Botox'un en çok kullanıldığı ve iyi sonuç alındığı bölgeler alın, kaş arası ve göz çevresini içeren yüzün üst bölümleri. Yüzün alt bölümleri ve boyunda da kullanılabilmekle birlikte bu bölgelerde de iyi sonuçlar vermektedir. Tedaviden 7-10 gün sonra etkileri görmeye başlar, 4-6 ay sonrası etkileri azalmaya başlar.
Botoks uygulanan bölgeler ve tedaviler için fiyat değişmektedir. Uygulanan doz, bölgelere göre değişiklik gösterir. Tüm yüz için ortalama fiyatı 1000 - 3000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Dolgu işlemi ayrıca yüzün herhangi bir bölgesinde bulunan asimetrilerin giderilmesi amacıyla çene hattı, göz altı, dudak, yanak ve burun gibi bölgelere uygulanabilir. Yanlış Bir Botoks Uygulaması Sonrası Neler Yapılmalıdır? Botoks işlemi sonucu uygulama yapılan bölgedeki kaslar işlevsiz hale gelir.
Botoks, alın, göz çevresi, kaş arası, dudak kenarları, boyun ve çene gibi yüzün farklı bölgelerine uygulanabilir.
Botox tedavisinin genel olarak alın, kaş arası ve göz çevresi bölgelerde etkileyici sonuçlar verdiğini söyleyebiliriz. Yüzünüzün alt kısımlarındaki, boyundaki ve dekolte bölgesindeki kırışıklıkları ve yaşlanma belirtilerini gidermek için de botoks uygulanmaktadır.
İlgili 43 soru bulundu
Botoks işlemi ile ülkemizin tanıştığı dönemlerde sıklıkla gündeme gelen yüz bölgesi kaş arası oluyordu. Oysa burun bölgesine de bu işlemin yapılması mümkündür.
Dudak kenarlarının aşağıya dönük olduğu durumlarda ve dudak kenarı çizgilerinin belirginliğinde tercih edilen Dudak Kenarı Botoks, dudak kenarlarını aşağıya doğru iten kaslara botoks enjeksiyonu yapılan bir işlemdir.
Göz kapağı düşmesi sorunu, genellikle, işlem sırasında, kasa gereğinden fazla doz enjekte edilmesi ya da işlemin yanlış bir noktaya yapılması sonucu ortaya çıkmaktadır. Bazı vakalarda, sorun bölgesindeki başka bir kasa botoks enjeksiyonu yaparak, göz kapağı düşüklüğünü yukarı doğru kaldırmak mümkün olabiliyor.
Genellikle botoks işlemi 6 ila 7 ay arasında etkisini sağlasa da zamanla etkisini yitirir.
Botoks, pürüzsüz bir cilt ve güzel bir görünüm elde etmek için sıklıkla kullandığımız bir tedavidir. Uygulamanın amaç ve sonuçları öğrenildikçe kullanımı da o oranda artmaktadır. Botoks, yüzün üst bölgesinde, özellikle alın kırışıklıkları, kaş çatma ve göz kenarındaki çizgilerin giderilmesinde oldukça etkilidir.
Zamanla yüz bölgesinde meydana gelen, derin olmayan çizgi ve kırışıklıkların giderilmesi ve oluşması muhtemel kırışıklıkların önlenmesi maksadıyla, hareketli çizgi ve kırışıklıkların olduğu bölgedeki mimik kaslarına müdahale için derinin altına botoks enjekte edilmesine Yüz Botoksu denir.
Botoks özellikle kaş arası çizgilerinde, alın çizgilerinde, göz çevrelerinde oluşan kaz ayağı çizgilerinde uygulanılır. Botoks uygulaması boyun çizgilerinin belirginliğini azaltmak için de yapılabilir.
Botoks uygulaması yapıldıktan 2 gün sonra etkisini göstermeye başlar. Arzu edilen hali alması 10 günü bulur. İlk uygulamadan sonra 4 ayda bir sonraki uygulamalarda 6 ayda bir düzenli seanslarla etkisi daha uzun süre korunabilmektedir.
Hamile kadınlar ve emziren annelerin botoks yaptırmaması gerekir. Özellikle gebelik döneminde uygulanan botoksun, çocukta beslenme bozukluğuna neden olduğu düşünülmektedir. Kas hastalığı olanların kesinlikle yaptırmaması gerekir. Ayrıca aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ile botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz.
Çoğu kadın 30'lu yaşlarının sonlarına kadar kalıcı derin çizgiler ve kırışıklıklar geliştirmez, bu nedenle Botoks yaptırmak için en uygun zaman olabilir.
Alın bölgesinde çizgilenmeler ve kaş düşüklüğü olan kişiler Botoks ile Kaş Kaldırma tedavisi için en ideal adaylardır.
Botox zaman içerisinde yüzde oluşan dinamik kırışıklıkları, çizgileri azaltan bir uygulamadır. Botox'un etkisi süresi 4-6 ay kadar sürmektedir. 3 aydan sonra güçlü kaslarda hareket geri dönmeye, 4'cu aydan sonra zayıf kasların hareketi de başlar. 6'cı ayın sonrasında etkisi tamamen ortadan kalkar.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Enjeksiyon sırasında iğne ucu küçük bir kılcal damara rastladığında kanama ve sonrasında morarma görülebilir. Bu morluklar birkaç gün içinde geçer. Nadir de olsa geçici doku zedelenmesi, his kaybı görülebilir. Yine nadiren gözkapağı düşmesi görülebilir, fakat bu geçici bir durumdur.
Merhabalar, Gözaltına botoks uygulaması yapılamaz, göz altı torbalarının belirginleşmesine ve alt göz kapağının düşmesine neden olabiliyor. Botoksun en başarılı uygulama alanları üst yüz bölgesidir.
Göz çevresi kırışıklıkları (kaz ayakları) oluştuktan sonra da botoks tedavisi etkilidir. Botoks göz çevresi kırışıklıkları azaltır ve zaman içerisinde yok edebilir. Göz çevresi kırışıklıkları zaman içerisinde derinleşen ve kalıcı iz (skar) oluşturan deformitelerdir.
Nazolabial Çizgiler
Nadir de olsa bazı insanlarda yanak kasları normalden fazla gelişmişse botoks uygulamasından faydalanılabilir. Ancak bu çok az rastlanılan bir durum olduğu için standart tedavi nazolabial bölge dolgusudur.
Çizgilerin oluşumu ile ilgili en doğru tespit ancak muayene sonrasında mümkündür. Eğer biraz önce de belirttiğim gibi eğer çizgiler mimiklere bağlı olarak oluştuysa en doğru müdahale botoks enjeksiyonudur. Botoks enjeksiyonunun etkisi ortalama beş-altı ay kadardır.
Botoks sonrası yapılması ve dikkat edilmesi gereken durumlar şunlardır; Botoks sonrası ilk 4-6 saat sırt üstü yatma, yan yatma, uzanma gibi durumlardan kaçınarak dik pozisyonda durmaya çalışın. Botoks uygulamasından 4-6 saat sonra nazikçe, ovalamadan ve bastırmadan yüz yıkanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri