Aynı anda iki üniversite okunabilir mi Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur. Yani sonuç olarak aynı anda örgün iki lisans ya da aynı anda örgün iki önlisans okunamaz.
Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (Ön Lisans, Lisans ve Lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir.
Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilir.
Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler kaydını aktif ettikten sonra her öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak geçiş yapabilirler.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi dışında başka bir üniversitede açık veya uzaktan eğitim sistemi ile öğrenim gören öğrenciler de aynı alanda olmamak üzere İkinci Üniversite kapsamında başvuru yapabilirler.
İlgili 16 soru bulundu
Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur. Yani sonuç olarak aynı anda örgün iki lisans ya da aynı anda örgün iki önlisans okunamaz.
Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmektedir.
Açıköğretime kayıtlı öğrencilerin örgün bir öğretim programında okumalarında herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Açıköğretimde okurken bir örgün öğretim programına yerleştirilen bir aday kayıt yaptırmak istediği örgün öğretim programının eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğine tabi olarak kayıt yaptırır.
Öğretim planından en az 35 kredilik dersi tamamlayan ikinci sınıf, en az 70 krediyi tamamlayanlar üçüncü sınıf öğrencisi olarak sayılırken yapılan değişiklikle; artık en az 30 kredilik dersi tamamlayan ikinci sınıf ve en az 60 kredi tamamlayanlar üçüncü sınıf öğrencisi olarak sayılacaklar.
İkinci öğretim uygulanan yükseköğretim kurumlarında gerektiğinde hafta tatilinde de eğitim-öğretim yapılabilir. MADDE 6- İkinci öğretimde öğrenim gören öğrenciler, ikinci öğretim programlarından normal örgün öğretim programlarına yatay geçiş yapamazlar.
Yatay geçiş yapabilmek için öğrencinin genel not ortalaması 100 üzerinden en az 60 olmalıdır. Bu alt sınır üniversiteler tarafından yükseltilebilir. Bir öğrencinin yatay geçiş başvurusu yapabilmesi için, lisans okuyorsa hazırlık sınıfı hariç 2 dönem bitirmiş olmalıdır.
Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları (4 Yıllık)
Farklı mekânlardaki öğrenci, öğretim elemanı ve eğitim araçlarını iletişim teknolojileri ile bir araya getiren eğitim modellerini kapsayan uzaktan eğitim, çağın teknolojisinden yararlanılmasını sağlayan bir eğitim felsefesidir.
Evet kayıt olunabiliyor, aynı bölüm olmadığı sürece.
Aynı anda iki üniversite okumak için, bir üniversitede ön lisans veya lisans programına kayıtlı olmak gerekir. İkinci üniversiteye kayıt yaptırmak için, herhangi bir sınava girmeye gerek yoktur.
Ön lisans programı mezunu ya da öğrencisi iseniz Ön Lisans programlarına, Lisans programı öğrencisi ya da mezunu iseniz hem Ön lisans hem de Lisans programlarına okuduğunuz ya da mezun olduğunuz programın aynısı olmamak kaydıyla kayıt yaptırabilirsiniz.
Açıktan üniversite okumak, öğrenciler tarafından tercih edilebiliyor. Açıköğretim üniversitelerinde istenen çok fazla bölüm bulunuyor. İstenilen bölümler seçilerek, kişilerin açıköğretim eğitime katılması mümkündür.
Öğrenciler seçmiş oldukları sınav merkezlerinde sınava katılırlar. Öğrencilerin; ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi il, ilçe, bina, salon, sıra, tarihte ve saatte sınava gireceği “Fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi”nde belirtilmektedir.
Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.
Açık Öğretim Lisesinde örgün eğitimdeki normal liseler gibi sınıf geçme sistemi yoktur. Dolayısıyla Açık Lisede sınıf geçme ve kalma terimleri de yoktur. Açık Öğretim Lisesinde ders geçme sistemi vardır.
Geriye kalan vakti çok iyi değerlendirirseniz açık liseye gitmek sizin için büyük bir avantaj olacaktır. Açık lise okuyan bir öğrenci mezun olduktan sonra üniversite okuyabilir mi? Tabi ki okuyabilir.
Örgün öğretimin herhangi bir programına yerleştirilmiş olan adaylar, açık öğretim programlarına kayıt koşullarına uymak suretiyle, aynı öğretim yılında kendi alanları dışındaki bir açık öğretim programına kayıt yaptırabilirler.
Sınavsız 2. üniversite kimler başvurabilir? Sınavsız ikinci üniversiteye, aşağıdaki şartları taşıyan kişiler başvurabilir: Yükseköğretim kurumlarından ön lisans veya lisans diploması almış olmak veya halen bu programlarda kayıtlı olmak. 18 yaşını doldurmuş olmak.
İkinci Üniversite kapsamında okumak ücretsiz midir? Hayır ücretsiz değildir. Okulların dönemlik harç ücretleri yatırılarak ikinci üniversite kapsamında okumaya devam edilebilir.
Adaylar, https://aoskayit.anadolu.edu.tr kayit adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısından e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra İkinci Üniversite bağlantısındaki açıklamalar doğrultusunda başvuru adımlarını tamamlayarak Çevrim İçi (Online) Başvuru işlemini gerçekleştirecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri