ACC – Associate Certified Coach Bu düzey koçluk koçluk bilgilerinde ve koçluk becerilerinin kullanımında profesyonel olarak başlangıç düzeyini kanıtlamış olmayı, koç ile danışman, mentör, psikolog arasındaki mesleki farklılıkları bilerek hizmet sunabilme bilgi ve becerilerini uygulayabiliyor olmayı gerektirir.
Associate Certified Coach (ACC) unvanı, ICF tarafından sağlanan birinci düzey unvandır. Bu unvan, bir koçun temel koçluk bilgi ve becerilerine sahip olduğu ve bunları profesyonel bir biçimde kullandığını, uygulayabildiğini gösterir. ACC unvanını kazanmak için üç tür başvuru yolu bulunmaktadır.
Program mezuniyeti ve PCC unvan başvurusu için 500 saatlik bireysel koçluk seans deneyimi gerekmektedir. En az 25 farklı danışanla yapılması gereken bu 500 saatin en 450 saati ücretli koçluk seansı olmalıdır. İlk modül sonrası yapılan tüm koçluklar geçerli sayılır. Eğitim içinde yapılan koçluklar dahil değildir.
ICF Ünvanı, dünyaca tanınmış tek profesyonel koçluk sertifikasıdır. Bir ICF Ünvanına sahip koçlar, bilgilerini, becerilerini ve yüksek etik ve profesyonel standartlara bağlılıklarını gösterir.
Türkçe ifade edersek Profesyonel Sertifikalı Koç (PCC) koçluk kimliğine sahip koçlar, en az 125 saatlik eğitimlerini tamamlamış ve en az 500 saatlik koçluk hizmeti vermiş olanlardır.
İlgili 40 soru bulundu
ICF tarafından koçluk, günümüzün belirsiz ve karmaşık ortamlarında özellikle önemli olan, kişisel ve mesleki potansiyeli en üst düzeye çıkarmak için ilham veren, düşünmeye teşvik eden ve yaratıcı bir süreçte müşteri ile ortaklık ilişkisi olarak tanımlanmaktadır.
MYK Koçluk Belgesi Nedir? (Mesleki Yeterlilik Belgesi)
2017 yılına gelindiğinde ise ilk MYK sınavı düzenlendi. MYK Koçluk Belgesi, Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun hazırlamış olduğu bir sınav sonucu elde edilen belgedir. Bu belge, koçların mesleki alandaki yeterliliklerin ispatı niteliğindedir.
En az 8 müşteri ile 100 saatlik (75 saati ücretli) koçluk tecrübesi (Koçluk eğitimleriniz başladıktan sonra) En az 25 saati ACC unvan başvurunuzdan önceki 18 ay içinde yapılmış olmalıdır. Seviye 1 / Seviye 2 veya ACTP programının tamamının tamamlanması durumunda program kapsamında mentorluk alınması gerekmektedir.
Program AC-Uluslararası Koçluk Federasyonu onaylı olduğu için AC Onaylı Uluslararası sertifikası da eklenebilir. Profesyonel Uzman Koçluk Programını seçerseniz Üniversite (E-DEVLET) Onaylı Profesyonel Uzman Koçluk Sertifikası verilmektedir.
ACTP Sertifikasyonu (Accredited Certified Training Program)
Bu program tele-modüldür, kişilerin telefonla koçluk becerilenin gelişimini de destekler. Bu modül; Altı kez mentor koçluk seansı sunar.
Koç (Seviye 6) ilgili yasal süreçler, kalite normları ve hizmet prosedürleri çerçevesinde; koçluk süreçlerinin iş organizasyonu ve süreç başlatma faaliyetlerini gerçekleştiren, koçluk sürecini yürüten ve bireysel mesleki gelişimini sağlayan nitelikli kişidir.
Diğer koçluk ünvanlarından farklı olarak MCC koçluk kimliğine başvurmanın tek bir yöntemi vardır. 200 saatlik koça özel eğitimin tamamlanması. En az üç ay boyunca 10 saatlik Mentor Koçluğu alınması Mentor koçu bir MMC olmalıdır.
Çalışanların performans ve verimliliği artar, kurumsal bağlılık güçlenir. Koçvari lider, aynı zamanda nesnel bir gözlemci olabilir ve durumları analiz eder. Çalışanları anlayarak, onların gereksinimlerine uygun çözümler üretir. Koçvari lider, farklı bakış açılarına uyum sağlayabilen ve onları yönetebilen bir liderdir.
Süregelen Koç Eğitimi (CCE)
Bu programlar, halihazırda ICF unvanlarına sahip olan ya da temel koçluk eğitimini almış koçlara eğitim olanağı sağlamak amacını taşımaktadır. Bu programlar ayrıca, koçların ünvanlarını yenilemelerine de yardımcı olmak için hazırlanmıştır.
ICF, koçluk mesleği standartlarını belirler ve bağımsız unvanlama sistemi sağlayarak dünyanın birçok yerinde hizmet veren koçlar ile koçluk mesleğine hizmet eder. Koçluk eğitimi ve sertifikasının global ve kurumsal anlamda geçerli olmasının anahtar koşulu ICF akreditasyonudur.
Akademimizin Koçluk eğitimi programı mezunları ICF (ACSTH) onaylı Uluslararası Profesyonel Koçluk Eğitimi ve Sertifikası ile mesleklerinde fark yaratırlar. 2013 yılında resmi gazetede de yayınlandığı üzere Türkiye'de Koçluk meslek olarak kabul edilmiştir.
Yani kişinin hayatını bir bütün olarak ele alarak yaşamını yeniden hayallerine göre dizayn etmesini sağlayan bir yaşam koçluğu diyebiliriz.
Yaşam koçluğu, danışan kişinin potansiyelinin en üst limitlerine çıkmasını ve yaşam hedeflerine ulaşmasını sağlayan profesyonel bir rehberlik sistemidir. Yaşam koçluğu çalışmaları kapsamında kişisel gelişim ve kariyer planları üzerinde durulur. Yaşam koçu, gerekli eğitimleri tamamlamış, alanında uzman kişidir.
Yaşam Koçu olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur. Yaşam Koçu olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.
Uyarlanabilir Sabit Hız Kontrolü (ACC), trafik akışındaki değişken hızlara otomatik olarak uyum sağlamak ve belirlenen takip mesafesini muhafaza etmek için araç hızını dengeler. Sistem 30km/s - 200km/s hızları arasında çalışarak sürücünün üzerindeki yükü hafifletmek amacıyla tasarlanmıştır.
Örneğin 100 km/s ile giden bir aracın önüne 70 km/s ile giden bir araç çıktığında Adaptive Cruise Control, aracın hızını 70 km/s ile gidenin hızına göre ayarlamaktadır. Araç önü boş olan başka bir seride geçtiğide hızını tekrar yükseltir. Sürücünün gaza ya da frene basması gerekmez.
Kotoka Uluslararası Havaalanı için kod ACC olarak gösterilir.
kimler koçluk alabilir? Hayatının bir veya birçok alanında netleşme, karalılık, farkındalık, performans, değişim ve gelişim isteyen tüm bireyler ve kurumlar koçluk hizmeti alabilir.
Profesyonel koç olabilmek için bu alanda düzenlenen sertifikalı eğitim programlarına katılmak gerekir. Özellikle Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ya da Psikoloji Bölümü'nden mezun olan kişiler de Profesyonel Koçluk Eğitimi alarak bu mesleği icra edebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri