İlk ada vapurları siyah, uzun bacalı, ince uzun, Sezen Aksu'nun şarkısındaki gibi yandan çarklı teknelerdi. Önceleri vapur seferleri sabah erken saatlerde Büyükada'dan hareket eder, Kadıköy ve Köprü'ye (Galata) ulaşırlardı. Akşamsa seferler Köprü'den (Galata) ve Kadıköy'den Büyükada'ya yapılırdı.
İlk olarak Eminönü- Kadıköy- Adalar vapur hattı kullanılarak Büyükadaya ulaşım sağlanabilir. İkinci olarak, Kadıköy Rıhtım'dan Turyol' ait Kadıköy- Büyükada motoruna binerek ulaşım sağlanabilir. Bostancı'dan Büyükada'ya Ulaşım: Bostancı'dan da Büyükada'ya iki farklı şekilde ulaşım sağlanmaktadır.
Eminönü üzerinden hareket eden vapur Kadıköy'e uğradıktan sonra şu sıra ile ilerler; Kınalıada, Burgazada, Heybeliada, Büyükada.
İstanbul'un Adalar ilçesi, Prens Adaları ya da Kızıl Adalar olarak bilinen büyüklü küçüklü 9 ada (Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada, Sedef Adası, Yassıada, Sivriada, Kaşık Adası, Tavşan Adası) ve Vordonos Adası'nın oluşturduğu ada takımına sahip.
Bunlar; Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada şeklindedir. Bu anlamda şehir hatları vasıtasıyla ulaşım sağlamak ve günübirlik turlar sağlamak da mümkündür. Özellikle yaz sezonu yaklaştıkça vapur hatlarındaki sefer sayıları artmaktadır.
İlgili 29 soru bulundu
Adalar'a ulaşım için Adalar vapuru kullanılır. Bu vapur ise Beşiktaş, Kabataş, Eminönü, Bostancı ve Kadıköy'den kalkmaktadır. Ayrıca Bostancı'dan direkt olarak Büyükada ve Heybeliada'ya giden veya Beşiktaş'tan kalkarak Kabataş'a uğrayıp Büyükada'ya ve Heybeliada'ya giden özel seferler de bulunmaktadır.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
Eminönü Kınalıada Vapuru
Şehir hatları vapuru ile Eminönü'nden Kınalıada'ya günde 1 kez sefer düzenlenmektedir ancak günün belli saatlerinde farklı tur şirketlerinin motoru ile Kınalıada'ya geçiş sağlayabilirsiniz. Turyol'a ait motorlar, sabah 10.00'dan akşam 18.30'a kadar sefer düzenlemektedir.
Heybeliada Bostancı Şehir Hatları
Bostancı üzerinden kalkış yapan Heybeliada vapurları, varış noktasına yaklaşık 50 dakika ile 1 saat arasında ulaşım sağlıyor.
Dünyanın İlk ve Tek Sakin Adası (Cittaslow): Gökçeada
Gökçeada, insanların yeniden doğaya dönüş arzusunun hız kazandığı bir çağda bu olanağı sunabilen yerlerden birisidir.
Adalara İstanbul'dan vapura binerek gidebilirsiniz. Ancak saydığımız adaların hepsine yerleşim ve gezi izni yok. Vapurlar sadece Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve Büyükada'ya uğruyor. Gezme imkanınızın olduğu adalardan birini tercih edebilirsiniz.
Büyükada'da sanat, edebiyat, medya ve akademi dünyasından birçok ünlü ismin de evi bulunuyor. Oral-İpek Çalışlar, Elif Şafak, Altan Öymen, Behiç Ak, Buket Uzuner, Ataol Behramoğlu gibi isimler uzun süredir adada oturan arasında.
Kartal'dan Büyükada'ya nasıl giderim diye endişeleniyorsanız hiç merak etmeyin. Kartal iskelesinden Büyükada'ya vapur ve motor seferleri düzenlenmektedir. Kartal iskelesinden Prenstur motor seferleri aracılığıyla yarım saatte adaya ulaşabilirsiniz.
Kabataş - Adalar (Şehir Hatları)
Kabataş - Adalar vapur hattının ilk durağı Bostancı olup son durağı Kabataş durağıdır.
Adalar ilçesinin merkezi Büyükada olup, ilçe 5 mahalleden oluşmaktadır; Büyükada'daki Maden ve Nizam mahalleleri, Kınalıada, Burgazada ve Heybeliada. 2013 verilerine göre nüfusu 16.166'dır.
Kınalıada Camii, Hristos Manastırı (adanın tepesinde Romen Diyojen'in sürgün edildiği ve vefat ettiği yer) Panaya Rum Ortodoks Kilisesi, Sirakyan Evleri, Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi, ve Alsancak sahili bulunmaktadır. Çınaraltı'nda çay içeceğiz ve bu eşsiz ortamın huzurunu soluyacağız.
Kınalıada, Prens Adaları'nın dördüncü en büyük adası ancak bir ucundan diğer ucuna yürümek sadece 30 dakika sürüyor. Kınalıada'nın tarihte birçok ismi olmuş.
Şimdi şöyle; Hüseyin Rahmi Gürpınar 1911'de yayımlanan “Şıpsevdi” romanından kazandığı parayla Heybeliada'nın en tepesinde bir arsayı alıyor, buraya üç katlı ahşap bir ev yaptırmaya başlıyor. Ölümüne kadar, 30 sene bu evi kullanıyor. Ölümünden sonra, 1944'ten sonra ev mirasçılarına kalıyor.
Heybeliada Gezilecek Yerler
Tüm adayı yürüyerek dolaşmayı planlamıştık, kızılçam ormanları içinde rahat bir yolculuk yapacağımıza inanıyorduk ve gerçekten de öyle oldu. Tam 360 derece ada turu 11 km yürüyerek tamamlanabiliyor. Adanın görülecek yerlerini rotamızdaki sırası ile dolaşmaya başlayabiliriz.
Büyükada Nizam Plajı
Büyükada'da ikamet edenler için ücretsiz, dışarıdan gelen misafirler için ücretlidir. Kişi başı ortalama 70 Türk Lirası'dır. 20 yıl öncesine kadar kayıkhane olarak kullanılan plaj, günümüzde ada yerlileri tarafından en çok tercih edilen plajların başında gelir.
Antik adı İmbros (İmroz) olan Gökçeada aynı zamanda Türkiye'nin en büyük adasıdır. Çanakkale Boğazı'nın ağzında yer alır. 290 kilometre karelik bir alan üzerinde oluşmuştur. Kıyı şeridinin uzunluğu yaklaşık 95 kilometredir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri