Elektrik, su ve doğal gaz abonelik işlemleri için ilgili kurum, şube ve müdürlükleri gibi internet üzerinden de başvuru işlemleri yapılabilirsiniz.
Elektrik aboneliği açtırmak için bağlı bulunduğunuz bölgede görevli tedarik şirketinin müşteri hizmet merkezlerine doğrudan başvuru yapabileceğiniz gibi internet sitesi üzerinden veya e-devlet aracılığı ile de başvuru yapabilirsiniz.
E-devlet üzerinden kolaylıkla doğalgaz aboneliği başvurusu yapabilirsiniz. Öncelikle e-Devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile sisteme giriş yapmalısınız. Önünüze açılan sayfadan “Doğalgaz Dağıtım Şirketlerinin Sunduğu e-Hizmetler” sayfasına gidin.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, insanların daha rahat abonelik işlemlerini yapabilmesi için birçok hizmeti E-Devlet Kapısı'na taşımıştır. Kişiler, E-Devlet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde su, doğalgaz, internet, elektrik gibi pek çok hizmetin abonelik iptalini yapabilmektedir.
E-DEVLET ELEKTRİK ABONELİĞİ NASIL YAPILIR? E-devlet adresi üzerinden TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek açılan sayfaya bulunduğunuz bölgenin elektrik şirketi ismini yazarak Bireysel Abonelik Başvurusu bölümüne ardından " Yeni Başvuru" kutucuğuna tıklamanız gerekiyor.
İlgili 15 soru bulundu
Yeni evinizde su aboneliği varsa ve aboneliği üzerinize almak istiyorsanız şubelerden bizzat başvuru yapabilir ya da internetten su açtırma işlemlerini yaptırabilirsiniz. Örneğin İstanbul'da yaşıyorsanız e-devlet'ten online su aboneliği işlemlerini kolaylıkla yapabilirsiniz.
Elektrik, doğalgaz ve GSM abonelikleri artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek. E-devlet abonelik uygulaması bugün itibariyle başladı. Bundan böyle elektrik, su, doğal gaz gibi abonelikler e-Devlet üzerinden yapılacak.
e-Devlet Kapısı üzerinden abonelik fesih başvurusu sayfasına girilerek, listelenen aboneliklerden Türk Telekom'u seçmek suretiyle (TTNET) internet abonelik iptali için işlemler başlatılabiliyor. e-Devlet internet aboneliği iptali için aşağıdaki adımları izleyin: e-Devlet sistemine giriş yapın.
Öncelikle ev sahibinin, Ceza Hukuku yönünden sorumluluğu bulunmaktadır. Zira kiracının elektrik, su veya doğalgaz aboneliklerini kiracının izni olmadan kapattırmak Türk Ceza Kanununa göre suçtur. Ceza kanunumuzun 123. Maddesi ''kişilerin huzur ve sükûnunu bozma'' suçunu tanımlar.
Bir aboneliği iptal ettikten sonra, gelecekteki abonelik ücretleri için sizden ödeme alınmaz. Geçmiş abonelik ücretleri geri ödenmez.
Bireysel ve merkezî kullanımlarda 2023 yılı için belirlenen Abone Bağlantı Bedeli: 200 m2'a kadar 2135 TL + %20 KDV = 2562 TL + Damga Vergisi, 200 m2'den sonraki her 100 m2 için 1857 TL + %20 KDV = 2228,4 TL + Damga Vergisi ilave olarak alınacaktır.
e-Devlet Kapısı ile 81 ilimizde bulunan 73 doğalgaz dağıtım şirketlerinin sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Ev sahibi ya da kiracı fark etmeksizin doğalgaz aboneliğini üzerine almak için, gaz kullanacak kişinin direkt olarak kendisi başvurmalı. Ancak, noter onaylı vekil belirlenerek başka bir kişi, doğalgaz aboneliği de açtırma işlemini gerçekleştirme hakkına sahip olmaktadır.
her KW başına 128,9 TL'dir. Ortalama bir mesken için elektrik abonelik ücreti 644,5 TL 'dir. 2023 yılında kiracı olan vatandaşın elektrik aboneliği için ödeyeceği ücret KW 29,8 TL'dir. İş yeri için kiracıların ödeyeceği ücret 84,8 TL'dir.
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
Sorusu kiracıların sürekli sorduğu sorulardan biridir. Mevzuata göre ev sahibi, kira sözleşmesi süresi bitmeden kiracısına "Ya güncellenen yüksek kirayı öde ya da çık" şeklinde bir talepte bulunamaz. Ev sahiplerinin, kira sözleşmesinin bitmesinden dolayı kiracıyı evden çıkartması mümkün değildir.
Kiracının verdiği taahhüdün yazılı olması gereklidir. Kiracı bu taahhüde rağmen taşınmazdan çıkmazsa, kiraya veren icraya başvurarak veya dava açmak suretiyle çıkarabilir. Boşaltmaya yönelik tahliye davası veya icra takibi, taahhütte belirtilen tarihi izleyen bir ay içerisinde açılmış olmalıdır.
Kira kontratı yok ise kira kontratından dolayı mal sahibi ile aralarında çıkabilecek her türlü sorumluluğun kendisine ait olduğuna dair yazılı beyan ile birlikte ikametgah senedi Güvence bedeli ve damga vergisi tahsil edilir.
Sisteme giriş seçeneklerinden birini seçip e-Devlet'e girin. Abonelik işleminin yapılacağı şehri seçin. Açılan sayfada size hizmet edecek firmayı seçtikten sonra “Yeni Abonelik Başvurusu ve Takibi” sekmesini seçerek yeni başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
Abonelik iptal başvurunuzu eksiksiz iletmeniz halinde 24 saat içinde hizmete ilişkin ücretlendirme duracak. Ayrıca iptal işleminiz de 7 gün içerisinde gerçekleşecek.
Böylece, sabit veya mobil telefon, internet ve kablo TV aboneleri, aboneliğini iptal ettirmek istediğinde, hizmet aldığı işletmeciye yazılı dilekçeyle başvurmak, faks çekmek gibi işlemlerle uğraşmadan "turkiye.gov.tr" adresi üzerinden abonelik iptal başvurusunu yapmış olacak.
Elektrik abonelik ücreti EPDK tarafından belirlenir. Bu ücret de her yıl için ilgili kurum tarafından güncellenmektedir. 2023 yılı için belirlenen abonelik ücreti KW başına 128,9 TL'dir. Bu ücret baz alındığında ortalama bir mesken için yeni abone olacak kişiden 644,5 TL abonelik ücreti talep edilecektir.
Sözleşme fesih başvurusu, doğal gaz abonelik sözleşmesinde adı geçen kişi veya yetkili temsilcisi tarafından yapılabilir. Sözleşme fesih işlemlerizi; şubelerimize gelmeden İGDAŞ web sayfasından Online olarak feshedebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri