Palamutbükü'nün denizi tertemiz ve sahil şeridi taşlık. Deniz çabuk derinleşiyor, bu yüzden çocuklu ailelerin dikkatli olmasını öneririz.
Palamutbükü, Datça'nın en çok bilinen koylarından biridir. Oldukça sığ ve berrak bir kıyıya sahip olması, tatilcileri fazlasıyla cezp etmektedir.
Datçanın en güzel koyu (bükü)
Sadece Muğla'nın değil Türkiye'nin cennet duraklarından biri olan Datça'ya bağlı Palamutbükü özellikle tertemiz denizi ve uzun plajı ile göze çarpıyor. Datça'ya bağlı Cumalı ve Yaka köyleri sınırları içinde kalan Palamutbükü sakin bir tatil arıyorsanız oldukça ideal bir yer.
Deniz dalgasız ve sığ, ısısı da oldukça iyi.
İlgili 34 soru bulundu
Palamutbükü'nün denizi tertemiz ve sahil şeridi taşlık. Deniz çabuk derinleşiyor, bu yüzden çocuklu ailelerin dikkatli olmasını öneririz. Plajın içerisinde şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı temin edebileceğiniz işletmeler bulunuyor.
Datça'nın merkezinde girilebilecek en güzel deniz diyebilirim,adından da anlaşılacağı üzere plajı taşlık, denizi dalgasız ve berrak,burada yüzmek çok keyifli.
Palamutbükü
Palamutbükü, Datça merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan oldukça popüler bir koy. Koy içerisinde geniş kapsamlı bir işletme bulunuyor. Palamutbükü'nde her ne kadar kum plaj değil taşlık plaj bulunsa da, biz burayı çok seviyoruz.
İnsanın ömrüne ömür katacak bir yer Palamutbükü…
Pırıl pırıl parlayan plajları, koyları , yeşilin bir çok tonunu göreceğiniz zeytin, badem ve çam ağaçları ile bir doğa harikası. Burası antik çağda limanı ve verimli arazileri ile Knidos'un önemli bir yerleşim yeriydi.
Ancak zamanla Palamut ağaçları kesilmiş ve yerlerine badem ve zeytin ağaçları dikilmiş. Palamutbükü'nün iç kısımlarında ve çevre bölgelerinde zeytin ve badem tarlaları bulunmaktadır. Datça'nın ünlü ve lezzetli bademini burada tadabilirsiniz. Sahil boyunca yerel halk tarafından işletilen işletmeler bulunmaktadır.
Palamutbükü Akvaryum Plajı (Gerence Koyu)
Gerence Koyu diye de geçiyor. Burası da harika bir denize girme ve çadır kampı noktası. Plajı taşlık.
Küçük, imkanları az olan bir plaj. Suyu Akdeniz için oldukça soğuk ancak plajın içinde kalan küçük gölün suyu ılık.
Datça'nın en değerli el sanatı iğne oyasıdır. İğne oyası yapımında kullanılan has ipek evlerde ipek böceği yetiştirilip ipeğin istenildiği gibi bükülerek pişirilmesiyle elde edilir. Bu ipek ipliklerden iğne ile motifler elde edilir veya büyük eşya örtüleri yapılır.
Palamutbükü, Muğla'nın Datça ilçesine bağlı ve Cumalı ile Yaka köyleri arasında kalan harika bir tatil beldesi. Haziran-Temmuz ve Ağustos aylarında en kalabalık dönemlerini geçiren Palamutbükü, tertemiz denizi ve upuzun plajlarıyla aslında yaz tatilinin vazgeçilmezlerini bir arada sunuyor.
Datça' da, Datça Limanı ile Ilıca arasında yer alıyor Taşlık Plajı. Bu nedenle de kuzey rüzgarları buraya hiç uğramıyor, hep sakin kalıyor. Denizin dibi ve plaj, çakıl ve kum karışımı. Taşlık Plajı' nı ilginç kılan özellik, denizin dibinde Ilıca göl denilen şifalı suların kaynadığı bir göletin olması.
Datça merkezde olan bu plajı da deneyimlemek istedik. Adından da anlaşılacağı gibi dibi kum, ki Datça'da kum plaj bulmak güç. Suyu sıcak, dalgasız ve uzun süre derinleşmiyor bu yüzden çocuklar içinde uygun.
Deniz ve manzara mukemmel ancak cok kucuk bir plaj ve insan dolu, yakin alanda tesisler var ama Akvaryum plajinda tesis yok, plaja inis icin toprak yoldan yurumeniz lazim kisacasi engelli, yasli ve cocuklu bireylere uygun degil.
Ücretsiz kesinlikle oturamıyorsunuz. Şezlong kiralamanız gerekiyor. Denizi ve sakinliği için tekrar gidilecek yerlerden..
Datça pazarı Cuma günü öğleden sonra başlayıp Cumartesi günü akşama kadar bir buçuk gün boyunca devam eder. Cumartesi günleri diğer ilçelerden ve illerden gelen pazarcılar da eşlik eder. Pazarda meyve ve sebzenin yanı sıra kıyafet, mutfak eşyası, takı vb. her türlü ürünü bulmak mümkündür.
Şezlong kiralama imkanı ve yamaç paraşütçüleriyle mavi renkli lagünün ağız kısmındaki taşlı plaj.
Sokaklarını Begonvil çiçeklerinin süslediği Kumluk plajının denizi biraz sığdır. Derin noktalara ulaşmak için 10 metre kadar ilerlemek gerekir. Derin suları sevenlerin pek tercihi değil,genelde çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir.
Akvaryum Plajı adıyla bilinen asıl adı Gerence Koyu olan bu eşsiz doğa harikası Palamutbükü Mevkii'nde yer almaktadır. Palamutbükü'ne 3km mesafede yer alan bu küçük ve bakir koy, birçok kişi tarafından ziyaret edilmektedir.
Deniz tabanı taşlık ve çakıl olduğu için denize girerken çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Deniz oldukça berrak olmak ile birlikte çok çabuk derinleşmektedir. Bodrum'un sessiz ve sakin koylarından olan Torba Koyu genellikle halk plajı olarak kullanılmaktadır.
Datça Yarımadası'nın, kuzey bakılı yamaçların kara içinden gelip, Kerme Körfezi üzerinden geçen serin (kışın soğuk) ve genellikle daha kuru rüzgârların etkisinde kalması, bu yamaçlardaki iklimin, güney bakılı yamaçlardan daha serin (kışın soğuk) özellik kazanmasına sebep olmuştur.
Eğer siz de benim gibi tabanı kum olan deniz seviyorsanız burası tam size göre. Çünkü Marmaris merkezden İçmelere kadar olan bölüm genelde taşlı ve kayalık.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri