Kırkayak kamyon basar tonaj sınırı 38 tondur.
Hidrolik Treyler, (60-100 ton taşıma kapasitesi) İki Dingilli Kamyon ve Kamyonet, (11-20 ton taşıma kapasitesi) Üç Dingilli Kamyon (21-24 ton taşıma kapasitesi) ve. Dört Dingilli Kamyon (32-38 ton taşıma kapasitesi) şeklinde sıralanmaktadır.
10 teker kamyonlar taşıma kapasitesi olarak; brüt (toplam) ağırlığı 25 tonu geçmeyen, boş ağırlığı (dara) 10 ton, yük kapasitesi (net) 15 ton olan araçlardır.
6 teker kamyon tonaj sınırı 21 ile 24 ton arasında değişmektedir.
İki dingilli kamyon ya da kamyonet: 13.50 m ölçülere sahip olan araç, 11- 20 ton arası yük alabilmektedir. Üç dingilli kamyon: Ölçüsü 15 m olan aracın alacağı yük 21 ila 24 ton arasındadır. Kırkayak: 15 m ölçüye sahip olan araç, 32 ila 38 ton yük alabilmektedir.
İlgili 20 soru bulundu
10 Teker Kamyon Tonaj Sınırı
10 teker kamyonların uzunluğu 7.20 olup, genişliği 2.45 metredir. Yüksekliği 2.70 olup toplam hacmi 47 metre küptür. 15 ton yük alma kapasitesi vardır. 10 teker kamyonlarda yönetmelik taşıyacağı yükün ağırlık birimini 15 ton olarak sınırlandırmıştır.
Kırkayak Kamyonlar dört dingilli kamyonlardır. Boyutlarının ufak olmasına rağmen dingil sayılarının yüksek olması, bu araçların yüksek yük taşımaya uygun olmasını sağlar. Kırkayak araçlarda uygulanan tonaj sınırı ise 32-38 ton aralığıdır.
'The Human Centipede II' Yasaklandı! 'Human Centipede II', İngiliz Film Sınıflandırma Kurulu'ndan içeriğindeki "cinsel şiddet ve müstehcenlik" nedeniyle geri çevrildi...
3 DİNGİL KAMYON (10 Teker): 3 dingilli, ön dingil bir lastikli, arka dingiller iki lastikli, istiap haddi ortalama 15 ton olan yük taşıma aracıdır.
Böylece şehir içi taşımalar içinde kullanılabilmektedir. Kırkayak kamyonlarda 12 tane tekerlek bulunmaktadır. Ancak kamyonun çift tekerleklerinde bulunan hidrolik sistemi de vardır. Bu hidrolik sistem, aracın yük taşırken ki ihtiyacına bağlı olarak 12 ya da 10 tekerlekli olarak yolculuk yapmasını da mümkün kılıyor.
Nakliye sektöründe yerleşik kullanımı “kırkayak” olan kamyonlar, aslında dört dingilli, ön ve orta dingillerinde bir, arka dingillerinde iki lastik bulunan, yük haddi ortalama 20 ton olan yük taşıma araçlarıdır. Kırkayaklar yük taşımacılığında kullanılırken belli özellikleri nakliye sürecine katkı sağlar.
8×4 araçlar
(Sekiz lastik grubu, aracın dört dingilli olduğunu gösterir).
kapsar. uygun) olmak üzere iki sınıftır. Damperli kamyonlar damper kapasitelerine göre; Tip 1 : 6 m3 kapasiteli Tip 2 : 8 m3 kapasiteli Tip 3 : 12 m3 kapasiteli Tip 4 : 14 m3 kapasiteli Tip 5 : 16 m3 kapasiteli Tip 6 : 18 m3 kapasiteli olmak üzere altı tip olarak belirlenmiştir.
10 Teker Kamyon
Uzunluk = 7,20 m. Genişlik = 2,45 m. Yükseklik = 2,60 m.
Çıyanların yaptıkları yuvalar, ilkbahar ve sonbahar mevsiminde yağmurların yağması ile su altında kalır. Yuvaları bu şekilde tahrip olan çıyanlar yuvalarından çıkarak insanların yaşam alanları olan evlere kadar gelir ve bu mekanlarda yüksek yerlere tırmanırlar.
Uzmanlar, böcek sokmalarının öldürücü olabileceği uyarısında bulundu. Veteriner Hekim Ümit Sönmez, "Kırkayağın sokması erken tedavi olmazsa insanlara göre hassasiyet değişebileceği için öldürücü olma ihtimali olabilir. Zehri ilk etapta enjekte ediyor, insana veya hayvana buradan da vücuda dağıtıyor.
Kırkayaklar gövde bölümlerindeki-segmentlerindeki porlardan zehirli, çürütücü bir sıvı fışkırtabilirler. Bu sıvı benzokuinon, aldehitler ve hidrosiyanik asit içerebilir, kızarıklık ve ödemle devam eden bir yanma hissi oluşturu. Yanma ile deride sarımsı kahverengi renk değişimi ile başlamakta.
Kamyon yakıt tüketimi ise yüklü halde genelde 100 km'de 24-30 litre arasında olur. Bu değer kamyonun büyüklüğüne göre değişir. Örneğin 30 metreküplük 6 teker Isuzu kamyon yakıt tüketimi 17-20 litre civarında iken 10 tekerli 60 metreküplük araçlar 27-32 litre civarında yakar.
Kamyon, ağır yük taşımaya yarayan motorlu araçtır. Otomobil prensibine göre çalıştıklarından teknik sınıflandırmada büyük yük otomobili olarak tanımlanırlar. Türkçede genellikle uluslararası kara yolu taşımacılığında kullanılan, çok dingilli uzun kamyonlara tır denir.
1 METREKÜP HAFRİYAT KAÇ TON? Hafriyat işlerinde genellikle 1 metreküp hafriyat ağırlığı 1,5 ton ile 1,7 ton arasında değerlendirilmektedir. Hafriyat piyasasında ortalama 1 metreküp hafriyat 1,6 ton olarak kabul edilmektedir.
Ülkemizde bir tırın en fazla yük taşıma kapasitesi 24 tondur. Ancak mega tırlarda 26 tona kadar yükleme yapılabilir. Tırlar genellikle açık ve tenteli olarak tanımlanır. Boş ağırlıkları ise ortalama 15-16 ton civarındadır.
Nakliye aracında üst üste yüklenemeyen yüklerde tonaj hesabı lademetre (Ldm) üzerinden yapılır. Yükün boyutları ne olursa olsun aracın uzunlugunda kapladıgı yer olarak “ 1 mt boy =1 Ldm =1,750 kg “ formulu ile hesaplanır.
Kamyonların branda vs. gibi eşyalarını istifledikleri ve alacakları yükün yüksekliğinin kolayca ifade edilmesini sağlayan, kamyon kasasında sürücü kabininin üstüne denk gelen bölmedir. Basar tonaj olarak da ifade edilir. Aracın istiap haddi (azami yük miktarı) anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri