En fazla yineleme kutucuğuna 1 değerini yazıp tamam deyin. Daha sonra B1 hücresine =A1+B1 formülünü yazın. A1 hücresine değer girip deneyin.
TOPLA işlevi metin değerlerini yok sayar ve size yalnızca sayısal değerlerin toplamını verir. Bir satır veya sütun silerseniz formül, silinen satırı hariç tutacak şekilde güncelleştirilmez ve bir #BAŞV! hatası döndürür, ancak TOPLA işlevi otomatik olarak güncelleştirilir.
Bir sayı sütununu veya satırı toplamaya gerek varsa, Excel hesaplamayı sizin için yapmalarına izin ver. Toplamını almak istediğiniz sayıların yanındaki bir hücreyi seçin, Giriş sekmesindeki Otomatik Toplam'a tıklayın, Entertuşuna basın; hepsi bu kadar.
İsterseniz, ölçütü bir aralığa uygulayıp farklı bir aralıkta bunlara karşılık gelen değerlerin toplamını alabilirsiniz. Örneğin, =ETOPLA(B2:B5, "Can", C2:C5) formülü yalnızca C2:C5 aralığında yer alan ve B2:B5 aralığındaki ilişkili hücrelerin "Can" değerine eşit olduğu değerlerin toplamını alır.
İstatistiksel işlevlerden biri olan EĞERSAY işlevini, bir ölçüte uyan hücre sayısını bulmak için kullanın; örneğin, bir müşteri listesinde bir şehrin kaç kez geçtiğini bulmak için kullanabilirsiniz. En basit haliyle, EĞERSAY şunu belirtir: =EĞERSAY(Nereye bakmak istiyorsunuz?, Ne aramak istiyorsunuz?)
İlgili 43 soru bulundu
En basit biçimiyle, DÜŞEYARA işlevi şunu söyler: =DÜŞEYARA(Aramak istediğiniz şey, aramak istediğiniz yer, döndürülecek değeri içeren aralıktaki sütun numarası, Yaklaşık veya Tam eşleşme 1/DOĞRU veya 0/YANLIŞ olarak gösterilir) döndürür.
Örneğin, “=MAX(A1:A10)” formülü, A1 ile A10 arasındaki hücrelerdeki en büyük sayıyı verir. COUNT: Bu formül, seçilen hücre aralığındaki sayıların sayısını hesaplar.
Soruda =TOPLA(C3:C5) formülünün ne işe yaradığı sorulmuş. Bu formülü Microsoft Office Excel uygulamasını Türkçe kullanan herkes kullanabilir. Bu formül aslında C3'te bulunan ve C5'te bulunanları "TOPLA" demektir. Bu formülün açılımına (C3)+(C5) diyebiliriz.
Microsoft Excel ' de bir çalışma sayfası üzerinde herhangi bir hücrede iken,A1 hücresine gitmek için klavyede ctrl + home tuş kombinasyonu kullanılır.
Excel yuvarlama işleminde şu şekilde bir formül kullanabilirsiniz: =YUVARLA(A1,2). Bu formülde yer alan A1 sizin işlem yapacağınız hücre ismidir. Yani hangi hücre isminde işlem yapacaksanız o hücrenin adını yazmalısınız. 2 ise yuvarlanacak olan tam sayıdır. Yine bu sayıyı istenilen sayıya çevirebilirsiniz.
Örneğin, bir satırı (A satırı) sıraladığınızda ve eylemi başka bir satırda (B satırı) yinelemek için F4 tuşuna bastığınızda, B satırı sıralanmaz. Ya da bir hücreyi kopyalayıp yapıştırıp F4 tuşuna bastığınızda hücre yapıştırılır.
Hücrelerdeki değerlerin toplamını bulmak için kullanılır. Kullanılışı şu şekildedir: =TOPLA(A1;A20) (Excel A1 ve A20 hücrelerindeki değeri toplayacaktır.) =TOPLA(A1:A20) (Excel A1 ve A20 hücreleri arasındaki bütün değerleri toplayacaktır.)
Matematik ve trigonometri işlevlerinden biri olan ÇOKETOPLA işlevi, birden fazla ölçüte uyan tüm bağımsız değişkenlerini toplar. Örneğin, ülkedeki (1) tek bir posta kodunda yer alan ve (2) karları belirli bir dolar değerini aşan satıcı sayısını toplamak için ÇOKETOPLA işlevini kullanırsınız.
Toplamak istediğiniz aralığın hemen üstünde veya altındaki boş bir hücreyi seçin ve şeritteki Giriş veya Formül sekmelerinde Otomatik Toplam > Toplam'a tıklayın. Otomatik Toplam, toplanacak aralığı otomatik olarak algılar ve sizin yerinize formülü oluşturur.
Başlangıç hücresi ile bitiş hücrelerinin isimleri ':' ifadesi ile birleştirildiğinde, aralıktaki tüm hücreler toplama dahil edilir. Örneğin, TOPLA(A1:A4) ya da TOPLA(A1:D1) gibi. TOPLA(A1:D5) gibi bir uygulama da A ve D sütün ve satır aralığında kalan tüm sayılar toplanır.
Bir hücreye formül tanımlamak için o hücrenin ilk karakterinde “eşittir” (=) işlecinin kullanılması gerekmektedir.
A1 + A2 + A3 + A7 dır.
A1;A10 ifadesi sadece A1 ve A10'un içerisindeki değeri temsil eder. A1,A10 : ve ; formüllerle birlikte kullanılır. FORMÜL ÇOĞALTMA Normalde Excel'in mouse işareti beyaz kalın bir artı işaretidir.
Yani, `=A1+A2+A3+A4+C1+C2+C3` formülünün eşdeğeri `=Topla(A1:A4;C1:C3)` olacaktır. Bu nedenle, doğru cevap C seçeneğidir.
İNDİS ve KAÇINCI, DÜŞEYARA işlevinin ihtiyaçlarınızı karşılamadığı birçok durumda iyi seçeneklerdir. İNDİS/KAÇINCI işlevlerinin en önemli avantajı, arama tablosunun herhangi bir konumundaki sütununda yer alan değerleri arayabilmenizdir.
Bir veriyi belirtilen bir tablo dizisi üzerinde bulur ve istenen sütununu verir. TÜRKÇE İNGİLİZCE AÇIKLAMA = DÜŞEYARA () =VLOOKUP() Bir verinin bir diğer tablo üzerinde aranmasını ve ilgili alanlarının bulunup getirilmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri