Ev Usulü Adana Kebap Tarifi Nasıl Yapılır? Soğan, sarımsak, maydanoz ince doğrayalım ardından kıymayı ekleyelim.
Dürümün içinde marul değil maydanoz olur
Olmalı mıdır? Kesinlikle hayır.
Sadece kuzu eti, kuzu kuyruk yağı, pul biber ve tuz ile yapılır. Mevsiminde ise pul biber elde edilen ve yörede kök biber denilen kırmızı biber, taze olarak minik küpler halinde doğranıp eklenir.
Soğan: İnce doğranmış soğan, kebap karışımına tat ve nem katmak için eklenir. Pul biber: Adana kebap, baharatlı bir lezzete sahip olduğu için pul biber kullanılır. Pul biber, kebaba acı ve karakteristik bir tat verir. Tuz: Lezzetlendirme için tuz kullanılır.
En az 4-5 saat buzdolabında dinlendirilir. Hazırlanan karışım, 0,5 cm kalınlığında, 3 cm eninde 90–120 cm uzunluğunda şişlere sıvanır gibi saplanır. Şişlendikten sonra 1 saat kadar şişte dinlendirilir. Bu dinlendirme el suyunun etten akması ve etin pişerken dağılmaması içindir.
İlgili 19 soru bulundu
Bilinmelidir ki orijinal Adana kebap tarifi tuz, biber ve kuyruk yağı dışında başka bir ekstra içermez. Yani Adana kebaba; sarımsak, soğan, herhangi bir sos koyulmaz. Aynı şekilde bu kebaba ekmek içi, nane, salça, maydanoz da girmez. Biber olarak ise pul biber, toz biber yahut kapya biber kullanılabilir.
Bir kilo kıymadan kaç tane Adana şiş çıkar? Tarifteki usul ve şiş ebatları takip edilirse 14 adet çıkar. Lakin uzun şişlerde yapılır ve her şişe yüz gram kıyma ihtiva eden malzeme kullanılırsa sadece on adet çıkar. Izgara Adana Kebap Tarifi Mangalda, Evde mangalda Adana kebabı nasıl yapılır?
Etimiz çok yağlı olmamalı fakat hiç yağsız da olmamalıdır. Etimizi öncelikle küçük kuşbaşı şeklinde doğruyoruz bunu yapmaktaki amacımız zırhtan geçirirken işimizi biraz daha kolaylaştırmaktır. Etin olabildiğince taze olması Adana kebabın lezzetini dahada artıracaktır.
Genelde bir kilo yağsız kuzu etine 250 – 300 gr kadar kuyruk yağı kullanılır. Etin yağ durumuna göre 50-100 gr az yağ kullanabilirsiniz. Burada püf noktası, kuyruk yağını kesinlikle daha az kullanmamaktır. Çünkü kebabı kebap yapan, içine koyulan kuyruk yağıdır.
Adana'nın en meşhur lezzetlerinden birisi olan Adana kebabını evde siz de denemek isterseniz bu tarif tam size göre. Damak çatlatan bu lezzeti konuklarınıza ikram etmek bu tarif ile hiç zor değil. İçerisine yumurta ya da galeta unu girmiyor. Bu tarif ile %100 et kebap tadını hissedeceksiniz.
Adana Kebap Tarifinin Pişirme Önerisi
Fansız programda çalıştırmak, etin kurumasını önleyecektir. Dilerseniz ızgaraya soğan, domates, biber veya ince dilimlenmiş patlıcan dilimleri dizebilir ve yemeğinizi zenginleştirebilirsiniz.
Tablacı salatası adını Adana ve çevresinde 'tablacı' diye adlandırılan seyyar kebapçılardan alıyor ve tahmin edebileceğiniz gibi özellikle kebabın ve diğer et yemeklerinin yanında enfes oluyor.
Kırmızı toz biberi, karabiberi, tuzu, sütü, sıvı yağı da kıymanın içine katıp elimizle iyice yoğuruyoruz. Sonra Adanayı çöp şişe elimizle sıkarak diziyoruz. Ve ızgara tavasında veya teflon tavada pişiriyoruz . Afiyet olsun.
Ev Usulü Adana Kebap Tarifi Nasıl Yapılır? Soğan, sarımsak, maydanoz ince doğrayalım ardından kıymayı ekleyelim. Tuz ve baharatları da ekleyip bütün malzemeleri 10 dakika kadar iyice harmanlanana kadar yoğuralım.
Maydanoz en çok ülkemizde Akdeniz Bölgesi'nde yetişmektedir. Maydanoz çok faydalı bir bitkidir. Salatalara, yemeklerin üzerine süs olarak veya içecekler içerisinde tüketilebilir. Yemeklerin yanında garnitür olarak da kullanılabilir.
Türk mutfağı denildiğinde ilk akla gelen mezeler; topik, köpoğlu, şakşuka, lakerda, çiroz, hamsi tava, tarama, acılı ezme, borani, barbunya pilaki, çerkez tavuğu, çiğ köfte, deniz börülcesi, humus, fava, muhammara, kabak çiçeği dolması ve midye dolmadır.
Adana Kebap, bulgur gibi dağılan yapısı ve etin kıvamını çok özel bir şekilde hissetmenizi sağlayan özellikleriyle dikkat çekiyor. 150 gram Adana Kebap ile birlikte sunulan mevsim salatası, tablacı salatası, yeşillik, közlenmiş biber ve közlenmiş domatesle etin lezzetine doyamayacaksınız.
Kuyruk yağı yerine tereyağı da kullanabilirsiniz. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında fansız olarak kontrollü şekilde 20 dakika pişirin. Güçlü fırınlarda bu süre 10 veya 15 dakikaya düşebilir dikkatli olun. Yassı şişlere, etleri elinizle yayarak parmaklarınızın izini bırakarak dizin.
Koyun kuyruğunda bulunan içyağına kuyruk yağı denir.
Adanalı kebap ustaları, kurban eti ile kebap yapacaklara lezzet konusunda uyarılarda bulundular. Adana'da 50 yıldır kebapçılık yapan Cevdet Menekşe, yaptığı açıklamada, etin ilk kesildiğinde kanlı olması nedeniyle yapılacak kebabın lezzetsiz ve sert olacağını söyledi.
Adana- Urfa kebapları, tandırda ya da sac üzerinde pişirilen lavaş ekmeğine sarılarak dürüm yapılır. Yanında köz biber, domates ve söğüş ürünlerle servis edilmektedir. Adana kebap zırhta çekilen etten yapılmakta ve acısız olarak odun ateşinde hazırlanmaktadır.
Üzerine salça, yağ ve baharatları da ekleyip iyice yoğuruyoruz. 15 dakika yoğurdum, hamur gibi kendini topladı. Ne kadar yoğurursak o kadar güzel kıvam alır. Eti yoğurduktan sonra streçleyip buzdolabında dinlendiriyoruz. 4saat dinlendirdim lokum gibi pişti 🤗 Bir gün önceden koyarsanız daha bile güzel olur.
Fırın derecenizi 200 derece fansız programda ısıtabilirsiniz. Etlerinizi fırının teline dizin ve 20 25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Adana Kebabın içten de pişmesi için ustalar demir şiş kullanır çelik şiş kulllanmaz. Özellikle kıyma şeklinde hazırlanmış etleriniz için uygundur. Bunun yanında iri parça tavuk etleriniz, çeşitli sebzelerinizi de bu şiş ile pişirebilirsiniz. Geniş kesitli olduğundan dolayı sebze ve etleriniz şiş üzerinde dönmez.
İlk yöntemde deniz tuzu, iri karabiber, taze biberiye ve kekik, iyi kalite zeytinyağı, biberiye ve soya sosu karışımında et bekletilir. Daha ayrıntılı bir marine yapmak isteyenler ise zeytinyağı, sarımsak, soğan, kekik, soya sosu, hardal, worcestershire sos, balzamik sirke, tuz ve karabiber karışımı hazırlayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri