70-79 puan: B2 seviyesi. 60-69 puan: B1 seviyesi. 50-59 puan: A2 seviyesi.
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak değerlendirildiğinden adayların aldıkları puan ayrıca önem kazanmaktadır.
- 80 -89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, - 70 -79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, - 60 -69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, - 50 -59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir.
Orta (B1+)
yaygın durumları tarif etmek için yeterli dil bilgisine sahip olma ve bir fikrin ana noktalarını belirtebilme ve olayları basit bir şekilde anlatabilme. fikirleri açık ve düz bir şekilde ifade eden genel metinleri anlayabilme ve olayları, istekleri ve duyguları tarif eden kişisel mektuplar yazabilme.
Avrupa Konseyi'nin hazırladığı, dil seviyelerini belirten belge olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programına (CEFR - The Common European Framework of Reference) göre, A1 ve A2 düzeyleri temel seviye, B1ve B2 düzeyleri orta seviye, C1 ve C2 düzeyleri ileri seviye olarak nitelendirilmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
B1 İngilizce seviyesi, Avrupa Konseyi tarafından farklı dil seviyeleri için yazılmış bir tanımlama olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı'nda (CEFR) üçüncü seviyedir. Bu seviye, günlük konuşma dilinde "orta seviye" olarak adlandırılabilir ve bu zaten CEFR'deki resmi seviye tanımlamasıdır.
B1 seviyesi, İngilizce yeterliliğinin başlangıç seviyesinden orta seviyeye geçişini ifade eder. Bu üçüncü seviyede artık okul ya da sosyal alanlarda karşılaşılabilecek konular, rahatlıkla ifade edilebilir.
IELTS'den 6 almak zor mu sorusuna hızlıca cevap vermek isteriz. Eğer düzenli bir çalışma stratejisi uygulanırsa IELTS'den 6 almak zor değil. Tabi burada başka kriterleri de planlamak gerekli. IELTS 6.0, Avrupa dil portfolyosuna göre B2 seviyesinin başına denk geliyor.
70-79 puan: B2 seviyesi. 60-69 puan: B1 seviyesi.
Sınava hazırlanabilmek için ideal İngilizce seviyesi B2 (Intermediate) olmakla birlikte sınava hazırlık için altı-sekiz aylık zamanı olan adaylar B1 (Pre-intermediate) seviyesinde de çalışmalarına başlayabilirler. YDS sınavı genellikle büyük illerin tamamında yapılmaktadır.
YDT sınavı üniversitelerin dil bölümlerine ya da dil sınavı ile alınan bölümlere yerleşmek için gerekli olan sınavdır. YDT aynı zamanda YKS-3 olarak da geçmektedir. YDT sınavına girmek isteyen öğrencilerin sınavı başarıyla tamamlamaları için ortalama B1 Pre-Intermediate seviyesinde olmaları gerekmektedir.
B1 seviyesinde ise artık sosyal olarak aktif konuşabilmeye başlandığı için 2000-2500 kelimeye kadar çıkıyoruz. B2, akademik olmayan çoğu işi yapmanıza yeterli bir seviye ve bu seviyede artık 3000-3700 bandına geliyoruz. Son basamaklar olan C1'de 4000-4700, C2'de ise 5000+ kelimeye ihtiyacımız var.
İngilizce testi B2 (Orta Üstü Seviye İngilizce / Upper-Intermediate English)
A2 İngilizce seviyesi, başlangıç üzeri, orta seviye İngilizce bilgisini ifade eder. A2 İngilizce seviyesinde basit cümleler kurma, basit günlük konuşma diyaloglarını rahatlıkla yapabilirsiniz. A2 İngilizce seviyesi, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programında (CEFR) ikinci seviyedir.
Temel seviye kabul edilen A2 seviyesini bitirmek de aşağı yukarı 6 ya da 8 hafta sürer. Yani hiç İngilizce bilmeyen biri aşağı yukarı 4 ayda orta seviye İngilizce eğitimi almaya hazır hale gelir. Orta seviye İngilizce B1 seviyesiyle başlar. B1 seviyesini tamamlamak aşağı yukarı 10 hafta sürer.
Resmi seviye tanımlaması "orta seviye üstüdür". Öğrenciler bu seviyede İngilizce konuşulan çeşitli akademik ve profesyonel ortamlarda bağımsız olarak hareket edebilirler, ancak nüans ve doğruluk hususları sınırlıdır.
B1 İngilizce seviyesi – bilinen adıyla Pre-Intermediate – orta seviye olarak nitelendirilmektedir. Pre-Intermediate İngilizce seviyesine sahip bireyler; okuduklarını ve dinlediklerini anlama, basit konularda essay hazırlama ve günlük konuşmalara kolay bir şekilde katılma gibi yeteneklere sahip olurlar.
A1 – Beginner (Başlangıç) A2- Elementary (Temel) B1 – Intermediate (Orta) B2 - Upper Intermediate (Orta Üstü)
B1 (Orta): Günlük konular üzerine akıcı konuşmalar yapabilme, olayları anlatma ve planlar hakkında konuşma yeteneği. B2 (Orta Üstü): Daha karmaşık konuları tartışabilme, anlama ve ifade edebilme yeteneği. C1 (İleri): Geniş ve karmaşık metinleri anlayabilme, akıcı ve yapılandırılmış bir şekilde konuşabilme.
A1 seviyesi genellikle başlangıç seviyesi veya İngilizce olarak beginner (başlangıç) düzeyi olarak ifade edilir. İngilizce A1 seviyesi en temel düzeydeki seviyedir. A1 İngilizce seviyesinde öğrendiklerinizle basit diyalogları anlayabilir, basit diyaloglar kurabilir ve rutin işleri tarif edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri