İlk olarak 1872 yılında
Düşük motorlarda rastlanan 55 KW motor gücü, 75 HP olarak satılmaktadır.
Aracınız ile yüksek hızlara çıkacaksanız da beygir gücü'nün yüksek olması gerekir. Şehir içerisinde araç kullanacaklar için 90 HP ila 100 HP aralığında beygir gücü yeterlidir. Araçtan çekiş ile ilgili beklentileri olan sürücülerin ise tork değerine bakması gerekir.
70 Kw 93,87 kw'ye denk gelir. 73 Kw ise 97.87 hp olarak hesaplanır. 75 Kw 100.58 Hp'ye denktir. 77 Kw ise 103.26 Hp olarak hesaplanmaktadır.
7.5 kw (10 HP) 1500 d/d Trifaze Elektrik Motoru.
İlgili 27 soru bulundu
Aracın beygir gücü ruhsatın içinde bulunur. Araç ruhsatında beygir gücü yerine KW ifadesine yer verilir. Aracın KW gücü ile 1.341 çarpılarak HP yani beygir gücü elde edilir.
1 beygir 745,712 watta eşittir. Bu sebeple yapılan hesaplamalarda 745,712 katsayısı esas alınır. 1 beygir yaklaşık 14-17 cc'ye eşittir. Hp ve cc hesaplamalarında birçok değer esas alındığı için hesaplaması yalnızca bir katsayıya bağlı olarak belirlenemeyebilir ancak yakın değerlerin bulunması mümkündür.
Aracın tork değeriyle motor devrinin çarpılması sonucunda hp değeri elde edilir. Beygir gücü değerinin elde edilmesi için motor devri ve tork çarpıldıktan sonra 5252'ye bölünmesi gerekir.
Motor gücünün kaç HP olması gerektiği, kullanıcının ihtiyaçları ile doğru orantılıdır. Aracın beygir gücü ne kadar yüksekse aracın performansı da o kadar fazladır. 1 HP 746 watt güce karşılık gelir. Araç genellikle şehir içinde kullanılıyorsa aracın 90 HP ve üstünde güce sahip olması gerekir.
Beygir Gücü Yüksek Hızları Temsil Eder
Beygir gücünün fazla olması, taşıtın düz bir yolda daha yüksek hızlara çıkabilmesini sağlar. Tork kuvveti kenara koyulduğunda düz bir zeminde aynı özelliklere sahip olan iki taşıttan yüksek beygir gücüne sahip olan araç daha yüksek hızlara ulaşabilir.
Beygir gücü, genellikle otomobil ve elektrik motorlarının güçlerinin belirlenmesi için kullanılan güç birimi. Birimin kısaltması hp'tir. Terim, buhar makinelerinin üretilmeye başlandığı yıllarda, bu makinelerin güçlerinin olası alıcılar tarafından kolayca anlaşılabilmesi için James Watt tarafından kullanılmıştır.
%75 ise motorun 4 te 1 i yani çeğreği ölü vaziyette 4 te 3 ü sağlam demektir. Bu oran %80 ise motorun 5 te 1 i ölü geri kalan 5 te 4 ü sağlam anlamına gelir.
Sulzer ve Wärtsilä firmalarının ortak yapımı olan Wärtsilä-Sulzer RTA96-C dizel motor tam 109.000 beygir güç üreterek dünyanın en güçlü motoru unvanını elinde tutuyor. RTA96-C dünyanın en güçlü motoru olmasının yanı sıra en büyük hacme sahip motoru unvanını da ele geçiriyor.
Bir motorun silindir hacmi 1.6 litre denildiğinde aslında bu yuvarlak bir rakamdır. Gerçek rakam 1598 cc ya da 1580 cc olabilir. Örneğin 4 silindirli bir motorda dört silindirin hacimleri toplamını gösterir. Silindirin taban alanı ile strokunun, yani bir silindirin taban alanı ile yüksekliğinin çarpılmasıyla bulunur.
Ortalama bir aracın beygir gücü, markasına ve modeline bağlı olarak 75 ile 200 beygir gücü arasında değişmektedir. Genellikle SUV sınıfında yer alan büyük ve lüks araçlar daha yüksek beygir gücünde bir motora sahip olur.
Öyle ki 100 beygirlik araba deyince, 100 tane atın ürettiği güç şeklinde anlaşıldığı oluyor. Beygir gücü ifadesi günümüzde en fazla otomobilleri tanıtırken kullanılmakta ancak bu kavramın temeli çok eskilere dayanmaktadır.
Otomobilin motor performans testini dinamometre cihazı kullanılarak yapılır. Dinamometre manuel, otomatik, önden çekişli, arkadan çekişli ve şanzımana sahip araçlarda motorun gücünün ve torkunun hata payı en aza indirgenmiş şekilde ölçülmesini sağlar.
Güneş Paneli ile Sulama Sistemi 7.5 Beygir Trifaze (7.5 Hp 5.5 kW)
92 beygir güç üreten yepyeni 755 cc'lik çift silindirli motoru, 190 kg'lik ağırlığı ve gelişmiş sürüş teknolojileriyle Yeni Hornet, şehri karıştırmaya geliyor.
Yerli otomobil, 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek.
1100 kg 150 hp araç kadran hızı olarak rahatlıkla 220 km hızı geçer.
Motor hacmi, her silindirin sahip olduğu hacim değerlerinin toplamını ifade ediyor. Örneğin 1,4 litrelik 4 silindirli bir motorun her bir silindiri yaklaşık olarak 350 cc hacim değerine sahip oluyor.
Aracınızın beygir gücünün artması için hava filtresini spor olarak değiştirmeniz ve bunun yanında çeşitli motor modifikasyonları yapmanız hava filtresinin de spor olarak değişmesiyle size beygir gücü olarak yansıyacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri