Yenidoğan bir bebek ile yaşını geçmiş bir başka bebeğin, doğal olarak emzik ihtiyaçları da farklı olmaktadır. Bu çerçevede, emzikler 0-6 ay arası çocuklar için 1 numara, 6 ay üzeri çocuklara yönelik olarak da 2 numara olmak üzere iki farklı boyutta üretilmektedirler.
Bununla birlikte bebekler diş çıkarmaya başladıkça damaklı emzikleri kullanmamak gerekir. Bebekler diş çıkarmaya başladıktan sonra damaklı emzik kullanmak bebeğin diş ve çene yapısını bozabilir. Bu yüzden yenidoğanlar için belli bir yaş aralığında damaklı emzik kullanımı önerilir.
– 1 yaşından küçük olan bebeklere damaksız emzikler tercih edilmelidir. Emzik tercihi yapılırken bebeğin yaşı ve ağız yapısı dikkate alınmalıdır. – Tercih yaparken emziğin çabuk kırılabilecek dayanıksız malzemelerden yapılmış emzikler tercih edilmemelidir.
Buna ek olarak bebeğin sağlıklı damak gelişimi, diş ve kemik yapısı için bebeğe yaşına uygun olan emziği tercih etmek gerekiyor. Yeni doğan bebeğe uygun olarak yenidoğan emzikleri ya da ilerleyen aylarında 6+ ay üzeri emzikler bebekler için uygun oluyor.
Emzik bıraktırma için en uygun zaman
Genel kanı, bebeklerin süt dişlerinin tamamlandığı 2 yaş döneminde emziğin bırakılması yönündedir. Bu düşüncenin temel argümanı, emzik kullanımıyla oluşabilecek, bebeğin ağız ve diş yapısında kalıcı bir zarara neden olmasının önüne geçilmesi, konuşma bozuklarının önlenmesidir.
İlgili 45 soru bulundu
6-18 ay arası bebekler için idealdir.
36 aya kadar kullanılabilir
Tüm Philips Avent emzikler, en fazla 18 aylık bebeklerin kullanımına uygundur. Daha büyük çocuklar için Freeflow 18+ ay emziklerin kullanımı önerilir.
Güvenlik ve hijyen nedenlerinden dolayı emziği 4 hafta kullandıktan sonra değiştirmenizi öneririz; ısırma gibi nedenlerden dolayı hasar görürse emziğin daha da erken değiştirilmesi gerekir. Ayrıca, her kullanımdan önce güvenliğini kontrol etmek için emziği her yöne çekerek dikkatle incelemeniz önerilir.
Anne Göğsüne en Yakın emzik: Yuvarlak Uçlu Emzik
Kiraz uçlu emzik, özel olarak dizayn edilmiş yuvarlak yapısıyla annenin meme ucuna en yakın emziktir. Bu sayede, bebeğin emziğe adaptasyonu çok hızlı bir şekilde gerçekleşmekte, bebek emerken hiçbir yabancılık çekmemektedir.
Emziğin erken kullanımı süt miktarınızın gelişmesine engel olabilir. Bebek sizi ne kadar fazla emerse, vücudunuzun anne sütü üretmesini tetikler. Bebeğiniz sizi emeceğine, emzik emerse süt miktarı üzerinde olumsuz bir etki yaratabilir. Bu, bebeğinizin kilo kaybı sorunlarına da yol açabilir.
Emzik özellikle bebeğinizin uykuya dalmasına yardımcı olabilir. Bebeğiniz sakinleşmekte güçlük çekiyorsa, emzik işe yarayabilir. Emzik kullanımının bir bebeğin uyku süresi veya gece uyanışları üzerinde herhangi bir etkisi olduğu görülmemektedir. Emzik emmek, uçaktaki rahatsızlığı azaltabilir.
Philips Avent emzik çeşitlerinde ortodontik modeller ilk altı ay içinde bulunan bebeklerin kullanımına uygun olur. Philips Avent emzik çeşitlerinden ortodontik model damaklı yapısı ile bebeğin damağına tam oturarak kullanmaya olanak sağlar.
Ucu yassı ve yukarı doğru kıvrık olan damaklı emzik modelleri ise, bebeğinizin damak yapısına uyum sağlayacağından, 1 yaşın üzerindeki bebeklerinizin ağız sağlığı için daha uygundur.
Yenidoğan bir bebek ile yaşını geçmiş bir başka bebeğin, doğal olarak emzik ihtiyaçları da farklı olmaktadır. Bu çerçevede, emzikler 0-6 ay arası çocuklar için 1 numara, 6 ay üzeri çocuklara yönelik olarak da 2 numara olmak üzere iki farklı boyutta üretilmektedirler.
Damaklı emzikler bebeklerin damak şeklini alır. Görünüm olarak elips ve yukarı doğru kıvrıktır. Damaksız emzikler ise anne göğsüne benzer. Bu sebeple bebekler tarafından daha kolay kabul edilebilmektedir.
Bu emzikler özellikle 1 yasından sonra damağa baskı yaparak damak yapısını ve üst ön dişlerin sıralanışını bozabilirler. Damaklı emzikse daha elips ve yukarı doğru kıvrık olduğundan, 1-2 yaşları arasında kullanılabilir.
Kiraz uçlu emziklerde, emziğin siper olarak adlandırılan bölümü üzerinde havalandırma delikleri mevcuttur. Bu sayede, emzik siperi ıslak kalmaz ve emzik bebeğinizin yanaklarında tahrişe sebep olmaz. Ayrıca, emziğin dizaynının da bebeğinizin yüz yapısına uygun olması gerekir.
Damaksız bebek emzikleri, emme güçlüğü çeken bebeklerde yutma alışkanlığı kazandırması açısından daha başarılıdır. Bu sebeple özellikle prematüre bebekler damaksız emzik kullanmalıdır. Diğer yandan, bir tercih yapmanız gerektiğinde ilk yaş için damaklı ya da damaksız emziklerin ikisini de tercih edebilirsiniz.
Seçim yaparken temel amacınız bebeğinizin diş ve damak gelişimini olumsuz etkilemeyecek bir ürün seçmek olmalıdır. Bu bakımdan, ortodontik yapıya sahip, doğal silikon bir emzik modeli tercih etmelisiniz. Ayrıca, satın almaya karar verdiğiniz emziğin ambalajında 'BPA free' ibaresinin olmasına mutlaka dikkat edin.
Ama aynı zamanda, kauçuk doğal bir malzeme olduğundan esneme, emişe göre şekil değiştirme ve büyüme yapar. Bu yüzden, doğal malzeme yapısı gereği, kauçuk emziklerin 4-6 hafta aralığında hijyen ve güvenlik sebebi ile değiştirilmesi gerektiği belirtilir.
Emzik seçmek kadar emzik temizliği de bir o kadar önemli bir konudur. Kauçuk emzikler kullanıldıktan bir süre sonra şekil değiştirerek büyür. Bu büyüme bebeğinizin ağız yapısını değiştirebileceği için kauçuk emziği değiştirmeniz gerekmektedir.
Damaklı uçlu emzikler ise bebeğin ağız ve damak yapısına uygun bir biçimde üretilmiş, ortodontik silikon uçlu özellikte emziklerdir. Bu tür emzikler bebeğin diş ve damak gelişimini olumsuz etkilemez. Bu sebeple de anneler tarafından tercih edilmektedir.
Bebedor 3 Numara Classy Damaklı Silikon Emzik 18+ Ay 133.
Philips Avent ultra air emzik, diğer Philips Avent emziklerden daha fazla hava akışı sağlar. Daha fazla hava akışı, ciltte kuruluğu ve tahrişi önlemeye yardımcı olur. Ultra air emzik, emziği mikrodalga fırında sterilize edebilmeniz için sterilize etme/taşıma kutusuyla birlikte verilir.
Silikonun kauçuğa kıyasla avantajları aşağıdaki gibidir: Son derece şeffaftır; bu sayede doğal ve hijyeniktir. Kauçuğa alerjisi olan kişiler tarafından kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri