Taş yünü su alırsa ne olur? Yük altında ki taşyünü ıslandığında ezilerek kalıcı kalınlık düşüşü sergileyebilmekte, havalandırma imkanı olmadığından su ve rutubeti bünyesinden atamamaktadır. Su iyi bir iletken olduğundan mineral yün elyaflarının arasında yer aldığı sürece malzemenin yalıtım özelliğini azaltmaktadır.
Taşyünü suya dayanıklı olduğu için ıslanmaz. Camyünü ise ıslanabilir.
19- Yanlış: Mineral yünler (camyünü ve taşyünü) su emer yalıtım yapamaz. Doğru: Dış cephe ısı yalıtımında kullanılan lifli malzemeler doğru detayla çözümlenir, suya maruz kalmayacak şekilde uygulama bitirilirse elbette kullanılabilir.
Taş Yünü Özellikleri
Yangına karşı yüksek mukavemet gösteren bir malzemedir. Sıcağa, suya, neme maruz kaldığında yapısında bozulma olmaz, boyutu değişmez.
Zamanla bozulmaz, çürümez, küf tutmaz, korozyon ya da paslanma yapmaz, böcekler tarafından tahrip edilemez bir malzemedir.
İlgili 34 soru bulundu
Malzemenin R değeri ne kadar yüksekse o kadar iyi dirence sahip olduğu anlaşılır. Bu doğrultuda camyünü, ortalama 2.2 ile 2.7 arasında bir R değerine sahiptir. Taşyünü ise 3.0 ile 3.3 arasında değişen bir R değerine sahiptir. Dolayısıyla taşyünün ısıl geçirgenlik direnci, camyününe göre daha yüksektir.
Ayrıca -200 / +400ºC aralığında kullanılan özel camyünü ürünler de üretilebilmektedir. Sıcağa ve rutubete maruz kalması halinde dahi, boyutlarında bir değişme olmaz. Zamanla bozulmaz, çürümez, küf tutmaz, korozyon ve paslanma yapmaz. Böcekler ve mikroorganizmalar tarafından tahrip edilemez.
Tekrarlanması gerekir mi? Malzemeler standartlara uygun bir şekilde üretilmiş, stoklanmış ve uygulanmışsa, ömürleri genel olarak bina ömrü kadardır.
Bunun yanında alev almaz ve yanmaz bir malzeme olması nedeniyle cam yünü özellikle ahşap çatı sistemlerinde kullanılmaktadır. Ahşap binalarda yine bu yanmaz ve alev almaz özelliği sayesinde iç duvarlarda kullanılmaktadır. Yalıtım özelliği sayesinde klima cihazlarının çevresinde kullanılabilmektedir.
Cam yünü, yapısı gereği yanmaz özelliğe sahip bir malzemedir. Hatta bu özelliği sayesinde yangından korumada da etkilidir. Rutubet, nem ve sıcaktan etkilenip şekil ve boyut değiştirmez, bozulmaz. Aynı zamanda su geçirmez, su tutmaz özelliğe de sahiptir.
Taşyünü , suya ve ya yağmura maruz kaldığında ıslakmış gibi görünmektedir. Gerçekte su yüzeyde kalır, çünkü taş yünü elyafları su iticidir. Taş yünü elyaflarının emprenye işlemi yalnızca yüzeyde değil, ürünün baştan aşağı her yerinde bulunmakta ve bu sayede su, ürünlerin iç katmanlarına ilerleyememektedir.
Peki Cam Yünü Yanıcı mıdır? Cam yünü, yanıcı bir malzeme değildir. Isı yalıtım için kullanılmakta olan malzemelerden biri olan cam yünleri, TS EN ''Yanmaz Malzemeler'' A1 sınıfına girmektedir. Bu sayede herhangi bir şekilde yanması mümkün değildir.
Cam yünü mikrop ve bakteri üretmez. Küflenmez, eskimez ve paslanmaz.
Cam yünü, kullanım alanı çok geniş olan bir malzemedir. Silis kumunun 1200 °C – 1250 °C'de aralığında ergitilerek elyaf haline getirilmesi ile elde edilir. Çakıl taşı, kum gibi maddelerin en az %95 SIO2 içeren bileşenlere silis ismi verilir. Yer kabuğunun yaklaşık olarak %26'sını ortaya çıkarır.
Çatı arası yalıtım uygulamalarında en çok tercih edilen ısı yalıtım malzemesi alüminyum folyolu cam yünü çatı şiltesidir. Tavan arası ısı yalıtımında, döşemeye serilmek suretiyle uygulanır.
– Benzersiz lif yapısı sayesinde alternatif şiltelere göre daha az tozuma yapar ve çok daha az kaşındırır.
En iyi çatı izolasyonu,çatıyı çepeçevre kuşatacak,zamanla bozulmayacak,zararlı kimyasal içermeyecek olan yalıtım malzemesidir. Bu özellikleri aynı anda bünyesinde barındıran çatı izolasyonu malzemesi de;bor yalıtım,ÇATIBOR dur.
Duştan sonra havluyla kurulamayın. Vücut kuruyana kadar bekleyin ve ardından bu sefer sabunla soğuk bir duş alın. Gözünüze cam yünü girerse, güçlü bir soğuk su jeti ile yıkayın. Tahriş devam ederse, derhal bir göz doktoruna, tercihen bir göz cerrahisi kliniğine başvurun veya bir ambulans çağırın.
Isı izolasyonu sağlayan en iyi malzeme köpüklerdir. Köpüklerin ısı iletkenliği katsayı son derece düşüktür. Bu nedenle, ısının geçişini de engellerler. Bu durum, muhteşem bir şekilde ısı yalıtımı yapmanıza olanak sağlar.
Ayrıca ısı yalıtım özelliğinden dolayı yerden soğuğu önemli ölçüde keser.
İzocam Çatı Yalıtım Uygulaması - YouTube. İzocam çatı yalıtım uygulamaları, ısı kaybını önler, yangın yalıtımı sayesinde yangın güvenliği ve enerji tasarrufu sağlar.
Örneğin İzocam cam yünü 220 TL gibi bir fiyat karşılığında satışa sunulurken folyolu cam yünü 400 TL karşılığında satılabilmektedir. Aynı şekilde şilte ve levha olarak da cam yününün fiyatları değişiklik gösterebilir. 2022 cam yünü fiyat listesi aşağıdaki gibidir; Cam yünü ara bölme levhası: 300 TL (Paket)
Cam yünü (cam elyafı): Cam yününün hammaddesi silis kumu olup, aynı zamanda camın da hammaddesidir. Bundan dolayı cam yünü adı verilmiştir. İnorganik bir hammadde olan silis kumunun, yüksek basınç altında 1200 °C-1250 °C'de ergitilerek, elyaf haline getirilmesi sonucu elde edilir.
İzocam Taşyünü 13 yıldır sahip olduğu EUCEB sertifikası ile insan sağlığına zarar vermeyen bir ürün olduğunu uluslararası standartlarla kanıtlıyor.
Ses Yalıtımı Performansı
Dış cephelerde, bölme duvarlarda, döşemelerde ve tavanda kullanılan camyünü ürünleri odalar arasında veya evler arasında özel hayatın mahremiyetine de katkıda bulunan ideal ses yalıtım malzemeleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri