Resmi hak kaçtır? 2023 Yılında her bir sürücü adayı toplamda 4 defa teorik sınava , 4 defa uygulama sınavı(direksiyon sınavı) girme hakkı vardır.
KAÇ SINAV HAKKIM VAR? Teorik sınavdan 4 sınav hakkı bulunmaktadır. Direksiyon sınavındanda 4 hakkınız vardır ancak 4 sınav hakkındada başarısız olanlara ikinci bir 4 hak verilebilmektedir yeniden ücreti karşılığında ders almak kaydı ile 45 gün içinde başvuranlar bu hakkı elde edebilir.
4 hak sonunda direksiyon sınavından başarısız olan aday dilekçe vererek +4 hak sahibi olur. Sürücü adayı direksiyon eğitimini ücretini kursa ödeyerek yeniden alır. Direksiyon sınavı +4 hak tamamlama ücreti 3500-4500 TL arasındadır.
Ayağımızı yavaşça debriyajdan kaldırırken araç titremeye başlayacaktır ve gaza basmadan kendiliğinden gitmek isteyecektir. O anda gaza biraz basarak aracı hareket ettirebilirsiniz. Bu noktada aracı stop ettirmemek çok önemlidir. Çünkü direksiyon sınavı boyunca yalnızca iki kez aracı stop ettirme hakkınız bulunuyor.
Kurs sonunda “A2” sınıfı Sürücü Belgesi için Milli Eğitim Bakanlığının Belirlediği Dönemlere ait sınav tarihlerinde; toplam 50 soruluk sınava tabi olurlar ve sınav süresi 60 dakikadır. Kursiyerimiz sınav sonunda 70 ve üzeri alması durumunda başarılı olup 2.
İlgili 31 soru bulundu
Sınav süresi, 60 dakikadır. Ehliyet Yazılı ve direksiyon sınavlarını geçtim bundan sonra ne yapmam gerekiyor? Sürücü Kursunuzdan sertifikanızı alıp Nüfus Müdürlüğüne giderek ehliyet belgenizi çıkarabilirsiniz.
Sertifikanız elinize ulaşır ulaşmaz, emniyet müdürlüğünden randevu almanız ve daha sonra sertifikanız ile sizlerden istenen belgeleri götürmeniz gerekir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra sürücü kimlik kartınız bulunduğunuz adrese 15 gün içinde teslim edilir.
- 2 Duba arasına park ederken 4 lüleri yakmak gerekiyor.
Direksiyon sınavı puanlama cetveli; mavi, sarı ve kırmızı renk hatalar; Direksiyon sınavı kırmızı hataları 1 kez yaparsanız, direksiyon sınavı sarı hataları 2 kez yaparsanız ve direksiyon sınavı mavi hataları 5 kez yaparsanız başarısız sayılıyorsunuz.
Eğer sürücü adayı 4 sınav sonucunda başarısız olursa, kursu tekrar etmek zorunda kalır.
Direksiyon sınavından başarısız olduktan sonra 3 defa daha girebilirsiniz. 4 hakkınızdada başarısız olursanız, 4 hak daha açılarak 14 direksiyon dersi ücreti ödersiniz. Dersleriniz biter bitmez ilk sınava alınırsınız.
İlk 4 hakkınız başarısız olup, 45 gün içerisinde de dilekçe ile başvuru yapmazsanız veya 8. kez direksiyon sınavına girip başarısız olursanız dosyanız yanar ve tekrar en baştan ehliyet sınavına yazılmanız gerekir.
Yazılı ya da elektronik sınav fark etmeksizin tüm sürücü adaylarına tanınan hak sayısı 4 olarak belirlenmiştir.
Direksiyon sınavı her ay düzenli olarak yapılır. Aday için belirlenen bu tarih genelde adayın elektronik sınava girdikten sonraki 21 gün içerisinde gerçekleşir. Direksiyon sınavı toplamda 5+30 dakika olarak iki ayrı bölümden ve toplamda da 35 dakika sürer.
KURSİYERİN YAZILI İÇİN 4 DİREKSİYON İÇİN 4 HAKKI BULUNMAKTADIR. DİREKSİYON SINAVINDAN 4 HAKKINI KULLANAN KURİYER AYNI KURSTA OLMAK ŞARTIYLA YAZILI SINAVA GİRMEDEN +4 HAK İSTEYEBİLİR. BUNUN KARŞILIĞINDA 14 SAAT DİREKSİYON DERS ÜCRETİNİ KURSA ÖDEMEK ZORUNDADIR.
A2 sınıfı otomatik vites olarak seçen sürücü adayı, sürüş eğitimlerini otomatik şanzımanlı motosikletler ile alır ve yine otomatik vitesli motosiklet ile Uygulamalı Direksiyon Sınavı'na katılır. A2 sınıfı otomatik vites ehliyetini alan sürücü adayı, sadece otomatik vitesli motosikletleri kullanabilmektedir.
Yani kanunun hedefi 2 yıllık süre içerisinde sürücülerde kurallara uyma davranışını geliştirmektir. Direksiyon sınavı 35 dakikayı geçerse ne olur? Ancak kursiyerin araç tanıma ve kullanmada yetersiz olması ve sürücü olamayacağına kanaat getirilmesi hâlinde sınava son verilecek.
L Parka yanaşırken sağ sinyalimizi veririz, yanaşırken aracın hızını iyice düşürmeliyiz.
El freni uyarı ışığı her zaman açık
Genellikle bu, arabanızı park ettiğinizde el frenini çektiğinizde etkin kalır, ancak el freni çekildiğinde kırmızı uyarı gösterge panelinden kaybolur.
Size tavsiyem, panik frenleme anlarında soğukkanlılığınızı koruyabiliyorsanız, fren yaptıktan sorna aracınızın hızı 45 km seviyesine geldiği zaman vitesi 1'e takıp ayağınızı debriyajdan çekmeniz olacaktır. Bu size yaklaşık 1,5 - 2 metre daha kısa fren mesafesi sağlar.
f) Araç seyir halindeyken iç ve dış aynalardan trafiğin akışını kontrol etmiyor. g) Takip mesafesini kurallara uygun olarak ayarlayamıyor. ğ) Güzergahı bilmiyor, güzergah dışına çıkıyor. h) Genel olarak araç kullanma becerisi zayıf.
Başarılı olan adayın kurs aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığınca verilecek sürücü sertifikasının hazırlanması yaklaşık 3-7 gündür. Gerekli belgelerin hazırlanması, harçların yatırılması, ehliyet randevusu alınması ve randevuya gidilmesi ortalama 10 gündür. Ehliyetin tam olarak adresinize ulaşması yaklaşık 15 gündür.
Direksiyon sınavı geçtikten sonra sertifikanızı kursumuzdan alacaksınız . Sonra nüfus müdürlüğünden ehliyet için randevu alacaksınız . Direksiyon sınavını kazandıktan sonra ehliyet alma süresi 2 senedir . Yani sertifikanızı 2 sene içerisinde nüfus müdürlüğüne gidip ehliyete çevirmelisiniz .
Direksiyon sınavından başarılı olup sürücü belgesi alma hakkı elde etmiş adaylarımız direksiyon sınavının olduğu günden itibaren yaklaşık *5-10 gün sonra kursumuzdan sürücü sertifika ve dosyalarını imza karşılığında elden teslim aldıktan sonra trafik şube müdürlüğüne başvuru sürecini başlatacaklardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri