Açıköğretim bölümleri 2 yıllık (önlisans) ve 4 yıllık (lisans) olarak hizmet vermektedir. Bu yıl 2 yıllık açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırabilmek için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarından Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girmek ve en az 150 puan almak gerekmektedir.
Temel Yeterlilik Testi'nden 500 puan üzerinden 150 ve yukarı alan üniversite adayları, ön lisans bölümlerini, AYT'den ise 180'i geçen adaylar 2 yıllık açıköğretim programlarına girebilir.
Açıköğretim; alışılmış, örgün ve geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, okul kampüsüne gitme zorunluluğu olmayan, derslerin tamamen bilgisayar vasıtasıyla sanal ortamda işlendiği, katılımcıların dersleri istediği zaman ve istediği yerde tekrar izleyebildiği eğitimin adıdır.
Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.
Anadolu Üniversitesi'nin yanı sıra Ankara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi'nde 4 yıllık lisans bölümleri yer alıyor. 4 yıllık lisans bölümleri Sayısal, Sözel ve Eşit Ağırlık puan türüne göre alım yaparken 2 yıllık Önlisans bölümleri ise TYT puan türüne göre alım yapıyor.
İlgili 35 soru bulundu
Açık Öğretim Lisesinde not sistemi 100'lük sistem olarak uygulandığından bir dersten başarılı olmak için, 45 puan alınması gerekir.
Açıköğretim bölümleri 2 yıllık (önlisans) ve 4 yıllık (lisans) olarak hizmet vermektedir. Bu yıl 2 yıllık açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırabilmek için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarından Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girmek ve en az 150 puan almak gerekmektedir.
İkinci Üniversite Nedir? Bir üniversiteden mezun ya da halen okumakta olanların herhangi bir sınava girmeden İstanbul Üniversitesi Açık öğretim Programlarına kayıt yaptırabileceği sisteme Sınavsız İkinci Üniversite diyoruz.
Açıköğretim sistemi ile eğitime başlamak için üniversite sınavında ilgili puan türünde barajın üzerinde bir puan almak gerekir.
Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı “ÖSYS Yeni Kayıt” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.
Öncelikle eğitim herkes için 4 yıllıktır. 2005 yılı itibariyle liselerin 4 yıla çıkarılmasıyla önce örgün liselerde, 2008-2009 itibariyle de Açık Öğretim Lisesi´nde eğitim 4 yıla çıkarılmıştır. Açık Öğretim Lisesinde veya örgün okullarda 3 yıllık okuyan bir öğrenci Açık Öğretim Lisesi de de 4 yıllık sisteme tabidir.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda elde edilen puan AYT veya YDT puan türleri fark etmeksizin 1 sene boyunca geçerlidir. Aday öğrenci, YKS puanını bir sonraki YKS sınavına kadar kullanabilir. Fakat Temel Yeterlilik Sınavı olarak bilinen TYT türünde elde edilen puanlar 2 yıl boyunca geçerlidir.
AÇIK LİSE ÖĞRENCİLERİ YKS SINAVINA GİREBİLİR Mİ? Açık öğretim lisesinde eğitim gören öğrenciler tıpkı örgün eğitimde eğitim gören öğrenciler gibi YKS sınavına girebilirler.
TYT'de 150 Puan Barajını Geçmek İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor? TYT'de 150 puan barajını aşmak isteyen bir öğrencinin en az 16 net yapması yeterli olacaktır.
7) Bir örgün yükseköğretim programında okuyanlar veya bu programlardan mezun olanlardan, açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç, açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesinin lisans / önlisans programlarından herhangi birinde öğrenci olanlar kayıt olamazlar. Herhangi bir üniversitenin lisans düzeyindeki programlarında kayıtlı/mezun olanlar, kayıtlı/mezun oldukları aynı programa kayıt olamazlar.
Açıktan üniversite okumak için kişilerin lise mezunu olması gerekiyor. Lise mezunu olmayan kişilerin, açık öğretime kayıt olması mümkün değildir. Açıköğretim üniversiteleri ilk olarak lise diplomasını talep ediyor. Lise diploması olmayan bireyler, açıktan üniversite okuyamıyor.
AÖF Önlisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünde en az 150 puan almak, lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Alan Yeterlilik Testi (AYT) puan türünde en az 170 puan almak gerekiyor.
SADECE TYT PUANI İLE TERCİH YAPILIR MI? Tercihini sadece TYT olarak belirleyenler, TYT puanı ile 2 yıllık önlisans bölümleri üzerinden tercih yapabiliyor. 2 yıl öğrenim süreci bulunan bölümlere sadece TYT'ye girerek tercih yapılabilir.
Eğitim & Kariyer konusunda 5,8b cevap paylaştı. Merhaba, 2 yıllık bölüm için evet tyt yeterli olacaktır. AYT veya YDT'ye girmenize gerek yok.
Üstten ders alıp , yaz okulu ile birlikte en erken yarım dönem farkla mezun olunur ama bir senede bitmez.
Aynı anda iki üniversite okunabilir mi
Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur. Yani sonuç olarak aynı anda örgün iki lisans ya da aynı anda örgün iki önlisans okunamaz.
2023-2024 öğretim yılında dönemlik kayıt ücretleri 1180 lira ile 2 bin 80 lira arasında değişiyor. Geçtiğimiz yıl dönemlik ücreti 620 lira olan bölümlerin hepsinin dönemlik ücreti yüzde 90,25 zamla 1180 liraya çıkarken 870 lira dönemlik ücreti olan bölümlerin ücreti ise yüzde 80,45 zamla 1570 liraya çıktı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri