Xşarj AC 11 KW Şarj İstasyonu, elektrikli araçlarınızı hızlı, güvenli ve etkili bir şekilde şarj etmek için tasarlanmış bir üründür.
Şarj istasyonu, örneğin ev'niz veya evinizin elektrik tesisatı daha fazlasına izin vermiyorsa, 11 kW'lık bir şarj gücüyle de şarj edilebilir. 11 kW'lık bir EV Şarj İstasyonuna maksimum 11 kW'lık şarj gücüne bağlanırsınız.
AC ile yapılan şarj sırasında şarj cihazı veya aracınız gelen elektriği doğrusal akıma dönüştürülür. AC ile yapılan şarjlarda 22 kW kadar bir enerji çıkışı kapasitesine ulaşım mümkündür.
Alternatif akım (AC)
AC tipi şarj istasyonlarında şebekeden gelen alternatif akım araç üzerindeki bir dönüştürücü yardımıyla doğrusal akıma çevrilerek bataryaya iletiliyor. Bu tip istasyonlarda 22 kW kapasiteye kadar enerji çıkışı elde etmek mümkün.
Hızlı (AC) şarj istasyonunun güç seviyesi kurulum esnasında 3,7-7,4-11-22 kW seçeneklerinden birisi olarak ayarlanabilmelidir. Hızlı (AC) şarj istasyonu çalışma frekansı 50/60 Hz aralığında olmalıdır.
İlgili 42 soru bulundu
Bu istasyonlar, aracın şarj kablosunu istasyonun prize takarak, bataryayı yavaş bir şekilde şarj ederler. AC şarj istasyonları, genellikle 6-8 saatte bir aracın bataryasını tamamen şarj edebilirler. DC şarj istasyonları ise daha hızlı şarj imkanı sağlarlar.
120V AC prize takıldığında şarj oranları 1,4 kW ile 3 kW arasında değişir. Batarya kapasitesine ve durumuna bağlı olarak şarj 8 saat ila 12 saat arasında sürer .
AC gücü, ulusal şebekeler ve elektrik tedarikçileri tarafından kullanılan güç iletimi türüdür. Bir telde ileri geri hareket eden elektronlar tarafından üretilen sinyaldir. Sinyalin kendisi, voltajın pozitif ve negatif arasında değiştiği basit bir sinüs dalgasından oluşur.
Alternatif akım (AA veya AC İngilizce: Alternating current), genliği ve yönü periyodik olarak değişen elektriksel akımdır. En çok kullanılan dalga türü sinüs dalgasıdır. Farklı uygulamalarda üçgen ve kare gibi değişik dalga biçimleri de kullanılmaktadır.
Doğru akımda ise bu hep sabittir. Evlerimize ulaşan elektrik, alternatif akımdır(AC). Doğru akım(DC) kaynaklarına pil, akü, güneş paneli, şarj aleti gibi örnekler gösterilebilir.
Ortalama olarak 300 kilometrelik bir menzili prize takılı şarj kablosuyla 24 saatte, duvara monte şarj istasyonunda 3 ila 6 saatte, yüksek performanslı DC şarj istasyonunda ise 30 dakikadan kısa bir sürede elde edebilirsiniz. Togg akıllı cihazınızı elektriğe ulaşılabilen her yerde güvenle şarj edebilirsiniz.
Şebekeden gelen akım her zaman AC'dir. Ancak elektrikli araçlar elektriği her zaman DC olarak depolar.
Yani DC şarj, elektrikli araçlardaki bataryanın dolumunun sağlayabilmek için enerjiyi doğrudan aktarıyor. Buna karşın AC şarj [alternating current (AC)] önce aracın bünyesindeki dönüştürücülerin yardımıyla doğru akıma çevrilerek aktarılabiliyor.
DC şarj cihazları, konvertör (dönüştürücü) şarj istasyonunun içinde yer aldığından genellikle daha büyüktür. Diğer bir deyişle, akü şarjında AC şarj cihazlarından daha hızlıdır.
Gücü 3,7 kW ile 22 kW arasında değişebilir. Her şarj cihazı, kurulumdan araca aktarılabilecek maksimum güce sahiptir. Duvar tipi şarj cihazları 7,4 kW ile 22 kW arasında şarj edebilir.
Bu nedenle 'Araç şarjı kaç amper olmalıdır? ' sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Çıkış gücüne bağlı olarak 5V cihazlarda, 2.5A ve 3.4A araç şarjları için uygun olarak kabul edilir. Amper ne kadar yüksek olursa olsun, telefon veya elektronik aletler kapasitesi kadar alır.
Evinize gelen dağıtım hatlarından herhangi bir düzeltme yapılmadığı için evinizin içindeki tüm elektrik prizleri AC ile çalışır. Bu, bir elektrik prizine takılan tüm cihazların (çamaşır makinesi, blender, buzdolabı) AC kullandığı anlamına gelir.
Evlerimizdeki elektrik alternatif akım sınıfına girer. Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, klima ve vantilatörler doğrudan alternatif akımla çalışırlar. Televizyon, müzik seti ve video gibi cihazlar ise bu alternatif akımı doğru akıma çevirerek kullanırlar.
Alternatif akım, elektriği uzak mesafelere iletmek için en iyisidir. Elektriği daha uzak mesafelere taşımak ve daha fazla güç sağlamak için yaygın olarak kullanılır. Diğer bir taraftan, elektrik enerjisini AC yerine DC olarak iletmek daha verimlidir.
Alternatif akımda güç denildiği zaman anlatılmak istenen aktif güçtür. Aktif güç formülü: P = U x I x Cosφ dir. Birimi Watt'tır.
Doğru akımın - DC (Direct Current) - zamanla şiddeti ve yönünü değişmezken, alternatif akımın - AC (Alternating Current) - zamanla yönü ile şiddeti değiştirir ve belli bir frekansa sahiptir. Aynı seviyelerdeki Alternatif Akım, Doğru Akımdan daha tehlikelidir.
Başlıktan da anlaşılacağı üzere bataryalar AC kaynaklarla depolama yapamaz. Bunun temel nedeni alternatif akımın doğasıdır. Alternatif akım (AC) sürekli yön değiştirir, sabit değildir. Doğru akım(DC) ise tam aksine sabittir ve yönünü asla değiştirmez.
Togg'un kısa ve uzun menzilli akıllı cihazlarında kapasiteler menzile oranla değişiklik gösteriyor. Kısa menzilli Togg 52,4 kWh bataryasıyla 314 kilometre yol alabilirken uzun menzilli Togg 88,5 kWh bataryasıyla 523 kilometre yol gidebiliyor.
Hiç problem olmayacak. Zaten evde de şarj edilebilecek. Hem evde hem yolda şarj edilebilecek." Buna göre TOGG'un evde şarj edilebilir olduğu, TOGG ile evlerdeki elektriğin dönüşümlü olarak uyumlu olabileceği düşünülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri