Eğitimin amacı profesyonel mutfak terim ve tekniklerine hâkim, sektörün tüm potansiyellerini gören ve kendi geleceklerine yön vermek isteyen profesyoneller yetiştirmektir. Pastacılık ve ekmekçilik alanında uzmanlaşmak ve ileriye dönük olarak bu alanda girişimci olmak isteyen kişiler için uygun bir eğitimdir.
Pastry Chef, Türkçesi pastane şefi olan bu pozisyon, mutfağa bağlı ama ayrı bir departman olarak sayılan pastanenin şefidir. Kendi içinde hiyerarşisi olup Sous Pastry, Exe. Pastry vb. olabilir.
Maaşlı Eğitim Programı süresi ne kadar? Maaşlı Eğitim Programı süresi: 6 aydır. Program dahilinde, 6 ay boyunca öğrencilerimize maaş ödenmektedir. Öğrencilerimiz, bu sürede, Maaşlı Eğitim Programı ile 16,500 TL kazanır.
Mutfak becerilerini ve tecrübelerini uluslararası standartlarda geliştirmek ve bunu belgelendirmek isteyen, 3 yıldan fazla mutfak deneyimi olan mutfak profesyonellerinin katılabileceği bir eğitimdir.
Maaşlı Eğitim Programı, katılımcının eğitimi devam ederken maaş almasını ve tecrübe kazanmasını sağlayan bir programdır. Akademi'ye devamlılık gösteren, lise mezunu olan her katılımcı, eğitimin birinci ayı dolduğunda Program'a dahil olarak maaş almaya başlayacaktır.
İlgili 31 soru bulundu
Şirket ticaret odası kayıtlarına göre 3.060.000 TL sermaye ile Acun Ilıcalı, Esat Yontunç, Çaykun Ertan, Alpay Kazan, Mustafa Kazan ve Evren Çağlar tarafından kurulmuştur. Şirketin sahibi aynı zamanda şirketin bünyesindeki televizyon programlarının çoğunun sunuculuğunu yapan Acun Ilıcalı'dır.
ProPastry Eğitimi, öğrencilerimizin mevcut tecrübelerini pratik ağırlıklı içeriğiyle zenginleştirerek sektörde şef olarak yer almalarını hedeflemektedir. Öğrencilerimiz uzmanlaşmak istedikleri alanlarda pratik, teknik ve yaratıcı yönlerini bütünleştirmektedir.
İleri Televizyonculuk Eğitimi ile öğrenciler sektörle ilgili doğrudan deneyim sağlar. Uzmanlaşmak istedikleri alanlara göre prodüksiyon, post-prodüksiyon ve teknik prodüksiyon alanlarında pratik, teknik ve yaratıcı yönlerini bütünleştirirler.
Acun Medya Akademi'nin ilk mezunları, 3 aylık eğitimlerinin sonunda diplomalarını Acun Ilıcalı'nın elinden aldı.
İlkokulu Edirne'de bitirdikten sonra, ortaöğrenimini İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesinde (eski adı Kadıköy Maarif Koleji) tamamladı.
Acun Ilıcalı, 2013 yılında TV8'i 70 milyon dolara satın almıştı.
Gastronomi mezunları, gastronomi uzmanı olarak adlandırılırlar.
Sous Chef Maaşları
Sous Chef En düşük maaşı 7.000 TL, En yüksek ise 11.600 TL'dir.
Diğer anlamları arasında yönetici şef, şef müdür, baş şef ve usta şef olarak bilinir.
Radyo ve Televizyon bölümü mezunu bireyler çalıştıkları kurumlarda radyo yayın akışı planlama, düzenleme, televizyon yayın akışını planlama ve düzenleme, çalışma ortamında şeflik, denetleyici ve yöneticilik görevlerini yapmaktadırlar.
Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü üniversitelerin iletişim fakülteleri kapsamında yer alan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
Sinema ve televizyon bölümü mezunu olmak, film yapımı konusunda uygulamalı deneyim kazanma ve ayrıca film tarihi, teori ve eleştiri gibi konularında profesyonelleşme sunar. Sinema ve televizyon bölümü mezunları, film ve video endüstrisinin her alanında çalışabilirler.
TV8, 22 Şubat 1999 tarihinde MNG Medya Grubu bünyesinde yayına başlayan, 2013 yılından bu yana Acun Medya bünyesinde yayın yapan bir ulusal televizyon ve eğlence kanalıdır. Merkez stüdyoları Ayazağa'da bulunmaktadır.
Bazı kaynaklara göre Acun Ilıcalı'nın serveti 100 milyon dolardan fazladır.
Acun Ilıcalı sunucu olarak da yer aldığı deprem ortak yayınında depremzedeler için 5 milyon TL bağışladığını duyurdu.
İlk günden itibaren sahip olduğu bilgi ve tecrübeyle Acun Medya'nın uluslararası bir yapım şirketi olmasında çok önemli rol oynadı. Acun Medya'nın yapımları şu anda 4 kıtada, 13 ülkede, yaklaşık 150 milyon seyirciyle buluşuyor. Ebru Atasav Tahrancı Acun Medya Grubu'nun CEO'su olarak kariyerine devam etmektedir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü genellikle aşçılıkla karıştırılan fakat 4 yıllık bir bölüm olup aşçılığa oranla çok daha kapsamlı bir lisans programıdır. Mezunlarının mutfakta çalışmak gibi bir zorunlulukları yoktur.
Antep, Afyon ve Hatay illeri Türkiye'nin gastronomi şehirleri olarak dünya genelinde tanınmaktadır.
Gastronomi mesleği son günlerde ülkemizde de sıkça rağbet görmeye başladı. Bu bölüm genellikle aşçılıkla karıştırılmaktadır ancak gastronomi 4 yıllık bir lisans bölümü iken aşçılık önlisans bölümüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri