Başvuruyu değerlendiren
Açıköğretim ve uzaktan eğitim programlarında, Talim ve Terbiye Kurulunun kararı kapsamında olan öğrenciler, mezuniyetlerinden sonra pedagojik formasyon eğitimi sertifika programı ile Öğretmenlik Mesleği Tezsiz Yüksek Lisans programına katılabilecek.
Başvurular çevrim içi olarak gerçekleştirilecek
Başvuru yapmak isteyen adaylar Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 09-11 Eylül 2022 tarihleri arasında saat 23.59'a kadar çevrim içi olarak pedagoji.anadolu.edu.tr adresinde ilan edilen linkten yararlanarak başvurularını çevrim içi şekilde yapabilecekler.
Yükseköğretim Kurulu tarafından sürece ilişkin yeni kararlar alınıncaya kadar, dersler uzaktan öğretim yoluyla gerçekleştirilecektir.
Sınıfta formasyon dersi almayı uygun görürken, açıköğretim ® ve uzaktan eğitim alan öğrencileri için mezun olma şartı getirmiştir. Dolasıyla Yüksek Öğretim Kurumu anayasanın eşitlik ilkesine aykırı karar vermiştir.
İlgili 23 soru bulundu
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına sadece mezun öğrenciler (örgün, açık ve uzaktan öğretim lisans mezunları) başvurabilecektir (Bkz.
Online başvuru linki 21 Ağustos 2023 Pazartesi günü saat 9.00'da https://pedagoji.anadolu.edu.tr/ web sayfamızda ilan edilecektir.
İstanbul Üniversitesi AUZEF kapsamında formasyon eğitimi bulunmamaktadır.
2022-2023 Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı'na yapılacak başvurular çevrim içi olarak gerçekleştirilecektir.
Bu yönüyle öğrenim gördüğünüz bölümden mezun olabilmek için bölüm ders planında yer alan 240 AKTS'lik dersleri alıp başarmış olmanız gerekmektedir. Pedagojik Formasyondan mezuniyet diye bir tanım yoktur. Lisans eğitimini pedagojik formasyon derslerini alarak veya almadan mezun olmak isteğe bağlıdır.
Lisans öğrencileri için Pedagojik Formasyon Eğitimi (2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi) başvuruları başlamıştır. Üniversitemiz 2023/2024 eğitim-öğretim yılı Lisans Programları Pedagojik Formasyon Eğitimi başvuruları 27 Eylül - 06 Ekim 2023 tarihleri arasında Öğrenci İşleri biriminden yapılabilecektir.
Bilindiği üzere, 23 Ekim 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 2023 Eğitim Vizyon Belgesinde; "Sertifikaya dayalı Pedagojik Formasyon uygulaması kaldırılacak ve yerine yurt sathında kolay erişilebilir lisansüstü düzeyde Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı açılacaktır.
5. Akademik takvim: Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı güz ve bahar dönemi olmak üzere iki dönemde yürütülecektir. Öğretmenlik Uygulaması I ve II dersleri yüz yüze ve ilimiz sınırları içindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda yapılacaktır.
Pedagojik Formasyon dersleri, lisans eğitimi almakta olanlara 5. yarıyıldan başlayarak dört yarıyıl (2 yıl), lisans eğitimini tamamlayanlara iki yarıyıl (1 yıl) olacak şekilde bir bütün olarak uygulanır.
*Kesin kayıt işlemleri şahsen veya noter onaylı vekâletname ile yapılacaktır. * Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı harç ücreti (8200 TL) iki eşit taksitte (4100 TL + 4100 TL) dönem başlarında bankaya yatırılacaktır.
Öğrenim ücretinin I. taksitinin (4100 TL) ödendiğine dair banka dekontu (Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti toplam 8200 TL olup, iki eşit taksitte ödenecektir.). Banka hesap bilgileri aşağıda verilmiştir.
durumunda da öğrenciler Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı öğrenim ücretinin tamamını öder. 9. Ücret: Programa kesin kayıt hakkı kazanan adayların ödeyeceği toplam kayıt ücreti KDV dahil 8.200 TL'dir.
Her İİBF bölümü mezunu formasyon alamasa da evet İİBF'nin bazı bölümlerinden mezun olanlar formasyon alabilmektedir. Bu bölümler; İşletme, Kamu Yönetimi, İktisat, Maliye ve Yönetim Bilişim Sistemleridir.
2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemizde açılacak olan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ile ilgili akademik takvim, açılacak programlar, alanlar, kontenjanlar ve derslere ilişkin uygulama esasları ektedir. Online başvuru linki 21 Ağustos 2023 Pazartesi günü saat 9:00 da ilan edilecektir.
KARİYER OLANAKLARI
Uzman, Akademisyen olarak istihdam edilebilmektedirler. Pedagojik formasyon alarak, kamu kurum ve kuruluşlarında veya özel öğretim kurumlarında öğretmenlik yapabilirler.
Çocuk gelişimi bölümünden mezun olduktan sonra çocuk gelişimi uzmanı unvanı olan kişiler, öğretmenlik yapmak için 1 yıl süresince formasyon eğitimine tabi olmak zorundadır.
Pedagojik formasyon programları, sadece eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan üniversitelerde açılabilmektedir. Ayrıca eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve bölümü olup da yeterli öğretim üyesi olmayan üniversitelerde ve alanlarda da program açılmamaktadır.
Dersler uzaktan eğitim yolu ile yürütülecektir. Sınavlar Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Birimi koordinatörlüğünde olmak üzere Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi ile Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi Dekanlığı tarafından tek oturum halinde yapılacaktır.
Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun 29 Haziran 2020 tarih ve 12 sayılı Kararı ile yükseköğretim kurumları tarafından sertifika düzeyinde yürütülen pedagojik formasyon sertifika eğitiminin geçerliliğini yitirmesine karar verilmiştir.
2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Başvuruları 7 Eylül'de Başlıyor – Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri