Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, insanların daha rahat abonelik işlemlerini yapabilmesi için birçok hizmeti E-Devlet Kapısı'na taşımıştır. Kişiler, E-Devlet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde su, doğalgaz, internet, elektrik gibi pek çok hizmetin abonelik iptalini yapabilmektedir.
E devlet girişi yapıldıktan sonra sitenin en üst kısmında yer alan arama çubuğuna Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yazılır. Buradan telefon aboneliği ya da internet aboneliği iptali sekmesine tıklanır. Burada istenilen bilgiler doldurulduktan sonra telefon aboneliğinin iptali gerçekleştirilmiş olunur.
İlgili su idaresi veya belediyeye başvurarak su aboneliğinin kapatılmasını talep edin. Talep için gerekli olan formu doldurun ve gerekli belgeleri ekleyin. Su aboneliğinin kapatılmasına ilişkin olarak su idaresi veya belediye tarafından belirlenen süreci takip edin.
İlgili 38 soru bulundu
Kimler İptal Başvurusu Yapabilir? Abonelik iptali, abonenin kendi başvurusu ile gerçekleştirilebilir. Abone adına vekil ya da yetkili işlem yapacaksa, içinde elektrik işlemleri yapabileceğine dair ifade bulunması şartıyla noter onaylı vekaletnamenin aslı/ıslak imzalı yetki belgesi ile başvuru yapılabilir.
-Tahliye işlemi için abonelerin su sayaç numarası, son sayaç endeksini gösterir şekilde su sayacının fotoğrafı, güvence makbuzunun aslı ve kimlik belgeleri ile şahsen başvurmaları gerekmektedir. Şirket adına abonelik ise imza sirküleri ve yetki belgesi istenilmektedir.
Abone talebiyle kapatma işlemi 24 saat içinde abonenin suyunun kesilmesi, kurum tarafından abone sözleşmesinin fesih edilerek abone teminatının ilgili abone banka IBAN hesabına yatırılarak tamamlanmaktadır.
Fesih bildiriminin satıcı veya sağlayıcıya ulaştığı tarihten itibaren en geç 7 gün içerisinde sözleşmeniz sonlandırılmalıdır. Fesih talebinin yerine getirilme süresi günlük süreli yayınlarda 15 gün; haftalık süreli yayınlarda 1 ay; aylık süreli yayınlarda 3 aydır.
Kimlik Kartı ya da bankacılık uygulamaları üzerinden e-Devlet'e giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra iptal etmek istediğiniz aboneliği seçin. Abone sorgulama bağlantısına tıklayın. Karşınıza çıkan 'fesih başvurusu yap' sekmesinden iptal işleminizi tamamlayabilirsiniz.
Elektrik dağıtım şirketleri, abonelik iptal işlemleri esnasında güvence bedelinin iade edilmesi için sizden banka hesap bilgileri isteyebilir. Bu bilgileri eksiksiz bir şekilde verdiğinizden emin olmanız, güvence bedelinizi eksiksiz bir şekilde geri alabilmeniz için son derece önemlidir.
Güvence bedeli iade taleplerinizi size en yakın hizmet noktalarımıza gelerek veya 444 4 372 nolu Çağrı Merkezimizi arayarak yapabilirsiniz.
Bir aboneliği iptal ettikten sonra, gelecekteki abonelik ücretleri için sizden ödeme alınmaz. Geçmiş abonelik ücretleri geri ödenmez.
Abonelik İptal
Tahliye başvurusu alınır. 2 gün içinde enerji kesilir ve son tüketimler fatura edilip güvence bedelinden mahsup edilerek sözleşme sonlandırılır. Sözleşme sona erdikten sonra 5 iş günü içinde güvence bedeli iadesi gerçekleştirilir.
İnternet hızının düşük olması gibi sebeplerle internetten beklenen verimin alınmaması durumlarında, taahhütlü aboneliklerinizi, Tüketici Koruma Kanununa göre cayma bedeli olmadan fesih edebilirsiniz.
Abone fesih başvurusundan sonra güvence bedelini; on beş (15) gün içinde, gaz iade bedelini; on beş (15) gün içinde tüm PTT şubelerinden alabilir.
Tüketici, hiçbir süresi olmayan ya da bir yıldan uzun olan abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahip. İnsanlar aboneliğe son vermek istediğinde de firma şartları asla ağırlaştıramaz. Eğer bunu yapıyorsa suç işliyor demektir.
1kW mesken için, 20 TL açma/kesme ücreti ve 37,6 TL güvence bedeli alınır. 5kW mesken için, 100 TL açma/kesme ücreti ve 188 TL güvence bedeli alınır. 1kW ticarethane için, 20 TL açma/kesme ücreti ve 106,9 TL güvence bedeli alınır. 5 kW ticarethane için, 100 TL açma/kesme ücreti ve 534,5 TL güvence bedeli alınır.
Sisteme giriş seçeneklerinden birini seçip e-Devlet'e girin. Abonelik işleminin yapılacağı şehri seçin. Açılan sayfada size hizmet edecek firmayı seçtikten sonra “Yeni Abonelik Başvurusu ve Takibi” sekmesini seçerek yeni başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
Listenizden çıkarılmış, abonelik iptalinde bulunmuş ya da henüz aboneliği onaylanmamış abonelerdir.
Su kapama ve açma ücreti türüne göre her açma ve kapama nedeniyle tahsil edilir. b) Şube Yolu Bağlantısından suyu kullanıma kapatılan abonenin kapama ve açma ücreti; ayrı ayrı toplamda (10,00 TL+10,00 TL) 20,00 TL olarak tahsil edilir.
E-Devlet üzerinden simkart, elektrik, uydu televizyon, su, doğalgaz, internet gibi birçok aboneliğin iptal işlemi artık sağlanıyor. Şubelere gitmeden vatandaşlar T.C. kimlik numarası ile e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/ üzerinden abonelik iptalini yapabilecek.
Su aboneliği iptal edildiğinde suyu keserler mi, bu mümkün mü? Keserler tabii.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri