Örneğin göreve yeni başlayan bir öğretmen 4 yıllık lisans mezunu ise 9/1'den (DokuzaBir ya da 9. derece 1. kademeden) başlar. Eğer 5 yıllık lisans mezunu ise 9/2'den başlar. Soldaki rakam dereceyi ifade eder. Sağdaki rakam ise kademeyi ifade eder.
Örneğin; kural olarak bir devlet memuru üniversite mezunu olarak memur statüsüne geçtiği anda 9. derece ve 1. kademe seviyesinde işe başlamış olur. Kademesindeki ilerleyişi 9/2 ve 9/3 olarak devam eder. 9. derecenin içerisindeki 3 kademede de çalıştıktan sonra artık 8. dereceye geçmeye hak kazanır.
Genel olarak, lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinde, ön lisans mezunları 10 uncu derecenin 2 nci kademesinde, lisans mezunları ise 9 uncu derecenin 1 inci kademesinde memuriyet görevine başlar.
4 yıl süreli yükseköğrenimi bitirenlerin giriş derecesi 9, giriş kademesi 1, yükselebilecek derecesi 1, yükselebilecek kademe son kademedir. 5 yıl süreli yükseköğrenimi bitirenlerin giriş derecesi 9, giriş kademesi 2, yükselebilecek derecesi 1, yükselebilecek kademe son kademedir.
Bu ibare 1 inci derece 4 üncü kademe memur anlamına gelir. Bu derecelendirme, ortaokul üstü 1 yıl mesleki veya teknik öğrenimi bitirenler içindir.
İlgili 17 soru bulundu
Mühendislik okuyanların derecesi 8 di. Memurlar her yıl bir kademe alır. Normal şartlarda 3 kademeyi tamamlayan, yani üç yıl çalışan memur bir derece alır. Kademeler küçüktün büyüğe doğru (1-2-3) çalıştığı yıl kadar alır.
Mümkün olmasına mümkün ama bunun da bazı şartları var: - 1 inci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300 ve daha yukarıda olanlar için en az 12 yıl, - 1 inci ve 2 nci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300'den az olanlar için en az 10 yıl, - 3 üncü ve 4 üncü dereceli kadrolar için en az 8 yıl, hizmetiniz olmalı.
Örneğin göreve yeni başlayan bir öğretmen 4 yıllık lisans mezunu ise 9/1'den (DokuzaBir ya da 9. derece 1. kademeden) başlar. Eğer 5 yıllık lisans mezunu ise 9/2'den başlar. Soldaki rakam dereceyi ifade eder.
Memur kademeleri kişinin mezuniyet derecesine göre belirlenir. Memur derece ve kademesini gösteren rakamlar mevcuttur. Örneğin 9/3 denildiğinde 9 dereceyi, 3 de kademeyi gösterir. Lise mezunu olanlar işe başladıklarında 13/3'den başlarlar.
657 Sayılı Kanunun 36/A maddesine göre liseyi bitirenler 13. derecenin 3. kademesinden, lise dengi mesleki veya teknik öğrenimi bitirenler 12. derecenin 3. kademesinden memuriyete başlamaktadır.
Memur Kademe ve Derece Tablosu
İlkokul mezunu memur iseniz, 15. derece ve 1. kademeden göreve başlar. En fazla 7. dereceye kadar yükselebilir. Ortaokulu bitiren memur iseniz , 14. derece ve 2. kademeden göreve başlar. En fazla5. dereceye kadar yükselebilir.
http://ckysweb.saglik.gov.tr/personelgorevyeri/ adresinden yeni kimliklerle Seri numarasını bilgisi ile kadro yeri bilgilerinize ulaşabileceğiniz ekran bulunmaktadır.
Kadro derecesi kişinin maaşını etkileyen faktörlerden biri. Devlet memurlarının maaşı girdikleri kadroya göre değişiklik gösterir. Maaş hesaplamaları kıdem ve kadro derecesine göre yapılır. Tazminat da kadro derecesi içerisinde ayrı bir kalem olarak yer alır.
Yıllık izinde geçirilen süreler fiilen çalışılmış sayılır. İki yıldan az süreler dikkate alınmaz. Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır.
CEVAP: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin Ortak Hükümler başlıklı (A) bendinde sınıfların öğrenim durumlarına göre giriş ve yükselebilecek derece ve kademeleri belirtilerek önlisans ve lisans mezunu memurların 1 inci derecenin son kademesine kadar yükselebilecekleri hüküm altına alınmıştır.
– 1.,2. ve 3. derece kadro karşılığı çalışan diğer kamu görevlilerine, Devlet memuru ve kamu personeli farklı şeyler mi derseniz, bu madde, devlette kadrolu olmayan, ancak sözleşmeli çalışan personeli ifade ediyor.
Bir yılın sonunda kazaya karışmayan ve hasar kaydı bulunmayan sürücüler trafik sigortası tarife basamak kodu 5. kademe yani yüzde 15 indirimli olarak değerlendirilmektedir.
Bakan Işıkhan, kanunla kamu çalışanlarına iki kez ilave 1 derece verildiğini belirterek, “Memurların ve diğer kamu görevlilerinin disiplin suçları, yüz kızartıcı suçlar hariç affedilmiştir.
Kanunu teklifinin 6'ncı maddesine göre bundan sonra yeni mezun olan astsubaylar dokuzuncu derecenin ikinci kademesinden (9/2) göreve başlayacak, fakülte veya yüksek okul bitirenlere 2 kademe ilerlemesi verilecek. Derecelerin 3. Kademesinde bulunan astsubaylar ise bir üst derecenin birinci kademesine yükselecek.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda tanımlanan ve memurların kıdemlerini ortaya koyan puanlama sistemine kademe ve derece adı verilmektedir. Buna göre İki yıllık üniversiteden mezunlar, 10. derece ve 2. kademeden göreve başlarlar ve en çok 1. dereceye kadar yükselebilirler.
emekli / yaşlılık aylığı veya malulluk aylığı ödenenlerden aylık bağlanmasına esas ek göstergeleri 3600 gösterge rakamının altında olup, aylıkları ile birlikte makam tazminatı ödenmesine hak kazanmamış olanlara, her ay aylıkları ile birlikte 1200 TL. ilave ödeme yapılacaktır.
Üst yaş sınırı yok
Ancak genel olarak ilanların yüzde 90'ında üst yaş sınırı yer almamaktadır. Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı çok sayıda sözleşmeli personel almaktadır. Çoğu ilanda yaş şartı yer almamıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri