Acem Halısı Çiçeği Özellikleri Çok yıllık bir bitki olmasından dolayı her mevsim çiçek açabilir. Fakat daha çok İlkbahar aylarında gelişim gösterir.
Acem halısı, buz çiçeğigiller familyasının ince yapraklı pembe renkli türleridir. Acem halısı çiçeğinin yaprakları küçük, ince çubuk şeklinde, yumuşak ve pütürlüdür. Dalı incecik ve kısa sert tüylüdür. Acem halısı bir kış çiçeğidir, soğuğa dayanıklıdır.
Acem Halısı Çiçeği Ne Zaman Açar? Acem Halısı Çiçeği, genellikle ilkbahar ve yaz aylarında çiçek açar. Ancak doğru bakım ve uygun koşullar sağlandığında, yılın herhangi bir zamanında da çiçek açabilir.
Buz çiçeği güneş ışığını çok sever. Buna rağmen yarı gölge alanlarda da rahatlıkla gelişimine devam edebilen bir çiçektir. Kış aylarında kuruyan yapraklarının budanması çiçeğin gelişimine fayda sağlaması bakımından önemlidir.
Yaz kış yeşil ve çiçekli bir yer örtücü olarak düşünülebilir. -Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs,Haziran. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan ortam sıcaklığı 18-22 derecedir.
İlgili 31 soru bulundu
Acem Halısı (Mezarlık Örtücü) Hakkında
Mezarlıklar için kullanabileceğiniz çok yıllık bir bitkidir. Sert hava şartlarına dayanıklı bir bitkidir. Çok yıllık bir bitki olmasından dolayı her mevsim çiçek açabilir. Fakat daha çok İlkbahar aylarında gelişim gösterir.
Çok yıllık bir bitkidir. Yaprakları İnce yumuşak pütürlü ve çubuk şeklindedir. Güneşli alanda yetiştirilirse daha iyi gelişim gösterir.
· Buz çiçeği aynı zamanda her mevsime ayak uydurabilen bir çiçektir. Ancak kış aylarında aşırı soğuk havalarda zarar görebilmektedir. · Buz çiçeği oldukça hızlı yayılım gösteren bir yapıya sahiptir. Bu nedenle bahçelerde ve parklarda yaygın olarak kullanılan bir çiçek türüdür.
En geç 25 Mart Pazartesi günü kargoya verilir. Otsu olup, çok yıllıktır. Dalları sürünücü karakterdedir, yeri halı gibi kaplar.
Güney Afrika kökenli olup çok sevilen buz çiçeği, sadece güneş gördüğünde açan güneşin gitmesi ile kapanan bir bitkidir. Göz alıcı ve neredeyse fosforlu denebilecek çiçekleriyle ekildiği toprakta halı gibi yayılır.
Acem halısı çiçeği, toprağı adeta güzel bir halı deseni gibi sarmaktadır. İsmi de buradan gelmektedir. Güzel görünümü ve bunun yanında güzel kokusu ile sıklıkla yetiştirilen bitkilerden bir tanesidir.
Makul ölçüde suyu seven mezem bitkisi az sulanırsa boyu daha da kısalır. :Güneş alan toprağı kumlu yerlerde yetişir. Çiçekleri gölgede açamaz.Tohumları Mart ayında sıcak bir yerde çimlendirilir.
Acem halısı çiçeğinin yaprakları küçük, ince çubuk şeklinde, yumuşak ve pütürlüdür. Dalı incecik ve kısa sert tüylüdür. Acem halısı bir kış çiçeğidir, soğuğa dayanıklıdır.
Acem halısı, İran halısına verilen addır.
Çok temiz, neredeyse zararlısı olmayan, böcek yapmayan, sıcağa, soğuğa dayanıklı en güzeli hiç bakımda istemeyen çok dayanıklı bir varyete. Çiçekler 6-8 cm çapa erişebiliyor.
Uzun ömürlü çiçek çeşitleri arasında en öne çıkanlar ; gelincik çiçeği, ezan çiçeği, çan çiçeği, ekinezya çiçeği, kasımpatı çiçeği ve haseki küpesi olarak sıralanabilir. İlk olarak çan çiçeğini inceleyelim.
Tanımı: Bir yıllık, iki yıllık ve çok yıllık otsu-odunsu bitkilerdir.
Buz Çiçeği Bakımı
Güneşli ve sıcak bir ortamı sever. Saksıda yetiştirilecekse, saksının altına drenaj delikleri açılmalıdır. Toprağı, kumlu ve iyi drene edilmiş olmalıdır. Sulama sıklığı, toprağın kurumasına göre ayarlanmalıdır.
Buz çiçeğinin çoğaltılması çok kolaydır. Tohumla ya da çelik alma yöntemiyle rahatlıkla çoğaltabilirsiniz. Tohumları ilkbaharın erken dönemlerinde nemli toprak yüzeyinde ve sıcak bir ortamda filizlendirebilirsiniz. Çelikten alma yöntemini yaz mevsimi boyunca gerçekleştirebilirsiniz.
Acem borusu tohumlanarak kendi kendine çoğalır. Bunun önüne geçmek için, tohum kapsüllerini koparabilirsiniz.
Tohumlar hazırlanmış çiçek yataklarına ya da üretim saksılarına nemli toprak doldurulduktan sonra serpilerek dikilir. Tohumlar oldukça küçük olduklarından ince kum ile karıştırarak homojen olarak toprak yüzeyine yaymanız iyi olacaktır. 20 derece sıcaklık ve nemli ortam Kraliyet halısı tohumları için yeterlidir.
Çelik ve tohumla çoğaltılabilirler. Çabuk kuruyan ve süzek toprak severler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri