Öğrencilik durumu aktif ya da donuk olan öğrenciler, bu işlemi yaptırmak için bankaya yönergede belirtilen kayıt ücretini öder. Dekontu ile birlikte İrtibat Bürolarına gider kayıt yenileme işlemini yaptırır. Kayıt yenileme işlemi öğrenci numarasından erişilerek yapılır.
Pasif öğrenciliği aktifleştirmek için, kayıt yenileme işleminin yapılması gerekir. Kayıt yenileme işlemi, her akademik yılın başında yapılır. Kayıt yenileme işlemini yapmak için, öğrencilik bilgileri ile birlikte ilgili bankaya kayıt yenileme ücreti yatırılır.
Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılmaktadır ve para yatıran öğrencinin öğrencilik durumu ertesi gün aktif duruma geçmektedir.
Aktif Öğrenci: Yeni kayıt yapan veya içinde bulunulan dönem için kayıt yenileten öğrencinin öğrencilik durumu. Aktif öğrenci, öğrencilik haklarından faydalanan ve sınavlara girebilen öğrencidir. Donuk Öğrenci: İçinde bulunulan dönem için kaydını yeniletmeyen öğrencinin öğrencilik durumu.
Bilgi girişleri tamamlanıp girişler kontrol edildikten sonra "Ön Kayıt" durumundaki öğrenci "Aktif " duruma getirilir.
İlgili 28 soru bulundu
Kayıt yenileme tarihleri içinde öğrencilerimiz, kayıt yenileme işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğini, aof.anadolu.edu.tr adresi öğrenci otomasyonu bağlantısından mutlaka kontrol etmelidir.
Pasif öğrenci yazan kişilerin kayıtlı oldukları üniversitenin akademik takvimine göre ders seçim işlemlerini yapmalarının ardından danışman onayı ile aktif öğrenci yapılması mümkündür. Ders kaydı yapılana kadar ''pasif öğrenci'' olarak sistemde gözükmesi mümkündür.
Üniversitede kullanılan pasif öğrenci terimi, öğrencilerin okul hayatına bir süre devam etmeyeceğini gösterir. Öğrenciler bölümlerde yer alan ders seçimlerini yapmadığında sistem tarafından otomatik olarak pasif öğrenci statüsüne dahil edilir.
Ders seçim işlemi aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden yapılabilecek. AÖF kayıt yenileme ücretleri Ziraat Bankası ATM'lerinden yatırılabilecek. Öğrencilerin aof.anadolu.edu.tr adresinden kayıt yenileme işleminin gerçektirildiğini kontrol etmesi gerekiyor.
Aktif: Bu statüdeyken açık işlere başvurabilir, işverenin sorgularında görünürsünüz, ve işveren sizi seçebilir. Pasif: Sistemi kullanma sıklığınıza göre alabileceğiniz bu statü, işverenlerin işgücü istemlerine eleman seçme işlemlerinde son sıralarda bulunmanıza neden olur.
Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
AÖL KAYIT YENİLEME NE ZAMAN? Yayımlanan kılavuz sonrasında AÖL kayıt yenileme işlemleri için de tarihler belli oldu. AÖL kayıt yenileme işlemleri, 16 Mayıs 2023 tarihinden, 23 Haziran 2023 tarihi mesai bitimine kadar yapılabilecek.
180 küsür puanım ve 6 zorunlu dersim var.
şuanda eğer gideceğiniz üniversitenin sitesine giriş yapabiliyorsanız ve ösymde okuduğunuz üniversite gözüküyorsa kayıt oldunuz fakat pasif öğrencisiniz demektir. e devletteki olay ise ders kayıtlarından sonra olacak. öğrenci belgeniz lazımsa eğer ders kayıtlarından sonrayı bekleyeceksiniz ya da gidip siz alacaksınız.
E-devlet kapısı (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir) üzerinden sayfanıza giriş yaparak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı kurumuna giriniz. Ardından Öğrenci Belgesi Sorgulama sekmesine tıkladığınızda öğrencisi olduğunuz okul sayfada listelenecektir.
Öğrencilik durumu sistem üzerinde silik olan öğrenciler Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek kayıt yenilme işlemlerini yaptıracaklardır.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Pasif öğrenci statüsü, öğrencinin kaydının isteyerek yenilemediği ya da kaydın yenilenmesinde bir sıkıntı çıktığı durumlarda sisteme yansıyan bir statüdür. Öğrenci bilgi sisteminde pasif öğrenci yazıyor olması, kişinin kayıt yenilemek için gerekli koşulu sağlamaması demektir.
Bu durumda ekranda AÖL sınav iptal uyarısı beliriyor. Bu durumda girmiş olduğunuz sınav iptal ediliyor. AÖL SINAV İPTAL UYARISI NE ANLAMA GELİYOR? Eğer hatanız olduğunu düşünmüyorsanız yeniden sınava girmeyi deneyin.
ön edit: okuduğunu anlamayanlar için bir kez daha ifade edelim. tüm ödemelerini yapan, tüm kayıtlarını eksiksiz gerçekleştiren öğrencilerin kaydı an itibarı ile pasif durumdadır.
Bu belge, üniversitede öğrenim gördüğünü gösteren bir belgedir. Bu yüzden bu belgeyi sadece herhangi bir üniversitede eğitimine devam edenler ya da mezun olduğu halde henüz diploma almamış olan öğrenciler alabilir. İçeriği ise şu şekildedir: T.C Kimlik Numarası
Çomaklı, Habertürk'te katıldığı canlı yayında “Bizde pasif öğrenci denilen kaydını yenilemeyen öğrencidir. Kaydını yapmayan öğrenciye kimlik kartı verilmediği için bu kişiler öğrenci indiriminden yararlanamıyor” dedi.
T.C. kimlik numarası ve şifreyle e-devlete giriş yapıldıktan sonra, arama çubuğuna "öğrenci belgesi sorgulama" yazılır ve ilgili ekrana ulaşılır. Kişi, öğrenim durumuna göre Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı veya Milli Eğitim Bakanlığı'nı seçerek, öğrenci belgesini alabilir.
Öğrencilik durumu aktif ya da donuk olan öğrenciler, bu işlemi yaptırmak için bankaya yönergede belirtilen kayıt ücretini öder. Dekontu ile birlikte İrtibat Bürolarına gider kayıt yenileme işlemini yaptırır. Kayıt yenileme işlemi öğrenci numarasından erişilerek yapılır.
2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Bahar yarıyılında ders kaydı yapan öğrenciler Öğrenci Bilgi Sisteminde "Aktif", ders kaydı yapmayan öğrenciler ise "Pasif" olarak gözükecek, bilgileri YÖKSİS'e bu şekilde aktarılacaktır. Öğrenim durumu "Pasif" olarak gözüken öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanamayacaklardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri