Beyaz deri çantaları temizlemek için kullanabileceğiniz zeytinyağı, sirke, alkol, pudra, limon, karbonat, diş macunu, mısır nişastası ve tartar kremi gibi farklı ürünler bulunur. Ancak yine de güvenli bir temizlik için işin profesyonellerinden yardım almanız tavsiye edilir.
Deri çantalar kesinlikle çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır. Deri suyu sevmez. Temizlik işlemi için ılık suya az miktarda narin ciltler için olan sıvı sabunlarından eklenir. Sabun aynı zamanda derinin dezenfekte olmasını sağlayacaktır.
Bunun için bir kaba 1 kaşık beyaz sirke ve yarım kaşık zeytinyağı döküp karıştırılmalıdır. Bu karışım sprey şişesinin içerisine eklenerek beyaz çantadaki lekeli bölümlere sıkılmalıdır. Daha sonra nemli bir bezle silip kuru bezle kurulanmalıdır.
TEMİZLEME. Haftalık olarak ürün yüzeyindeki toz veya kiri, nemli veya gerektiğinde saf sabunlu su ile ıslatılmış beyaz ve yumuşak pamuklu bir bezle alınız, durulayınız ve kurulayınız. Özellikle yaz aylarında ürünün kol ve kafa dayanmış kısımlarında birikebilecek teri yine aynı şekilde bekletmeden temizleyiniz.
Bir kaba yarım kaşık zeytinyağı ile bir kaşık beyaz sirkeyi döküp karıştırın daha sonra elde edilen karışımı sprey şişelerinin içine doldurup lekelenmiş olan beyaz deri çantanın üzerine sıkın ve birkaç dakika bekletip daha sonra nemli bir bez ile silin ve kuru bez ile kurulayın.
İlgili 35 soru bulundu
Beyaz deri koltuk nasıl temizlenir sorusuna ilk yanıt olarak sirke ve su karışımı verilebiliyor. Ev temizliğinin her bir alanında kullanılan sirke, deri koltuk temizliğinde de en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor.
Temiz ve hafif nemli bir beze çok çok az miktarda sabun alın. Bu bezi kullanarak deriyi dairesel hareketlerle nazikçe temizleyin ve kurumaya bırakın. Ardından derinin nemini geri kazanması için deri bakım kremi uygulamayı ihmal etmeyin. Eşit oranda karıştırılan su ve beyaz sirke ile temizleyebilirsiniz.
Suni deri temizliğinde genellikle su bazlı temizleyiciler veya sabunlu su kullanılabilir. Klorlu veya çözücü bazlı temizleyiciler kullanmaktan kesinlikle kaçının. Çünkü bu tür kimyasallar suni deriye zarar verebilir.
Islak mendil gibi malzemeler kullanılmamalıdır, çünkü ıslak mendil içerisindeki kimyasal maddeler çanta yüzeyinde renk bozulmalarına sebep olabilir. Ayrıca temizlik malzemesi olarak kesinlikle renk açıcı, ağartıcı kimyasallardan -çamaşır suyu gibi- kaçınılmalıdır.
Suni derinin üzerindeki lekeleri çıkarmak için en etkili yöntem, lekenin fazla beklememesidir. Çay ve kahve gibi lekeler olduğunda, yüksek emicilik özelliğine sahip yumuşak bezler kullanmalısınız. Bir şey döküldüğü an, bezi lekenin üzerine koyup emilmesini beklemelisiniz. Ardından nemli bir bezle silebilirsiniz.
Deri çanta zamanla kurur ve elastikiyetini kaybeder. Kuruyan çantada çatlaklar ve soyulmalar olabilir. Bunları önlemek için deri çantalar düzenli aralıklarla yağlanarak temizlenmelidir. Bunun için tatlı badem yağı veya vazelin ile deri temizleme yapılabilir.
Çanta Kuru Temizlemeye Verilir mi? Çanta kuru temizlemeye verilir mi sorusunun ikili bir cevabı vardır: Evet, çanta kuru temizlemeye verilir, ama Dry Center gibi konusunda uzman bir kuru temizlemeciye.
Sürekli sürtünme, baskı ve gerilme, derinin zamanla soyulmasına yol açabilir. Fiziksel Darbeler: Düşürme, sıkıştırma veya çantanın sert yüzeylere sürtülmesi gibi fiziksel etkenler, derinin yüzeyinde çatlaklara veya soyulmalara neden olabilir. Doğal Yıpranma: Suni deri ürünlerde zamanla doğal yıpranma oluşabilir.
Çamaşır makinesinde çanta yıkarken mutlaka d şük sıcaklığa sahip programlar tercih edilmelidir. Buna ek olarak kısa programların tercih edilmesi önemli bir konudur. Okul çantası makinede nasıl yıkanır sorusuna 30 derecede ve kısa programda yanıtı verilebilir. 30 dakika yıkama programı temizlik için yeterli olacaktır.
Deride Oluşan Yağ Lekesinin Temizliği
Yağ damlası için arap sabunu veya bulaşık deterjanı işinizi görebilir. Birebir oranında su ile karıştırdığınız bulaşık deterjanı veya arap sabunu yağı temizlemek için yeterli olacaktır. Hazırlanan bu karışımı mikrofiber nemli bir bezle lekeli bölgeye uygulayın.
Nemlendirici bir krem veya deri için özel bakım yağlarından biri çizik bölgesine sürülmelidir. Bu, derinin elastikiyetini artırarak çiziklerin görünümünü azaltabilir. Nazikçe Ovma: Nemlendirici sürüldükten sonra, yumuşak bir bez yardımıyla çizik üzerine hafifçe basınç uygulayarak dairesel hareketlerle ovulmalıdır.
Sirke ve arap sabununu karıştırıp bir beze az miktarda yedirin ve deriyi ovalayarak silin. Sonrasında kalıntıları temizlemek için pamuklu bir bez ile silmeniz yeterlidir. Kesinlikle ama kesinlikle ıslak mendil kullanmayın! (Islak mendil içinde bulunan alkol ve diğer kimyasallar deriye zarar verir.)
Biraz sabun ve sıcak suyu birbiriyle karıştırdıktan sonra yumuşak bir sünger veya bir bez ile botunuzu silebilir, çok daha sağlıklı ve temiz bir bot elde edebilirsiniz.
Nemli bez ile temizlik yapmak, deri koltuklar için en uygun yöntemdir. Ancak bunun yeterli olmadığı durumlarda, yani koltuk üzerinde inatçı kirlerin yer aldığı durumlarda, yumuşak kılları olan bir diş fırçasından yararlanılabilir. Diş fırçası ile hafifçe ovmak suretiyle deri koltuk temizleme işlemi tamamlanabilir.
Suni deri temizliği sırasında kesinlikle çamaşır suyu ya da çeşitli kimyevi solventler (gaz, benzin, mazot, tiner, aseton) kullanılmamalıdır. Bu tür maddeler deriye zarar verir ve ömrünü kısaltır, renginde solma ya da dokusunda bozulma yapar.
Sentetik deri, suya dayanıklı ve leke tutmaya karşı daha dirençli olduğu için, temizlik işlemleri genellikle daha kolay tamamlanır. Ayrıca, sentetik deri, doğal deriye göre daha az emici olduğu için, lekeler yüzeye yayılmadan önce kolayca temizlenir.
Gerçek deriye oranla suni deri çabuk yıpranır ve dökülmelere daha açık bir kumaş yapısındadır.
1-Deri kaplı eşyanızı tüy bırakmayan bir ıslak bezle iyice temizleyin. 2-Daha sonra geniş bir pamuk parçasına vazelin sürün. 3-Sürdüğünüz vazelin ile tüm yüzeyini silin. Doğal derinin üzerindeki gözeneklerin tamamen temizlenmesi için bu pratik bakım yeterli olacaktır.
Deri ayakkabıların temel temizliği at kılı fırçası ile yapılabilmektedir. Ayakkabı üzerinde yer alan tozların ve kirlerin giderilmesi için at kılı fırçası ile fırçalama yapılabilir. Ayakkabının taban ile birleşen kenarının fırçalanmasının ardından hafif nemli bir bez yardımı ile silinebilir.
Deri eşyalar, damıtılmış su ve hassas yapıdaki çamaşır deterjanı kullanarak temizlenebilir. Özellikle deri araç koltuğu temizlerken, temizlik ürününü spreyli şişeye boşaltmak işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Deri koltuğu düzenli olarak buharla temizlemek, hijyenik kalmasını da sağlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri