Eğer aç karnın zeytinyağı tüketilmesinde bir zarar yoksa oldukça faydalı sonuçlar elde dilebilir. Her sabah küçük bir miktar zeytinyağı alınması vücut sağlığı açından önemli olmaktadır. İlk olarak bir yemek kaşığı saf sızma zeytinyağının tüketilmesi bağışıklık sistemini oldukça fazla güçlendirdiği bilinmektedir.
Her sabah aç karnına 1 yemek kaşığı zeytinyağı tüketmeniz, bağışıklık sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlayacaktır. E vitamini ve selenyum açısından zengin olan zeytinyağı, kalp ve damar hastalıklarının riskini en aza indirerek vücut sağlığınızın iyileştirilmesinde oldukça etkilidir.
Kötü huylu kolesterolü azaltır, kan şekerini dengeler
Yani aç karnına içeceğiniz zeytinyağı kötü huylu kolesterolün azalmasını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda damar sağlığını koruyan iyi huylu kolesterolün de artmasını sağlıyor. Bunun sebebi ise içinde muhteva ettiği oleik asit.
1 tatlı kaşığı zeytinyağını uyandıktan sonra, kahvaltı öncesi içtiğinizde sindirim şikâyetleriniz azaltır. Aç karnına içildiği zaman içerisinde barındırdığı antioksidanlar bünyenizi kuvvetlendirir. Zihin ve beden sağlığına faydalı zeytinyağı, sağlıklı ve dengeli bir yaşamın temel unsurlarındandır.
Sızma zeytinyağı, antioksidan özelliklere sahip olan polifenoller açısından oldukça zengin bir besindir. Polifenoller, kanser, diyabet, kalp hastalığı ve bunamaya karşı etkilidir. Zeytinyağı, antioksidan ve antienflamatuar olan iki polifenol içerir.
İlgili 32 soru bulundu
Zeytinyağı, anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahip fenoller açısından zengindir. Sonuç olarak, kullanımı patojenik bakterilerin büyümesini engellemeye yardımcı olur ve iltihabı hafifletir.
Tedavi eder,.yaşlılarımızın, hatta yaşlanmadan da sabah akşam, bir küçük bardak içirilmesi lazım, özellikle evlerde yaşlılara sabah akşam bir kahve fincanı soğuk sıkım doğal, organik Kilis zeytinyağı verilmelidir. Neden bağırsakları çalıştırır, bağırsaklardaki florayı düzeltir.
Zeytinyağı, iyi bir laksatiftir. Sürekli kabızlık çekenlerin, sabahları aç karnına, 2 kaşık zeytinyağı almaları gerekir. Dövülerek içine zeytinyağı karıştırılmış incir; mide ve bağırsakları temizlemek için yenilen bir çeşit sağlık reçetesidir.
Gece yatmadan tüketilen bir kaşık zeytin yağı hem sindirimi hem metabolizmayı düzenler hem de karın yağlarının erimesini hızlandırır.
Zeytinyağının içeriğindeki e vitamini ve biofenoller, limonda bulunan c vitamini ile birleştiğinde cilt için harika bir karışım ortaya çıkar. Bu karışımı cildinize sürerseniz, cildiniz neme doyar ve kırışıklıklar azalır. Daha genç görünmek için bu karışımı cildinize sürmeyi ihmal etmeyin.
Sabah aç karnına zeytinyağı içmenin en kıymetli tesirlerinden birisi de kilo verdirici özelliğe sahip olmasıdır. Prof. Canan Karatay'ın da tavsiye ettiği zeytinyağı içerek kilo verme metodunda kısa zamanda değişikliği fark edebilirsiniz.
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Aynı zamanda dışkının daha fazla su tutmasını ve daha yumuşak kalmasını da sağlar. Sabahları aç karnına alınan bir çorba kaşığı zeytinyağı sağlıklı ve yetişkin bireylerde kabızlığı giderebilir.
Evet, soğuk sıkım zeytinyağı yemeklerde de kullanılabilir. Bunda hiçbir sakınca yoktur. Zeytinyağının faydalarından daha fazla yararlanmak istiyorsanız, günde 2 yemek kaşığı kadar içebilirsiniz.
HER sabah uyanır uyanmaz 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı için, kahvaltınızı edin ve yarım saat sonra tuvalete gidin.
Kapağı açılan zeytinyağı en kısa sürede tüketilmelidir. Kapağını açmadığınızda ve doğru zeytinyağı saklama koşullarını sağladığınızda zeytinyağı en fazla 2 sene saklanabilir. Zeytinyağlarının üzerinde son kullanma tarihi yazılıyorsa tarihi geçen zeytinyağı kullanılmamalıdır.
Kahvaltılık Zeytinyağı Nasıl Yapılır? Kahvaltılık zeytinyağı yapımında küçük hafif çukur bir kase içine yarım çay bardağı zeytinyağı koyun. Daha sonra zeytinyağının üzerine 1 çimdik tuz, 1 tutam kekik ve 1 tutam kırmızı pul biber ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız kahvaltılık zeytinyağı servis edebilirsiniz.
Cilt Lekelerinin Giderilmesi: E vitamini sayesinde cildi yumuşatan ve onaran zeytinyağı, güneş lekelerinin ve renk tonu eşitsizliklerinin giderilmesinde oldukça etkili. Yaşlanma Belirtilerinin Yavaşlatılması: İçerdiği antioksidanlar ve E vitamini, cildin elastikiyet kazanması ve sıkılaşması için etkili çözüm sunuyor.
Bağırsak Hareketlerini Hızlandırabilir
Zeytinyağı, müshil etkisine sahip bileşenler içerir.
Hakiki zeytinyağı, 0 ve -6 derece arasında kaldığında donmaya ve kristalleşmeye başlar. Bu yüzden bir bardak zeytinyağını dondurucuya koyun, Yarım saat beklettikten sonra çıkartın. Bardaktaki zeytinyağının tamamı donmuşsa hakikidir. Ancak bir kısmı donmuş, bir kısmı sıvı kalmışsa gerçek olmayabilir.
Depresyon ile Mücadele
Yemeklerin içinde tüketilen trans yağlardan ziyade doğal sızma zeytinyağı tüketimi, vücudun ve beynin depresyon ile mücadelesinde normal bir şekilde işlemeye karşı olumlu etkilerde bulunur.
İspanya'da yapılan araştırmaya göre karaciğerinizin düşmanı olan ayçiçek ve balık yağına karşı karaciğerinizin dostu zeytinyağı! Zeytinyağı, diğer yağların aksine karaciğerinizi koruyor. Alkol dışı karaciğer yağlanmasından uzak durmak için ayçiçeği yağı ve balık yağından uzak durmanız, zeytinyağı tüketmeniz öneriliyor.
Zeytinyağı; ayrıca gaz sancısı ve kabızlık sorunlarının çözümü için de idealdir.
Soğuk Sıkım Zeytinyağının Faydaları
Sindirim sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunuyor. Hücrelerin normal yapısının korunmasına yardımcı oluyor. Haricen kullanımda saç, cilt ve tırnakların ideal görünümünü korumaya destek oluyor. Yüksek faydalı bileşen içeriği ile verimli bir beslenme sağlıyor.
Özellikle sabahları aç karnına içilen zeytinyağı-limon karışımı hem sindirimi rahatlatır hemde safra kesesi ve karaciğere iyi gelir. Vücudumuzun laboratuvarı olan karaciğerlerinizin sağlığını zeytinyağı-limon suyu karışımı ile koruyabilirsiniz.
Zeytinyağı sayesinde siz de kolesterol oranınızı düşürebilirsiniz. Sağlıklı beslenme yollarından biri olan zeytinyağı, kötü beslenmenin yol açtığı kronik rahatsızlıklara da geçit vermemesi ile biliniyor. İyi kolesterol HDL seviyenizi arttırmak için zeytinyağını her gün aç karnına tüketebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri