Acem Halısı geniş alanlara hızla yayılır. Yaz aylarında daha sık sulanmalıdır. Kış aylarında ise hafta bir olacak şekilde sulama yapmanız yeterli gelecektir. Sabah saatlerinde ya da akşam serinliğinde sulama yapılmalıdır.
Acem Halısı çiçeği kök yapısından dolayı suyu pek sevmez. Fakat çiçeklerin kurumaması için nemlendirmek önemlidir. Saksıda yetiştirilmesi pek uygun değildir. Eğer saksıda yetiştirmek istiyorsanız oldukça geniş ve büyük saksılar kullanmalısınız.
Acem Halısı Çiçeği, bol güneşli alanlarda yetişir. Dolayısıyla, bahçenizde veya çiçek tarhanızda güneşli bir yere dikin. Toprağı nemli tutun, ancak suyu fazla kaçırmayın.
Makul ölçüde suyu seven mezem bitkisi az sulanırsa boyu daha da kısalır. :Güneş alan toprağı kumlu yerlerde yetişir. Çiçekleri gölgede açamaz.Tohumları Mart ayında sıcak bir yerde çimlendirilir.
Buz çiçeği güneş ışığını çok sever. Buna rağmen yarı gölge alanlarda da rahatlıkla gelişimine devam edebilen bir çiçektir. Kış aylarında kuruyan yapraklarının budanması çiçeğin gelişimine fayda sağlaması bakımından önemlidir.
İlgili 44 soru bulundu
Buz çiçeği, güneş ışığını seven bir çiçek türüdür. Ayrıca yarı gölgeli olan alanlarda da gelişimine devam edebilmektedir.
Buz Çiçeği evde bakılır mı? Buz çiçeği bakımında kumlu, humuslu toprak tercihi önemlidir. Nemli topraklardan çok hoşlanmayan bir bitki olması bakımından toprağın kuru olmasına dikkat edilmelidir. Evlerde, saksı içinde bakımı yapılan buz çiçeklerine vitamin takviyesi yapmak fayda sağlayan bir işlemdir.
Aynı zamanda balkon gibi alanlarda saksılarda da yetiştirilebilen bitki, eğer saksı da yetişirse bu sefer de aynı şekilde saksı çevresinde sarkarak yayılma işlemini gerçekleştirecektir.
Acem Halısı Tohumu (100 Tohum)
Bitki hassas olduğu için yaya trafiğinden uzak bir şekilde ekilmesi tavsiye edilir. Yaz kış yeşil ve çiçekli bir yer örtücü olarak düşünülebilir. -Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs,Haziran. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz.
Acem Halısı (Mezarlık Örtücü) Hakkında
Mezarlıklar için kullanabileceğiniz çok yıllık bir bitkidir.
Acem halısı çiçeği, toprağı adeta güzel bir halı deseni gibi sarmaktadır. İsmi de buradan gelmektedir. Güzel görünümü ve bunun yanında güzel kokusu ile sıklıkla yetiştirilen bitkilerden bir tanesidir.
Acem halısı, İran halısına verilen addır. Düğüm tarzları da Türkiye'de dokunan halılardan farklıdır. Acem düğümü veya İran düğümü denilen dokuma tarzı Gördes düğümü veya Türk düğümü şeklinde anılan dokuma tarzından daha gevşek olup, kalite ve dayanıklılık açısından daha zayıftır.
Bakımı kolay bir çiçektir. İklim İsteği: Her iklime uyum sağlayabilen çiçek fidesidir. Kışın soğuklarına ve yazın yakıcı soğuklarına dayanıklı bir çiçek türüdür.
Çok yıllık bir bitkidir. Yaprakları İnce yumuşak pütürlü ve çubuk şeklindedir. Güneşli alanda yetiştirilirse daha iyi gelişim gösterir.
Lavinia çiçeği misk çiçeği ya da ölüm çiçeği olarak da bilinmektedir. Son derece dikkat çekici güzelliğe ve özelliklere sahip olan bu bitki çiçek açan bir türdür. Evlerde ve bahçelerde rahatlıkla yetiştirilebilirler. Bitkinin çiçek açtığı evrede önce tomurcuklar belirir.
Sıklamen aktif olduğu bahar ve kış aylarında fazla soğuktan korunmalı ve susuz bırakılmamalıdır. Sıklamen çiçeği ağustos ayında hafif toprağı nemlendirilmelidir. Kış aylarında ise haftada bir defa sulamak bitki için yeterli olmaktadır. Soğuk olmayan yumuşak bir su verilmesi bitkinin ihtiyaç duyduğu suyu sağlamaktadır.
Tohumlar hazırlanmış çiçek yataklarına ya da üretim saksılarına nemli toprak doldurulduktan sonra serpilerek dikilir. Tohumlar oldukça küçük olduklarından ince kum ile karıştırarak homojen olarak toprak yüzeyine yaymanız iyi olacaktır. 20 derece sıcaklık ve nemli ortam Kraliyet halısı tohumları için yeterlidir.
Acem borusu nasıl çoğaltılır? Acem borusu çoğaltmak çok kolaydır! Tohumla, çelikle ya da çevresinde kendi kendine ürettiği fidanları ayırmak suretiyle çoğaltılabilir.
Çiçek ne zaman sulanmalı sorusunun yanıtı, bitkinin güncel nem ihtiyacına bağlı olarak belirlenmelidir. Bitkinin toprağının kuruduğunu gözlemleyerek sulama zamanını belirleyebilirsiniz. Sulama günlerinin her hafta düzenli olarak takip edilmesi önerilir. Fazla nem kullanımı, köklerin nefes almasını engeller.
Tohumlarınızı çimlendirmeniz uygun koşullar altında en az 3 gün sürer. Ancak tohumun cinsine göre bu süre 5 günü de bulabilir. Tüm aşamalara dikkat etmeniz ve uygun bir ortamda muhafaza etmeniz çimlenme süresi üzerinde son derece etkilidir.
Buz çiçeği bitkisi, güneşli yerleri sever ve bol güneş alan yerlerde daha iyi gelişir. Ancak aşırı sıcaklardan hoşlanmaz ve özellikle yaz aylarında doğrudan güneş ışınlarından korunmalıdır. Bu nedenle, özellikle sıcak iklimlerde yetiştirilecekse, öğle saatlerinde güneşten korunaklı bir yere yerleştirilmelidir.
Ortam sıcaklığı 7 derecenin altına inmemelidir. ⏩ Düzenli sulamak önemlidir. Kış aylarında soğuktan koruyarak az sulanmalı, yaz aylarında ise sulama arttırılmalıdır.
En geç 25 Mart Pazartesi günü kargoya verilir. Otsu olup, çok yıllıktır. Dalları sürünücü karakterdedir, yeri halı gibi kaplar.
Soğuk su köklere zarar verebilir. Bitkinizin sulanması için en uygun zaman erken sabah veya geç akşam saatleridir. Bu saatlerde su daha iyi emilir ve bitki yaprakları güneşe maruz kalmadan kurur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri