Anadolu Liselerinde 9. sınıfta zorunlu olarak almamız gereken haftalık 34 saatlik dersimiz vardır. Fizik ise haftada 2 saat zorunlu olarak aldığımız bir derstir. Bu da demek oluyor ki fizik dersi, bizim karne notumuza 2 kredi kadar etkili olur. Eğer bu dersten kalırsak 2 kredilik ders notunu kaybetmiş oluruz.
Merhaba, Fiziğin herhangi bir sorumluluğu yok. Sorumluluk sınavı için 2 dönemin ortalaması alınır ilgili dersin. Ona göre sorumluluk sınavına girilip girilmeyeceğine karar verilir.
Kimya, fizik gibi derslerin sorumluluk sınavı yoktur canım. Sınıfta da kalmıyorsun sadece genel anlamda sınıf ortalaman 50 altı ise, kalıyorsun. 50 ve üzeri genel anlamda ortalaman var ise, o dersten kalsanda sana herhangi bir zararı olmuyor.
Ders Notları
İkinci dönemde aldığınızda not ile ilk dönem aldığınız not ortalaması yeterli bir ortalama olduğundan dersten kalmanıza rağmen fizik dersinin baraj dersi olmaması sebebiyle sınıfta kalmayacaksınız.
Fizik ve matematik için sorumluluğa girmezsin ancak yıl sonu edebiyat ortalaman 50 altındaysa sorumluluk sınavına girersin. Genel ortalaman da 50 üstündeyse sınıfı sorunsuz şekilde geçersin de dediğim gibi edebiyat için sorumluluk sınavına girersin. öğrenciler doğrudan sınıf geçer.
İlgili 40 soru bulundu
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer.
MADDE 57- (1) a) Tüm derslerden başarılı olan, b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer.
Başka bir çalışmada, Lise 1. sınıfta fizik dersi, öğrencilerin en çok korktuğu ve başarısız olduğu derslerden birisi olarak ifade edilmiştir. Öğrencilerin fizik dersine karşı tutum ve başarısını etkileyen birçok faktör bulunmaktadır.
Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak. 2021-2022 eğitim öğretim döneminde Lisede Sınıfta Kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
İşte sınıftan geçme şartları! LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
Normalde sorumluluğa girmemesi gerekiyordu ancak genel ortalaması 50 altındaydı (geçen sene) ve sorumluluğa girecek. Yani sen genel ortalamanı 50 üstü tutarsan çok da korkmana gerek yok, ama edebiyattan kalmamaya bak o baraj ders çünkü kalırsan sorumluluğa girersin.
Geçemezseniz mezuniyette sorun oluşturur. Eğer üniversite okuyacaksanız, kazandığınız senenin sonuna kadar okula diploma götürme mecburiyetindesiniz. Aksi takdirde kaydınız silinir.
Başarısız olduğu dersi olan öğrenciler: Öğrenciler, bir veya daha fazla dersi başarısız olduğu için sorumluluk sınavına katılabilirler. Bu sınavlar, öğrencilere başarısız oldukları dersleri tamamlama veya notlarını yükseltme fırsatı verir.
Derslerinin ortalaması 50 ya da 50'nin üzerinde olan ve 3 zayıfı olan öğrenciler okumuş oldukları sınıfı direk zayıfsız olacak şekilde geçerek bir üst sınıfa ya da mezun olmaya hak kazanırlar. Derslerinin ortalaması 50'nin altında ve 3 zayıfı olan öğrencilerin sorumluluk sınavlarına girmesi gerekmektedir.
Öğrenciler sınava girdikleri ders konularından örneğin, matematik, edebiyat, ingilizce, coğrafya gibi veya diğer derslerden en fazla 3'ü olmak şartıyla dönem sonu notları hesaplandığında 50 puan barajı altında kalmışlar ise sorumluluk sınavına girer.
Sorumlu dersi olan öğrenciler başarısız olduğu dersten bu dönemlerde gireceği sınavlarda geçer not (50 ve üzeri) almadan başarılı sayılmaz, bu dersin sorumluluğu devam eder. Sorumluluk sınavında başarılı olunmadan öğrenci mezun olamaz.
10. ve 11. sınıflarda öğrencinin en fazla alt sınıflardaki sorumlu dersleriyle beraber 6 tane zayıf ders ile bir üst sınıfa devam edebilir. Toplamda zayıf sayısı 7 olursa sınıf tekrarına kalır.
Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak. Bu kapsamda bu yıl liseye başlayan 9'uncu sınıf öğrencilerine yeni yönetmelik hükümleri uygulanacak, diğer sınıflar için eski uygulama sürecek.
Herhangi bir dersten not ortalamasının altında kalınan ders başarısız sayılıyor. Bir dersten başarı notunun altında kalan öğrenciler Takdir veya Teşekkür belgesi alamaz.
Fizik daha zor. Çünkü kimyada soru tipi sayısı az ve bu sebepten ötürü çok seri bir şekilde konuları öğrenebilirsin. Fizikte ise çok sayıda soru tipi var ve en kolay sandıgın konularda bile çok zorlayıcı soru tipleriyle karşılaşabilirsin.Bu nedenle fizikte ilerlemek çok zor oluyor.
Eğitim Bakanlığı'nın 5 bin 200 çocuk arasında yaptığı anketlere göre Matematik en zor ders.
En kolayları: Edebiyat ve İngilizce. En zorları: Matematik, coğrafya ve fizik.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile Liselerde ders geçme notu 45'ten 50 puana yükseltilmiştir.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile Liselerde ders geçme notu 45'ten 50 puana yükseltilmiştir. Ortalaması 50'nin üzerinde olanlar direkt olarak sınıfı geçer.
2023 ORTAOKUL VE LİSEDE SINIFTA KALMA VAR MI? Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre 5,6,7,8. sınıf öğrencilerinde sınıf tekrarı bulunmuyor. Ortaokullarda not ortalaması 45'in altında bulunan öğrencilerin sınıf geçme veya kalma kararını Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri