklerin, Yeni parçaların fabrika astarlarının ve paspas boyalarının zımparalanması için. Daha yüksek malzeme kaldırma ve daha fazla servis ömrü.
Sünger zımparalar esnek ve dayanıklı sünger yapısısayesinde metal, ahşap, plastik, sıva gibi yüzeylerin temizlenmesi zımparalanmasında kullanılan materyaldir. Zımparaları pürüzlü yüzeye sahip materyallerin düzeltilmesi için üretilen zımparalama ve aşındırma işleminde kullanılan bir türde aşındırıcı maddedir.
Su zımparaları özellikle, otomotiv, ahşap, mermer ve metal sanayiinde hem ıslak hemde kuru olarak kullanılabilir, Silikon karbit aşındırıcısı ve dayanıklı kağıt mesnedi ile mükemmel yüzey elde eden, yüksek performanslı ve çok amaçlı bir üründür.
40-60 kum zımparalar kalın kum taneciklerine sahiptir ve yüksek aşındırıcılık özelliklerine sahiptir. Fazla dayanıklı olmayan eski boya ve verniği sökmek amacı ile kullanılabilir. Ahşap yüzeylerde pürüzlülüğü yok etmek için kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri