Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Açıköğretim Ön Lisans Programı AUZEF'e bağlı olan Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı, iki yıllık açıköğretim ön lisans programıdır.
Ne kadar sürede mezun olmam gerekir? (1) Öğrencilere öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, 2 yıllık ön lisans programları için 4 yarıyıl/2 yıl; 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıl/4 yıl; 5 yıllık lisans programları için ise 10 yarıyıl/5 yıldır.
Açıköğretim Dünyasına Hoşgeldiniz, Önlisans Bölümleri Nasıl 1 yılda biter. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde 41 önlisans bölümü arasından seçim yapabilirsiniz.
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik dersleri bahar ve güz dönemi olmak üzere, iki yılda toplam dört dönemde tamamlanır. Bu bölümü okuyan öğrencilerin alacağı temel dersler şu şekildedir: Tıp Terimleri. Temel Bilgi ve Teknolojileri I-II.
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Önlisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Önlisans Programı Diploması” alırlar.
İlgili 36 soru bulundu
Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları (4 Yıllık)
Farklı mekânlardaki öğrenci, öğretim elemanı ve eğitim araçlarını iletişim teknolojileri ile bir araya getiren eğitim modellerini kapsayan uzaktan eğitim, çağın teknolojisinden yararlanılmasını sağlayan bir eğitim felsefesidir.
eleman.net verilerine göre, Tıbbi Sekreter 2023 yılında ortalama 15.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Tıbbi Sekreter , Ocak 2023 yılında ortalama 12.210 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 7.700 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Tıbbi sekreter olmak için Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarının iki yıllık Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü'nden mezun olmak gerekmektedir.
Lise Mezunu Tıbbi Sekreter Olabilir mi? Hayır, lise mezunları tıbbi sekreter olamaz. Lise mezunları tıbbi sekreter olmak için TYT'den yeterli puanı alarak üniversitede Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü'nü okumalıdır. Fakat önceki yıllarda sağlık meslek lisesi mezunları tıbbi sekreter olabiliyordu.
Öncelikle eğitim herkes için 4 yıllıktır. 2005 yılı itibariyle liselerin 4 yıla çıkarılmasıyla önce örgün liselerde, 2008-2009 itibariyle de Açık Öğretim Lisesi´nde eğitim 4 yıla çıkarılmıştır. Açık Öğretim Lisesinde veya örgün okullarda 3 yıllık okuyan bir öğrenci Açık Öğretim Lisesi de de 4 yıllık sisteme tabidir.
Açıktan üniversite okumak, öğrenciler tarafından tercih edilebiliyor. Açıköğretim üniversitelerinde istenen çok fazla bölüm bulunuyor. İstenilen bölümler seçilerek, kişilerin açıköğretim eğitime katılması mümkündür.
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programında staj uygulaması bulunmamaktadır. İsteğe bağlı (gönüllü) staj talepleri fakülte kurulunda görüşülmüş ve mevcut koşullar göz önünde bulundurularak staj talebi uygun görülmemiştir.
Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
Alttan dersi olan ve/veya üst dönemden ders alabilme koşulunu sağlayan öğrenciler, mevcut dönem derslerinin kredi/AKTS miktarının yarısı kadar fazla ders seçimi yapılabilir. Örneğin; dönem AKTS miktarı 30 ise bu miktarın yarısı kadar daha ders eklenerek toplamda AKTS miktarı 45 AKTS ye kadar çıkarılabilir.
1-3, 2-4 kuralı dediğimiz 1. sınıftan dersi olanların 3. sınıftan ders alamaması kuralı kalktı. Kalan FF. dersinizi istediğiniz sınıfta alabileceksiniz.
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü 2023 taban puanları en düşük 188,32751, en yüksek 311,14037'dir.
Tıbbi sekreter olmak için üniversitede Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü okunmalı ve başarıyla mezun olunmalıdır. Bu bölümü okumamış üniversite mezunları ise Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi'ne katılım sağlamalı ve sertifika alarak tıbbi sekreter olarak çalışma hakkı elde etmelidir.
2022 Aralık'taki KPSS 2022/11 atamasında ise 15 Bin 537 Tıbbi sekreter alımı yapıldı. Taban puanlar 70'e kadar düştü. KPSS 2022/11'de ise Ön Lisans Tıbbi sekreter kadrosu puanlarının oldukça düştüğü görüldü.. 72 puanla kapatan hastaneler bile oldu.
8 Sağlık Teknikeri (Tıbbi Sekreter) KPSS (P93) 18 - Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programından mezun olmak. - Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış olmak (Doğum tarihi: 28.08.1988 (dahil) - 27.08.2005 (dahil) aralığında olanlar kabul edilir).
Ancak eczane personelinin yanında yardımcı personel olarak çalışabilirler.
Acil Servis sekreteri, acil servise başvuran hastaların dosya numaralarını tespit ederek, dosyalarının arşivden getirtilmesini sağlar. Hasta ve yakınlarına mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışır. Hastaneye ilk kez gelen acil hastalar için dosya açar.
Genellikle, sağlık kurumları hafta içi günlerde 8 saatlik bir çalışma süresiyle hizmet verirler. Bu nedenle, tıbbi sekreterler de hafta içi 5 gün boyunca, genellikle sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar çalışırlar.
Kamu sektöründe istihdam edilenler, Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) göre Tıbbi Sekreter (Sağlık Teknikeri) olarak atanabilirler. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabii olarak Teknik hizmetler sınıfında 10. derecenin 2. kademesi ile göreve başlarlar.
Tıbbi sekreter olmak için üniversitelerin ilgili bölümünden mezun olmanız yada mesleki eğitime tabii tutulmanız gerekmektedir. Eski sağlık kanun ve yönetmeliklerine göre, bu personellerin üniversitelerde ilgili ön lisans programlarından diploma sahibi olması gerekliydi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri