8610-Hastane Hizmetleri, 8621-Genel Hekimlik Uygulama Faaliyetleri, 8622-Uzman Hekimlik İle İlgili Uygulama Faaliyetleri, 8623-Dişçilik İle İlgili Uygulama Faaliyetleri, 8690-İnsan Sağlığı ile ilgili Diğer Hizmetler, 8710-Hemşireli Yatılı Bakım Faaliyetleri , 8720-Zihinsel Engelilik Ruh Sağlığı ve Madde Bağımlılığına ...
SATSO Ticaret Portalı - Nace Kod : 86.10-Hastane hizmetleri kategorisi altındaki firmalar.
İşverenler, 29 nolu belge türüyle birlikte teşviklerden de faydalanabilirler. Uzun vadeli sigorta kollarında normal sigortalılar için 11 puan olan işveren payı, 29 nolu belge türüyle yapılan bildirimlerde 12 puan olarak uygulanmakta olduğundan toplamda 38.5 puanlık prim tahakkuku gerçekleşecektir.
SATSO Ticaret Portalı - Nace Kod : 56.21-Özel günlerde dışarıya yemek hizmeti sunan işletmelerin faaliyetleri kategorisi altındaki firmalar.
Bu saatinin günlük saatine bölünmesi suretiyle bulunan gün sayısı (100/ 7,5 = 13,33) olup, gün kesirleri bir gün kabul edildiğinden, (29) belge ile 14 gün hizmet bildirimi yapılacaktır.
İlgili 27 soru bulundu
5510 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesinde sayılan işyerlerinde ve işlerde çalışanlara Kanunda belirlenen ilave hizmet süresi (en fazla 5 yıl) verilmekte, verilen bu ilave sürenin en fazla 3 yıla kadar olmak üzere yarısı emeklilik için tabi olunan yaştan indirilmektedir.
Buna göre, hesaplanan yıpranma payları 5 yılı geçmemek üzere, çalışanların prim gün sayılarına eklenecek. Bu süre de 3 yıla kadar uygulanacak. Yıpranma payında kamu, özel ayrımı ise söz konusu olmayacak.
SATSO Ticaret Portalı - Nace Kod : 80.10-Özel güvenlik faaliyetleri kategorisi altındaki firmalar.
SATSO Ticaret Portalı - Nace Kod : 85.59-Başka yerde sınıflandırılmamış diğer eğitim kategorisi altındaki firmalar.
Bu doğrultuda işyerimizin 7911 kodlu seyahat acentalığı faaliyetleri ile ilgili hiçbir işlemi yoktur. 1618 sayılı yasada seyahat acentalığı faaliyetleri tanımlanmıştır.
E-bildirge, işverenlerin çalıştırdıkları işçilerine ait sigorta prim belgelerini internet üzerinden vermeleri ve bildirimlerine ait tahakkuk bedellerini de otomatik ödeme ve internet bankacılığı yoluyla ödeyebilmeleri için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan bir portaldır.
Almanya'da sigortalı olan bir vatandaş daha önceden 1 yılda 270 gün Türkiye'de yaşadığını ispat edebilirse T/A 20 Belgesini alabiliyordu ve bu sayede 1 yıl ücretsiz sağlık hizmet alabiliyordu. 1 Ocak 2019 tarihinden itiberen 270 gün ikamet mecburiyeti ortadan kalktı ve bunun yerine 183 gün süre sınırlaması getirildi.
Buradaki revizede bahsi geçen 48 belge kodu ne anlama gelmektedir. 48 belge koduna sahip kişiler yeraltında çalışanlar emekliler ibaresini teşkil etmektedir.
SGK ve İŞKUR Meslek Kodları 2022
Yukarıdaki liste 9901.01 ön lisans, 9901.02 stajyer öğrenciye kadar meslek gruplarını gösterir.
SATSO Ticaret Portalı - Nace Kod : 82.11-Kombine büro yönetim hizmeti faaliyetleri kategorisi altındaki firmalar.
SATSO Ticaret Portalı - Nace Kod : 85.42-Yükseköğretim kategorisi altındaki firmalar.
SATSO Ticaret Portalı - Nace Kod : 84.12-Sağlık, eğitim, kültürel hizmetler ve diğer sosyal hizmetleri sağlayan kuruluşların faaliyetlerinin düzenlenmesi (Sosyal güvenlik hariç) kategorisi altındaki firmalar.
SATSO Ticaret Portalı - Nace Kod : 84.11-Genel kamu idaresi faaliyetleri kategorisi altındaki firmalar.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Merkez ve Taşra Teşkilatlarında yer alan Ticaret, Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar (10 no'lu) işkolunda sözleşmenin imzası tarihinde faaliyet gösteren bütün işyerlerini ve bu işyerlerinde çalışan taraf Sendika üyesi işçileri kapsar.
SATSO Ticaret Portalı - Nace Kod : 85.32-Teknik ve mesleki orta öğretim kategorisi altındaki firmalar.
SATSO Ticaret Portalı - Nace Kod : 85.31-Genel ortaöğretim kategorisi altındaki firmalar.
Örnek 1- “5224- Kargo yükleme boşaltma hizmetleri” iş kolu kodunda tescil edilmiş işyeri işverenlerine, bahse konu işlerin 40 ncı maddede sayılmaması nedeniyle 4, 5, 6, 29, 30, 31, 32 ,33, 34, 35 ve 36 nolu belge türlerinin seçilmesine izin verilmeyecektir.
Yıpranma payı fiili hizmet süresini kapsayan bir kavramdır. Çok ağır şartlarda çalışan kişilerin çalışma süresi bir kaç kat olarak hesaplanmaktadır. Dolayısıyla bu kişiler yaptıkları işin niteliğine ve zorluğuna göre 5 ile 10 yıl arasında emekli olma şansı yakalayabilmektedir.
Yıpranma payı, belirli meslek gruplarındaki çalışanlar için tanınan bir hak olup, bu meslek grupları arasında özellikle maden işçileri, sağlık çalışanları, öğretmenler, güvenlik görevlileri, kamu çalışanları ve bazı özel sektör işçileri bulunmaktadır.
Ağır işlerde çalışanlar her yıl için emekliliklerine 60 ila 90 gün eklerken bazı meslekler ise 180 gün ekstra yıpranma hakkı kazanıyor. Bu tarz iş kollarında çalışan ve erken yaşta emekli olmak isteyenlerin yerine getirmesi gereken bazı koşullar bulunuyor. Bunlardan en önemlisi, istenen prim gün sayısını doldurmak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri