Açılımı Active Body Control olan sistem kısaca ABC olarak adlandırılır. Türkçesi ise aktif gövde kontrolü anlamına gelen bu sistem, araçları yan yatma veya takla atma gibi tehlikelerden korur. Mercedes grubunun keşfettiği bu özellik, neredeyse yeni çıkan tüm modellerde kullanılır.
ABC pompasının arızası sistemdeki yağ basıncının düşmesi (ABC sistemindeki yağ kaçağı sebebi ile yağ seviyesinin azalması kaynaklıdır genelde) ve yağsız kalıp çalımaya devam etmesi ile oluyor.
ABC şasisinin işlevi ve çalışma modu
Aktif Gövde Kontrolü (ABC), araç gövde hareketlerini kontrol eden ve viraj alma, hızlanma ve frenleme dahil olmak üzere birçok sürüş durumunda kaymayı neredeyse ortadan kaldıran tamamen aktif süspansiyonu tanımlamak için kullanılan Mercedes-Benz marka adıdır.
Açılımı Active Body Control olan sistem kısaca ABC olarak adlandırılır. Türkçesi ise aktif gövde kontrolü anlamına gelen bu sistem, araçları yan yatma veya takla atma gibi tehlikelerden korur. Mercedes grubunun keşfettiği bu özellik, neredeyse yeni çıkan tüm modellerde kullanılır.
E-ACTIVE BODY CONTROL, elektrohidrolik süspansiyon sistemi
Modern ve tam aktif bir yürüyen aksamın salınım hareketleri, öne arkaya hareketler ve darbeler karşısında birinci sınıf sönümleme özelliğine sahip efektlerini deneyimleyin. Asfaltlı, asfaltsız; tüm yollarda. Hem iyi hem kötü sürüş koşullarında.
İlgili 37 soru bulundu
İLK YARDIMIN ABC'Sİ: Bilinç kontrol edilmeli; kapalı ise aşağıdakiler hızla değerlendirilmeli: A: Hava yolu açıklığının sağlanması ve rahat nefes alıp vermeyi kolaylaştırma, B: Solunumun olup olmadığının değerlendirilmesi, C: Nabız olup olmadığının kontrol edilmesi.
ABC; solunum ya da hava yolu (airway), solunum (breathing) ve dolaşım (circulation) anlamını taşır. Uygulanacak ilk yardımda hayati tehlikede olan kişinin solunum yolu kontrol edilmelidir. Hava yolunun kapalı olması durumunda ölüm yaşanabilir.
Aktif süspansiyon sistemi, kullanılan sensörler ve elektronik kontrol ünitesi sayesinde, ani manevralarda yan yatma, ani frenlemelerde dalma, sert kalkışta ve yüksek hızlara ulaşıldığında meydana gelen salınma hareketlerini minimum seviyede tutan bir sistemdir.
Süspansiyon çeşitleri; sabit süspansiyon ve serbest süspansiyon olmak üzere ikiye ayrılıyor. Bu iki süspansiyon sistemi arasındaki fark, sahip oldukları askı sistemlerinden kaynaklanıyor. Sabit süspansiyon sisteminde sağ ve sol tekerler bir aks ile birbirine bağlı durumda.
Bu sistemde sağ ve sol tekerlekler bir aks vasıtasıyla birbirine bağlanır. Bu nedenle aks süspansiyon sistemi olarak da adlandırılır. Otobüs, kamyon, kamyonet gibi araçlarda kullanılan sabit süspansiyon sisteminde sağ ve sol tekerlekler gövdeye veya şasiye takılan tek bir aks ile birbirine bağlanır.
Bağımsız süspansiyon sistemi yüksek hızlarda, ani frenlerde ve keskin virajlarda yol tutuşunu arttırırak savrulma ve devrilmeyi engeller. Ayrıca, konfor ve sürüş deneyimi üzerinde de büyük etkisi vardır. Bu nedenlerle, daha çok binek otomobil ve hafif ticari araçlarda kullanılır.
Kazazedenin bilinci kapalıysa buna göre aşağıdaki önlemler alınmalıdır: A: Hava yolunu açık tutun ve kişinin rahat nefes almasına izin verin. B: Solunumun mevcut olup olmadığını değerlendirmek için, C: Nabzı kontrol edin.
TYD basamakları sıralamasında yetişkinler ve pediyatrik hastalar için “A-B -C” uygulaması “ C-A-B” (Dolaşım, Havayolu, Solunum) olarak değiştirilmiştir. “C-A-B” sıralamasıyla, kalp masajı daha kısa sürede başlamış olacak ve ventilasyon çok az gecikmiş olacaktır.
10- Hasta/yaralının solunum yapıp yapmadığı bak-dinle-hisset yöntemiyle 10 saniye süre ile kontrol edilir: · Göğüs kafesinin solunum hareketlerine bakılır, · Eğilip, kulağını hastanın ağzına yaklaştırarak solunum dinlenirken diğer el göğüs üzerine hafifçe yerleştirilerek hissedilir.
İlk Yardımın B'si (Breathing ):
Hava yolu açıklığı sağlanmış olur. Bak Dinle Hisset Yöntemi 10 saniye yapılarak nefes aldığından solunumun olduğundan emin olunmasıdır.
Bilinç kontrol edilmeli, bilinç kapalı ise aşağıdakiler hızla değerlendirilmelidir: a) Hava yolu açıklığının değerlendirilmesi. b) Solunumun değerlendirilmesi ( Bak-Dinle-Hisset) c) Dolaşımın değerlendirilmesi (Şah damarından 5 saniye nabız alınarak yapılır)
Temel Yaşam Desteği nedir? Hayat kurtarmak için havayolunu açmak ve sonrasında kalbi durmuş kişiye yapay solunum ile akciğerlerine oksijen gitmesini, dış kalp masajı ile de kalpten kan pompalanmasını sağlayarak dokulara yeterli düzeyde kan gitmesini sağlamak üzere yapılan ilaçsız müdahalelerdir.
ABC (havayolu, solunum, dolaşım) olarak bilinen yaklaşımın artık CAB (dolaşım, havayolu, solunum) olarak kullanılmasının amacı açıklamalarındada belirtildiği gibi Dolaşımın ön plana alındığını bilmekteyiz..2004 -2005 öncesine kadar ABC olarak Cpr da öncelik iken CAB olarak değiştirildi..
CPR, kalbin ve solunumun aniden durması gibi acil vakalarda uygulanan yöntemlerin bütünüdür. Kalp durması ya da nefes alamama gibi durumlarda en geç 4 dakika içinde CPR'a başlanırsa, hastaların %7'si sorunsuz bir şekilde hayata geri dönebilmektedir. İlk 4 dakika içinde genellikle beyin hasarı oluşmamaktadır.
CPR, ani kalp durması ya da nefes alamama gibi vakalarda, kişiyi hayata döndürmek amacıyla uygulanan ilk yardım yöntemidir. CPR, “kardiyopulmoner resüsitasyon”un kısaltılmış halidir. “Kardiyo” kalbi, “pulmoner” ise akciğerleri ifade etmektedir.
Türk alfabesinde harflerin dizilişi “a, b, c, ç, d, e, f, g, ğ, h, ı, i, j, k, l, m, n, o, ö, p, r, s, ş, t, u, ü, v, y, z” şeklindedir. Sözcükleri alfabetik sıraya veya sözlük sırasına dizmemiz istenildiğinde, önce ilk harfine bakarız. İlk harfi yukarıdaki sıralamada en önce olanı, en başa yazarız.
hyundai i30, civic, lancer, ceed, focus, mazda3, ... bu araçlar c segmentinde nadir olarak bağımsız süspansiyon kullanan araçlardır.
beygir gücü 122 hp'nin altında olan tüm golf 7ler torsiyon tipi süspansiyona sahip.
Arkada hem bağımsız süspansiyon var.
Gerek otomobillerde gerekse motorsikletlerde sert süspansiyon konforu olumsuz etkilerken yol tutuşu gerek frenlemede gerekse virajlarda iyileştirir. Sert amortisör iyidir ancak bozuk yol koşullarında kullanıma bağlı olarak tutunma ve konfor konusunda sorunlar yaşatır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri