Günlük en az 1 saatini tekrar yaparak geçirmelisin. Ayrıca günlük en az 100 soru çözmelisin.
Günde ortalama 60 ile 100 arasında soru çözmeliyiz.
Eksik konuları hatırlatarak, ilgili konulara yoğunlaşmamızı sağlar.
Okuldan eve geldiğimiz zaman her ders için en az yarım saat konu tekrarı yapmamız gerekiyor. Daha sonra Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve ahlak bilgisi, Fen Bilimleri, İngilizce derslerinden gün içerisinde hangi dersi gördüysek onları tekrar etmeliyiz. Her ders için en az 50 soru çözmeliyiz.
Günlük çözülmesi gereken soru sayısı kişiden kişiye ve sınava kalan süreye göre değişse de bu sayı en az 50-60 civarında olmalıdır. Soru çözmek, çocuğunuzun öğrendiklerini pekiştirmesini ve hız kazanmasını sağlar.
Günde 200-400 arası idealdir. Günde 200-400 arası idealdir. Günde 200-400 arası idealdir. Mezun EA derece sınıfında ilk hafta 1400 ile başladık ikinci hafta 2100 olacak sonra da min 2500/hafta olarak devam edeceğiz.
İlgili 36 soru bulundu
Bunun için 6.sınıfta kendimizi çok fazla zorlamadan en azından günde 50-60 soruluk testler çözmeliyiz. Soru çözmek öğrendiklerimizi pratiğe dökmemize yardımcı olur.
Öğrencimizin soru çözme alışkanlığı oturduktan sonra kazanımlarda ilerleyecek ve yeni konularda da yol kat edecektir. Peki, bütün konularını pekiştirmiş bir öğrencimiz günde kaç soru çözmeli? Bununla ilgili bir ortalama verecek olursak, öğrencilerimizin günde 180 ile 240 arası soru çözmesinde fayda var.
Tıp fakültesi için düzenli çalışmak ve günde belirli bir miktar soru çözmek büyük önem taşımaktadır. Tıp fakültesini kazanmak isteyen öğrencilerin günde 1500 soru çözmesi gerekmektedir. Tabi bu sayı bazı günler öğrencilerin kendi durumlarına göre azalıp artabilmektedir.
Hedefiniz iyi bir lise ise her gün sınavda çıkacak soru sayısının en az iki katını (180 soru) çözmeniz uygun olacaktır. Unutmayın; çok soru değil hatalarını gösteren kaliteli soru çözmeniz daha önemli. Yaptığınız her yanlış sizi sınavda yapabileceğiniz hatalardan kurtarır.
Saat olarak ise en az 5 saat.
zaman ayrılmalıdır. GÜNDE/ HAFTADA KAÇ SAAT ÇALIŞMALISINIZ! göre değişmekle birlikte, ortaokul öğrencisi günde 2-3 saat( 30-40 dk x 3 ders) altına düşmeyen , düzenli ve programlı bir ders çalışma, hedefinize ulaşabilmeniz için yeterlidir. sonra bir hafta işlenen konular tekrar edilmelidir.
Toplam 90 soru olup sınav süresi 155 dakikadır. Yanlış cevap sayısının üçte biri doğru cevap sayısından çıkarılarak elde edilen net sayısına göre puanlama elde edilir.
LGS'ye hazırlanma evresinde sona yaklaştıkça çalışma tempomuzda da artışa gitmeliyiz. Bu nedenle her dönem için kendinize hedefler belirleyebilirsiniz. Mesela sınava hazırlık sürecine yeni giren bir öğrenci gün içerisinde 50 soru çözerek başlayabilir. Ancak sınava yaklaştıkça bu günlük 200 hatta 300 soruya çıkmalıdır.
Günde kaç sorunun ideal olduğu kişiye göre değişmektedir. Bazı kişilerin 50 soruda pekiştirdiği konuyu, başkalarının pekiştirmesi için 200 soru çözmesi gerekebilmektedir. Bu durum normaldir. Herkesin kapasitesi farklıdır.
Sınıf Konuları ve Müfredatı (2023-2024) yer almaktadır. 2023-2024 eğitim öğretim yılında MEB tarafından uygulanacak olan 7. sınıf müfredatı belli oldu! 7. Sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Din Kültürü olmak üzere 6 temel ders bulunmaktadır.
Cevap: Bir 5. sınıf öğrencisi günde kaç soru çözeceğini ihtiyacına göre belirlemelidir. Bazı günler 30 soru yeterli olurken bazı günler 60-70 soru çözmesi gerekebilir.
Performansımızın etkilenmemesi için de sınava son 1 ay kala yapacaklarımızı çok iyi belirlemeliyiz. Sınav Son 1 Ayda Kazanılır!
LGS'de sözel bölümde 50, sayısal bölümde ise 40 soru olmak üzere 90 soru sorulmaktadır. Yani Günlük çözeceğiniz en alt limit soru sayısı 90'dır. Ama ideal olan 120-150 arası soru çözmenizdir. 4.
“Her gün en az 20-30 paragraf sorusu!” çözmek sizi hiç hata yapmadan ve çok hızlı okuyup anlayarak çözmenizi sağlayacaktır.
2 günde 1000 soruyu anlayarak çözmek neredeyse imkansız.
İstanbul Tıp Fakültesinde Türkçe Tıp Bölümünün eğitiminden bahsedecek olursak, Türkiye'deki her tıp fakültesinde olduğu gibi eğitim süresi 6 yıldır. Eğitimde entegre sistem kullanılır ki bu sistem klinik eğitim ile temel tıp eğitiminin birbirlerine entegrasyonudur.
Bilindiği gibi Tıp fakültesine girabilmek için Sayısal (SAY) puan türünde en düşük 50 bininci olma şartı bulunuyor.
Bu yüzden dengeli bir ders çalışma programı hazırlayıp her derse gereken önemi vermelisiniz. Sınava yaklaşırken günde 4-5 saat ders çalışmanız yeterli olacak. Çok az da olsa bu saati aşan yani 7-8 saat çalışan öğrenciler var. Eğer öğrenci 7-8 saat hazırlıkla kendisini rahat hissediyorsa çalışabilir.
Cevap 15'dir.
Normalde 1 soru için 1 dakika ayırabiliyorsan süper. Bu paragrafın zorluk düzeyine göre değişir. ' dakika ayıracağın sorular da olur 3 dakika ayıracağın sorular da. Ama hepsine 2-3 dakika ayıramazsın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri