Açıköğretim Fakültelerinden alınan diplomaların, örgün öğretimden alınan diplomalardan bir farkı yoktur.
Örgün okuyarak mezun olup aöf den mezun olan arasında kanunen hiç bir fark yoktur ikiside denktir.
Açıköğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır. public Öğrenci merkezlidir. public Fırsat eşitliği sunar.
Fark da bundan kaynaklanmaktadır. Açıköğretimin hangi 4 yıllık (lisans) bölümlerinin diplomasında ne yazar? AÖF'teki tüm 2 yıllık (ön lisans) bölümleriyse Açıköğretim fakültesine bağlıdır, dolayısıyla hepsinde AÖF yazar.
Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.
İlgili 36 soru bulundu
Yıllara göre değerlendirdiğimizde puanlarda büyük aralıklarda oynamalar olurken başarı sıralarında bu oynamalar çok fazla olmamaktadır. Bu nedenle doğru tercih yapmak için kesinlikle başarı sırası dikkate alınmalıdır.
Açık öğretim fakültesinden mezun olanlar, eğitim aldıkları bölüme bağlı olarak farklı sektörlerde istihdam edilebilir. İşletme ve iktisat mezunları, özel sektörde şirketlerin finans ve muhasebe departmanlarında çalışabilirken, adalet mezunları, kamu sektöründe adliyelerde ve noterlerde iş bulabilirler.
Açıköğretim Fakültelerinden alınan diplomaların, örgün öğretimden alınan diplomalardan bir farkı yoktur. Açıköğretim fakültelerinden mezun olan öğrenciler, örgün öğretimden mezun olan öğrencilerle aynı haklara sahiptir.
Uzaktan Eğitim programlarımızdan mezun olan öğrencilerimiz aynı programın örgün eğitim mezunları ile aynı haklara ve ünvanlara sahip olurlar. Önlisans diploması almış olan öğrencilerimiz DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile lisans programlarına geçiş yapabilirler.
Mavi Diploma veren üniversiteler, almış olduğunuz lisans ya da yüksek lisans eğitiminin Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olduğunu gösteren bir belgedir.
Alınan diplomalarla kazanılan haklar bakımından örgün yüz yüze eğitimle genel bir fark bulunmamaktadır. Uzaktan eğitim ders takibinin yapılabildiği, daha kontrollü bir sistem olduğu ve sınavları ya yüz yüze ya da online yapıldığı için açık öğretime oranla daha nitelikli bir eğitim sunabilir.
Fakültemiz tarafından gerçekleştirilen sınavlar geneli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır. Her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir. Bazı Uzaktan Öğretim programlarında çoktan seçmeli sınav tipinin dışında Klasik ve Sözlü sınavlar uygulanabilmektedir.
Her ikisi de zamandan ve mekandan bağımsızdır. Uzaktan Öğretim eğitim sisteminde dersler canlı olarak işlenir, öğrenciler derse katılım gösterirler. Açık Öğretim sisteminde dersler pdf formatında sisteme yüklenir ve öğrenci video formatında canlı ders almaz.
Açıktan üniversite okumak, öğrenciler tarafından tercih edilebiliyor. Açıköğretim üniversitelerinde istenen çok fazla bölüm bulunuyor. İstenilen bölümler seçilerek, kişilerin açıköğretim eğitime katılması mümkündür.
Yükseköğretim Kurumları'ndan daha önce; ön lisans veya lisans programlarından mezun olan öğrenciler, ikinci üniversite kapsamında Açıköğretim Fakültelerine sınavsız kayıt olabilmektedir. Lisans mezunu öğrenciler ön lisans veya lisans, ön lisans mezunu öğrenciler ise sadece ön lisans programını tercih edebilmektedir.
Kamu Personeli Seçme Sınavı, tüm adaylar için belirli alanlarda test tekniğine göre hazırlanmış sorulardan oluşan objektif bir sınavdır. Dolayısıyla Açıköğretim Fakültesi mezunu ile Gazi Üniversitesi mezunu arasında hiçbir fark yoktur .
Uzaktan eğitimin en büyük avantajlarından biri, öğrencilerin coğrafi konumlarına bağlı kalmadan eğitim alabilmeleridir. Bu, öğrencilere zaman ve para tasarrufu sağlar. Ayrıca, öğrencilerin kendi hızlarında öğrenmelerine izin verilir, böylece bazı öğrenciler daha hızlı ilerleyebilirken, bazıları daha yavaş gidebilir.
Uzaktan eğitim sürecinde devamsızlık Uzaktan eğitim sürecinde bile olunsa YÖK/Üniversite tarafından farklı bir durum ilan edilmediği sürece devam şartı %70 şeklindedir. Aynen yüz yüze eğitimde olduğu gibidir. Ancak YÖK veya üniversite tarafından bu şart kaldırılabilir.
Uzaktan Eğitim Diplomalarında “Uzaktan Öğrenim” İbaresi Yer Alacak | Sosyal Hizmet.
Açıköğretim Sistemine göre öğrenim gören öğrencilerimizden 2021-2022 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Sınavları sonucunda mezun olanların diplomaları bağlı oldukları Açıköğretim bürolarına gönderilmiştir. Diploma, mezunumuza veya yasal vekiline bağlı olduğu AÖF Bürosu tarafından imza karşılığında teslim edilmektedir.
Açık lise diploması Halk Eğitim Merkezleri üzerinden alınmaktadır. Mezuniyet belgeleri mezun olduktan 2-3 ay sonra Halk Eğitim Merkezleri'ne gönderildiğinden dolayı diploma alacak mezunların ilgili tarihlerde belgelerini almaya gitmeleri gerekmektedir.
(3) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 05.04.2017 tarih ve 24306 sayılı yazısı uyarınca 2017 - 2018 eğitim öğretim yılından itibaren uzaktan öğretim programlarına kayıt olan öğrencilerin diplomalarında “uzaktan öğretim” ibaresi yer alır.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Yurt Dışı Programlarında kayıtlı olan öğrencilerimiz Türkiye'de verilen yükseköğretim ile aynı içerikten sorumlu olduklarından ilgili programa ait diplomaları, Türkiye'de örgün öğrencilerin yükseköğretim diplomalarına eşdeğerdir.
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin herhangi bir lisans bölümünde veya önlisans programına halen kayıtlı olan öğrenciler İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıramaz. Çünkü Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerde aynı anda iki programda okumak mümkün değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri