Sadece haklı bir mazeret ile ders kaydını zamanında yapamayan öğrencilerin, Mazeretli Kayıt Dönemi içerisinde aşağıdaki "Mazeretli Ders Kaydı Dilekçesi"ni doldurarak Enstitümüze teslim etmeleri halinde, Yönetim Kurulu kararı ile kayıtları yapılabilecektir.
Süresi içinde kaydını yenileyemeyen haklı ve geçerli mazereti olan öğrenci, akademik takvimde belirtilen mazeretli geç kayıt süresi içerisinde mazeretini belirten dilekçe ile öğrenci işleri birimine başvurur.
Aday ödeme yaptıktan sonra (Ek özellik bilgisi olan Engelli, Şehit ve Gazi yakını hariç) kaydının tamamlanması için başvuru sayfasından onay vermelidir. 16 Ekim 2023 tarihinden sonra mazeret beyan ederek kayıt yaptırmak isteyenlerin başvuruları kabul edilmeyecek ve kayıtları kesinlikle yapılmayacaktır.
✍Mazeretli ders kayıt işlemi nedir? Ders kayıtları ve veya kayıt yenileme tarihlerinde ders kaydı yapamayan öğrenciler, mazeretlerini, Pusula Bilgi Sistemi üzerinden bildirirler. Başvurular akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılır.
2023 YKS ile yerleştiği Üniversitemiz programına mazereti sebebiyle kayıt yaptıramamış öğrencilerimiz 22 Eylül 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar geçerli mazeretini belirten dilekçelerini şahsen veya posta/kargo yoluyla akademik birimlerine başvuru yapmaları gerekmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Mazeretleri nedeniyle 28 Ağustos – 01 Eylül 2023 tarihleri arasında kayıt yaptıramayan adayların, kayıt tarihinin bitiminden itibaren 3 hafta içerisinde mazeretlerini belirten dilekçe ile başvurması halinde mazereti kabul edilenlerin kaydı yapılacaktır.
Madde 4 - (1) Yukarıda sayılan mazeretlerden biri nedeni ile sınava giremeyen öğrenci, mazeret sınavına girmek istediği ders veya dersleri belirten dilekçeyi, gerekli belgeyi de ekleyerek, Dekanlığa/Müdürlüğe sunar. Mazeretin kabul yetkisi ilgili Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Yönetim Kurulu'ndadır.
MADDE 12 – (5) Yarıyıl başlangıç tarihinden itibaren bir aylık süre içinde başvuran ve mazereti ilgili kurullar tarafından kabul edilen öğrenci, derslere kayıt yaptırabilir. Bu süreden sonra yapılan başvurular dikkate alınmaz.
Ders kayıt zamanını kaçırırsam ne yapmalıyım? Ders kayıtları için ayrılan süreyi kaçıran öğrenci, bölüm sekreterine mazeretlerini bildiren yazılı bir dilekçe ile başvururlar. Bölüm yönetimi tarafından gerekçenin uygun bulunması halinde ders kaydı yapılır.
Kayıt yenileme ve ders kaydı işlemlerimi istediğim zaman yapabilir miyim? Hayır. Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde kayıt yenileme ve ders kaydı yapmayan öğrenci, o yarıyılda derslere ve sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Öğrencinin; mazeret sınavına girebilmesi için sınavların sona erdiği tarihi izleyen 3 iş günü içinde mazeretini gösterir belgeyi, bir dilekçeyle birlikte kayıtlı olduğu birime teslim etmesi gerekir.
AÇIKÖĞRETİM DUYURULARI
Buna göre Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin ön lisans/lisans programlarında kayıtlı olup, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerin kayıtlarının silinmesi yasal zorunluluk haline gelmiştir.
16 Ekim 2023 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Güz Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır. Güz Dönemi kayıt yenileme süresi uzatılmayacaktır.
Sadece haklı bir mazeret ile ders kaydını zamanında yapamayan öğrencilerin, Mazeretli Kayıt Dönemi içerisinde aşağıdaki "Mazeretli Ders Kaydı Dilekçesi"ni doldurarak Enstitümüze teslim etmeleri halinde, Yönetim Kurulu kararı ile kayıtları yapılabilecektir.
Buna göre Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin ön lisans/lisans programlarında kayıtlı olup, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerin kayıtlarının silinmesi yasal zorunluluk haline gelmiştir.
Adaylar, https://aoskayit.anadolu.edu.tr kayit adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısından e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra İkinci Üniversite bağlantısındaki açıklamalar doğrultusunda başvuru adımlarını tamamlayarak Çevrim İçi (Online) Başvuru işlemini gerçekleştirecektir.
YÖK'ün internet sitesinde yer alan duyuruya göre, YKS kılavuzlarında belirtilen tarihlerinde kayıt yaptıramayan adaylar, kayıt tarihinin bitişinden itibaren 3 hafta içinde yerleştiği programın bulunduğu yükseköğretim kurumlarına başvurarak mazeret bildirecek.
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır, öğrencilik statüsü devam eder ancak öğrencilik haklarından yararlanamaz.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır. 8. Kaydını yeniletmeyen öğrencinin kaydı ne zaman silinir? Öğrencinin dört yarıyıl üst üste kayıt yeniletmemesi halinde kaydı silinir.
Ders kaydını yapmayan öğrenciler güz yarıyılında derslere ve sınavlara katılamayacak, öğrencilik haklarından yararlanamayacaktır.
Öğrencilere aktif dönem açılması, derslerinin seçilebilmesi, isterse alanını değiştirebilmesi, sınav merkezini değiştirebilmesi ve sınava girebilmesi için kayıt yenileme dönemlerinde yapılan işleme kayıt yenileme işlemi denir.
-YÖNETMELİK GEREĞİNCE ÖĞRENCİLERİN MAZERET BİTİMİNDEN İTİBAREN YEDİ GÜN İÇİNDE BÖLÜMLER SEKRETERLİĞİNE MAZERETİNİ BELİRTİR BELGE İLE BİRLİKTE DİLEKÇE VEREREK MÜRACAAT ETMELERİ GEREKMEKTEDİR.
mazeret dilekçesi duruşma olana kadar verilebilir, duruşmadan önce verecekseniz hakimin havelesi gerekmektedir.
Mazeret dilekçesi kişinin herhangi bir işleme katılamayacağı hallerde katılamamasına neden olan gerekçenin yani mazeretin yer aldığı dilekçedir. Avukat mazeret dilekçesi ise, avukatların herhangi bir haklı sebeple duruşmaya veya başka bir işleme katılamaması durumunda mahkeme huzuruna sunmuş olduğu dilekçedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri