Diğer acil durumlardan farklı olarak doğal afet ve felaketler, olması önceden tahmin edilemeyen durumlardır. Dâhili telefonlardan 5555 tuşlanarak santrale bilgi verilir, genel anons sistemiyle SARI KOD ile herkese duyurulur.
Turuncu Kod: Kitle imha silahlarının kullanımı veya kimyasal, biyolojik, nükleer ve radyolojik kazalar neticesinde kontamine olarak hastaneye başvuran hastaları en sistemli ve hızlı şekilde dekontamine etmek ve gerekli tıbbi desteği sağlamak amacıyla oluşturulan kod sistemidir.
Yangın, patlama vb. acil durumlarda;
4444 arayarak Kırmızı Kod veriniz. Olay yeri hakkında bilgi veriniz Kırmızı Kod (İlk Müdahale Ekibi) en kısa sürede ulaşacaktır.
Beyaz kod uygulaması da bunlardan biri ve afet ve acil durumlarda kullanılır. İşte mavi kod ile ilgili merak edilenler... Mor kod, Hastane Afet Planındaki tehditlere (patlama, yangın, teknik destek ünitelerinin çökmesi, tehlikeli madde yayılımı, sabotaj, deprem, siber saldırı vb.)
İlgili 39 soru bulundu
Şiddet eğiliminin şiddet davranışına dönüşmesini önleyecek çözüm olarak GRİ KOD uygulamasını düşündük. BEYAZ KOD uygulaması aynı şekilde sürecek. Gri Kod verildiğinde, hastane güvenliği ve hastane polisi gerekli müdahaleyi yapmak üzere durumdan haberdar oluyor.
Mavi Kod, ani dolaşım ve solunum durması olduğunda, hastaya en kısa sürede müdahale edilmesini sağlamaya yönelik acil durum yönetim aracıdır. Mavi Kod, dünyada aynı acil durum için aynı rengin kullanıldığı tek renkli koddur.
MAVİ KOD :TIBBİ ACİL DURUM
Bir hastada şuur kaybı, solunum durması, kalp ve/veya dolaşım durması durumlarında kullanılan bir koddur. Bu durumdaki hastayı bulan/gören ilk kişi en yakın telefonu kullanarak santrali arar acil durum çağrısı yapar santral görevlisi de mavi kod ve çağrının geldiği birimi anons eder.
Beyaz Kod (1111): Hastanelerde çalışanlara yönelik şiddeti önlemeyi amaçlayan acil durum yönetim aracıdır.
Tüm tedbirlere rağmen bebek/çocuk kaçırıldı ise pembe kod başlatılır. Yatan hasta katlarında olabilecek çocuk kaçırmalarında katta bulunan sorumlu hemşire hemen 3333 nolu telefonu arayıp Pembe Kod alarmı verilir.
Beyaz Toros aydınlatılmamış faili meçhul siyasal cinayetlerin polis aracı süsü verilmiş suç aracıdır. 1993-1996 yılları arasında sloganı “ben devletim kaybederim!” olmuştur. "Yeşil” kod adlı adı Mahmut Yıldırım olarak bilinen kişinin mensubiyeti devlet içinde örgütlenmiş çetelerdir. Akıbeti ve cinayetleri meçhuldür.
Eğer yangının söndürülmesi tek kişi ya da kişiler tarafından olanaklı değilse, hemen yangın alarm butonuna basılarak KIRMIZI KOD çağrısı yapılır ve/veya en kısa zamanda ilgililer haberdar edilir. Dâhili telefonlardan 4444 tuşlanarak santrale bilgi verilir, genel anons sistemiyle KIRMIZI KOD ile herkese duyurulur.
Hastanede bulunan hasta/hasta yakını ve hastane çalışanlarının hırsızlık, fiziksel saldırı ve cinsel tacize maruz kalmaları halinde olay yerindeki sabit telefon(lar) aracılığıyla 1111 aranarak beyaz kod verilir.
PIN kodu değiştirilemiyorsa ne yapmalısınız? PIN kodunun kaybedilmesi durumunda, yenisini seçmek için [Kodu değiştir] seçeneği yerine “8888” kodu girilebilir. PIN kodunun üzerine “8888” yazılamıyorsa önceden seçilen tüm ayarları sıfırlamak için TV'yi yeniden yükleyin.
Beyaz kod verilmesi veya suç duyurusunda bulunulmasıyla Başsavcılık Makamı suç oluşturan eylemi haber alır ve şikayetle bağlı olmaksızın kendiliğinden kovuşturur. Savcılık Makamı bu suçların işlendiğine dair yeterli deliller olduğuna kanaat getirdiğinde iddianame düzenleyerek kamu davasını (kovuşturma) açar.
Kahverengi renginin hex değeri "#964B00", RGB değeri "150;75;0", ve CMYK değeri "0;50;100;41"dir.
Mavi kod çağrıları mavi kod ekip çağrı cihazlarına pembe ve beyaz kod çağrıları güvenlik çağrı cihazlarına kırmızı kod sivil savunma cihazlarına adres bilgileri 5 saniye içinde mesaj olarak gönderir. Sistem hastanenin mevcut telefon alt yapısı kullanılarak çalışan, ekonomik, güvenli hastane acil kod yardım sistemdir.
Kırmızı alan: Bu grup, öncelikli acil hastaları ilgilendirmektedir. Kırmızı alan birimi, hayati tehlike taşıyan ağır yaralanma ya da ağır hastalık geçirme durumları ile ilgilenmektedir. Kırmızı alana dahil edilen hastalar en acil durumu gerektiren sınıfta yer almaktadır.
Unutma; Görev yaptığın yerde aynı zamanda da yangın önlemede sorumlusun. Yangını ilk gördüğünde en yakın telefon ile 4010'i arayarak KIRMIZI kod ver. . butonu ile yangın ihbarı yap. Acil Durum Ekipleri Yangın bölgesine yönlendirilir.
Bu Ekip hastanede Kardiyo Pulmoner Resusitasyon (CPR) konusunda deneyimli ve eğitimli Anestezi uzmanı, dahiliye uzmanı, öğretim görevlisi ve hemşireden oluşmaktadır.
Yeşil alan; ayakta başvuran ve durumu itibari ile ayakta tedavisi mümkün olan basit sağlık durumlarını ifade eder. Sarı alan; hayati tehdit barındıran orta ve uzamış dönem belirtileri olan durumları ifade eder. Kırmızı alan; Hayati önem taşıyan ve acil olarak eş zamanlı tedavi gerektiren durumlardır.
Mavi kod (2222): Acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan hastalar, hasta yakınları ve tüm hastane personeline en kısa sürede müdahale edilmesini sağlayan acil durum yönetim aracıdır. Çoğunlukla kalbin durması (kardiyak arrest) durumundaki hastaya müdahalesini mümkün kılmaktadır.
Mavi kod çağrısı ilgili bölümdeki doktor ya da diğer sağlık personeli tarafından yapılmalıdır. Doktor ya da diğer sağlık personelinin bulunmadığı durumlarda hastanenin diğer çalışanları tarafından yapılabilir.
Bu ekipte bir ATT ile bir Aile hekimi, Dahiliye, Nöroloji, Göğüs Hastalıkları asistan hekimlerinden nöbetçi olan hekim sorumludur. Mavi kod veren kişi verilme ve geliş süresini tutar, mavi kod formuna yazar. TEMEL İLKELER: CPR ve İYD de en önemli hedef, yaşamsal organların korunması ve fonksiyonlarının sürdürülmesidir.
Pembe Kod Yönetim Ekibi;
kaybolması durumlarına karşı önlem almak ve bebek güvenliğini sağlamaktan sorumludur. Ekip; İdari ve hemşirelik hizmetleri yöneticilerinden birer temsilci, teknik servis elemanı, güvenlik amiri ve pediatri servis hemşiresinden oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri