Adalet bölümü 2 yıllık bir önlisans (meslek yüksekokulu) programıdır.
AUZEF'e bağlı olan Adalet programı, iki yıllık açıköğretim ön lisans programıdır.
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. Bu programda 30 gün staj zorunluluğu bulunmaktadır.
ADALET BÖLÜMÜ KAPANDI MI? Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), 18 Haziran 2021 tarihli yazısında AÖF Adalet bölümünün kapatıldığını bildirdi.
Adalet Uzaktan Eğitim Programı 2009/2010 eğitim öğretim yılında açılmıştır. 2020/2021 eğitim öğretim yılında ise Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Fakültesine devretmiştir.
İlgili 43 soru bulundu
2 yıllık Adalet Neye Tamamlanır? 2 yıllık en fazla mezun veren bölümlerinden olan adalet programını bitirdiğinizde örgün olarak hukuk lisans bölümüne tamamlama yapabilirsiniz.
iki yıl aöf adalet bölümünü okuduktan sonra dgs (dikey geçiş sınavı) ile hukuk fakültesin 2. sınıfına geçiş yapılabilen açıköğretim fakültesi önlisans bölümü.
Hukuk fakültelerine dikey geçiş için Eşit Ağırlık (EA) puan türü kullanılmaktadır. Adalet MYO, Adalet AÖF veya adalet meslek eğitimi bölümü mezunları DGS'ye girerek hukuk fakültelerine geçiş yapabilir.
26.05.2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısıyla mevcut öğrencilerin statülerinin korunması şartı ile 2022 YKS'den itibaren Fakültemiz Adalet Önlisans Programına öğrenci alımı durdurulmuştur. Adalet Önlisans Programına İkinci Üniversite kapsamında başvuru yapılmamaktadır.
Adalet Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Adalet Bölümünü okumak isteyen kişiler 2 yıllık ön lisans programına kayıt olmaktadır. Adalet sisteminde gören alan savcı, avukat ve hakimlere yardımcı olmak için Adalet bölümünü okumak gerekmektedir. Ara personel olarak savcılıkta ya da hukuk bürolarında çalışmak mümkündür.
Danıştay'da görülen iptal davasında verilen karar sonucu AÜ AÖF Adalet ön lisans mezunları, DGS'ye girerek başarılı oldukları takdirde dört yıllık hukuk fakültelerinden birine geçiş yapabilecek.
Kamu Kurumları: Adalet bölümü mezunları, kamu kurumlarına (örneğin mahkemeler, savcılıklar, adalet bakanlığı) girerek hukuki süreçlerde çalışabilirler. Bu kurumlarda hâkimlik, savcılık, zabıt katibi, adli müşavir, kaymakamlık gibi görevleri üstlenebilirler.
Ne kadar sürede mezun olmam gerekir? (1) Öğrencilere öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, 2 yıllık ön lisans programları için 4 yarıyıl/2 yıl; 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıl/4 yıl; 5 yıllık lisans programları için ise 10 yarıyıl/5 yıldır.
Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
Adalet Uzmanı Ne Kadar Maaş Alır? Adalet Uzmanı olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Adalet Uzmanı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 20.600 TL civarındadır.
Adalet Önlisans Programı mezunlarını, Adalet Bakanlığı bünyesinde nitelikli adalet yardımcı hizmet personeli olarak istihdam edilmeleri amaçlanmaktadır. Bunun dışında mezunların her türlü kurumda yardımcı hizmet personeli olarak çalıştırılabilmeleri de olanaklıdır.
Adalet Meslek Yüksekokulu, Anadolu Üniversitesi'nin Yunusemre Yerleşkesi'nde yer almaktadır. 04/03/2020 tarihli YÖK Yürütme Kurulu kararıyla meslek yüksekokulu bünyesinde ve hukuk bölümü altında Adalet Programı açılmıştır.
Üniversite Sayısı: Adalet bölümü toplam 99 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır. Tercih Listeni Oluşturmak için Tercih Robotuna Kayıt Ol!
Bu programdan mezun olduktan sonra Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile eğitiminizi 4 yıllık hukuk bölümüne geçiş yapabilirsiniz ve avukat olabilirsiniz.
Bu durumda evet, DGS'de hukuk fakültesine girebilmek için gerekli puanları elde etmek oldukça zor bir sürece tekabül etmektedir. Her sene bu sınava girenlerin sayısının da arttığını düşünürsek bu hal çok daha güç bir hal alıyor. DGS sınavında sadece 1 puan içinde bile kıran kırana bir yarış söz konusudur.
Üzülmeyin. Artık DGS sınavı dahil herhangi bir sınava girmek zorunda değilsiniz. Sınav kaygısı yaşamadan sadece 2 yıl eğitim alarak hukuk diplomasına sahip olabilirsiniz.
Adalet bölümünde okuma hayalleri kuran adayları TYT puan türünden en yüksek puanı alarak, 2 yıllık Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokullarında Adalet bölümü okumaya hak kazanırlar. Bu alanda mezun olan kişiler mahkemelerin yazı işleri müdürlüğü veya yardımcılığı, icra memurluğu veya yardımcılığı olarak göreve atanırlar.
Ayrıca, sigorta şirketleri, bankalar, danışmanlık firmaları ve diğer özel sektör kuruluşlarında da hukuki işlerin yürütülmesinde görev alabilirler.
Adalet Bölümü 2023 taban puanları en düşük 174,11987, en yüksek 340,88318'dir. Adalet Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 1742183, en yüksek 269000'dir. Online Hukuk Eğitimleri ile üniversite öncesi uzmanlık kazanmaya başlayın!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri